Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελληνική Δημοκρατία Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

3ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Μπλοκ 15 (Στρατόπεδο Χαϊδαρίου) – Σκοπευτήριο Καισαριανής (21/10/18)

3ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Μπλοκ 15 (Στρατόπεδο Χαϊδαρίου) – Σκοπευτήριο Καισαριανής (21/10/18)
3ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Μπλοκ 15 (Στρατόπεδο Χαϊδαρίου) – Σκοπευτήριο Καισαριανής (21/10/18)

Δηλώσεις Συμμετοχής: https://goo.gl/forms/dZFMPSVlbAUhypT93

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η Περιφέρεια Αττικής, την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 διοργανώνουν λαϊκό αγώνα δρόμου, υπό τον τίτλο «ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ: ΜΠΛΟΚ 15 (ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ) – ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ», μήκους 14,1 χιλιομέτρων.

Ο αγώνας δρόμου αυτός εντάσσεται στον κύκλο εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων υπό τον γενικό τίτλο «Η ΑΘΗΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ», με αφορμή την 74η επέτειο απελευθέρωσης της Αθήνας από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, στις 12 Οκτωβρίου 1944.
  
Η εκκίνηση θα δοθεί στις 09.00 το πρωί, μπροστά από το κτήριο των μελλοθανάτων ΜΠΛΟΚ-15 εντός του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Α’» (ΣΔΒ) και ο τερματισμός θα γίνει στον τόπο εκτελέσεων στο Σκοπευτήριο Καισαριανής (Μουσείο Εθνικής Αντίστασης), ακολουθώντας τη συνήθη διαδρομή που επέλεγαν τα γερμανικά καμιόνια για να μεταφέρουν τους μελλοθανάτους αγωνιστές.

Η διαδρομή του αγώνα είναι μήκους 14 χιλιομέτρων: Οι δρομείς εκκινώντας από το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου θα ακολουθήσουν τη διαδρομή: Οδός Φλουτζή - Αγωνιστών Στρατοπέδου Χαϊδαρίου - Ιερά Οδός - Πειραιώς - Ερμού - Ασωμάτων - Αποστόλου Παύλου - Διονυσίου Αρεοπαγίτου - Λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας - Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας - Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου - Λεωφόρος Βασιλέως Αλεξάνδρου - Γρηγορίου Θεολόγου - Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως - Νέας Εφέσου - Πέλοπος - Σκοπευτήριο.

Την τεχνική υποστήριξη του αγώνα έχει αναλάβει η Γραμματεία του ΑΣΑΕΔ (Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής. Οι δρομείς θα είναι
 φορείς των μηνυμάτων που πετούσαν από τα γερμανικά καμιόνια οι μελλοθάνατοι, καθώς στη φανέλα τους μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους θα είναι τυπωμένα μηνύματα των αγωνιστών.

Η Γραμματεία του αγώνα θα λειτουργεί στο χώρο της εκκίνησης, όπου οι αθλητές θα παραλαμβάνουν τον αριθμό συμμετοχής τους. Στην πύλη του Στρατοπέδου θα υπάρχει λεωφορείο για τη μεταφορά στον χώρο της εκκίνησης (Χώρος στάθμευσης πλησίον ΜΠΛΟΚ 15).

Τόσο η τελετή έναρξης του αγώνα στο Στρατόπεδο Χαϊδαρίου, όσο και η τελετή απονομών στο Σκοπευτήριο Καισαριανής θα είναι ανοιχτές για το κοινό εκδηλώσεις.

Δηλώσεις Συμμετοχής: Η συμμετοχή στον αγώνα είναι δωρεάν και θα υπάρξει ηλεκτρονική χρονομέτρηση. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται μέχρι την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018 με ευθύνη του κάθε αγωνιζόμενου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://goo.gl/forms/dZFMPSVlbAUhypT93

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
07:30-08:45 Παραλαβή αριθμών από τη Γραμματεία του αγώνα
08:45 Έναρξη ενημέρωσης των αθλητών (Τεχνικές πληροφορίες του αγώνα)
08:50 Χαιρετισμοί
 
08:57 Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του ναζισμού
08:56 Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου
09:00 Εκκίνηση Αγώνα
10:30 Τελετή απονομών
11:00 Τέλος έγκυρων τερματισμών
11:30 Απόδοση τιμής στο μνημείο στον χώρο εκτελέσεων
Στον τερματισμό θα μοιραστούν στους συμμετέχοντες αθλητές Μετάλλιο και Δίπλωμα.