Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελληνική Δημοκρατία Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Απάντηση ΥΦΕΘΑ κ. Β. Μιχαλολιάκου σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κ.Κ.Ε Άγγελου Τζέκη σχετικά με την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ)

 

Σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του Κ.Κ.Ε Άγγελου Τζέκη σχετικά με την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ), απάντησε σήμερα στη Βουλή ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Βασίλειος Μιχαλολιάκος.

 

Ο κ. ΥΦΕΘΑ αναφέρθηκε στο ιδιότυπο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΕΛΒΟ, που κληρονόμησε η παρούσα Κυβέρνηση, όπου το κράτος διατηρεί την πλειοψηφία των μετοχών, αλλά ο ιδιώτης έχει την ευθύνη της διοίκησης. Παράλληλα, επεσήμανε τις ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης που υπέγραψε ένα σύνολο συμβατικών υποχρεώσεων με τον ιδιώτη χωρίς καμία κατοχύρωση για τους εργαζόμενους.

Ο κ. Μιχαλολιάκος διαβεβαίωσε ότι βασικό μέλημα του Υπουργείου Άμυνας είναι αφενός η πλήρης κάλυψη των επιχειρησιακών απαιτήσεων, αφετέρου η διασφάλιση των θέσεων εργασίας. «Υλοποιούμε τις συμβατικές μας υποχρεώσεις στο ακέραιο, αλλά συνάμα με σκληρή διαπραγμάτευση υπερασπιζόμαστε τις θέσεις εργασίας» τόνισε χαρακτηριστικά και επεσήμανε ότι «από το 2004 μέχρι σήμερα, μέσα από τη σκληρή προσπάθεια που καταβάλουμε, δεν έχει χάσει τη θέση του κανείς εργαζόμενος».

Ο κ. ΥΦΕΘΑ τόνισε επίσης ότι η Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή αναδεικνύει το θέμα της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας σε κορυφαίο θέμα της πολιτικής της, διότι μεταξύ άλλων συμβάλλει στην ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας και στην ενίσχυση της απασχόλησης. Όπως άλλωστε προβλέπεται και στο νέο Νόμο περί Προμηθειών Αμυντικού Υλικού, είναι υποχρεωτική η συμμετοχή της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας στα νέα εξοπλιστικά προγράμματα. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η Κυβέρνηση δεν υλοποιεί εξοπλιστικά προγράμματα σύμφωνα με τις ανάγκες «κάποιων», αλλά με γνώμονα τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων.