Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελληνική Δημοκρατία Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Απάντηση ΥΦΕΘΑ κ. Β. Μιχαλολιάκου σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Άκη Τσοχαντζόπουλου σχετικά με την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ)

Σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του Πα.Σο.Κ κ. Άκη Τσοχαντζόπουλου σχετικά με την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ), απάντησε σήμερα στη Βουλή ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Βασίλειος Μιχαλολιάκος.

Ο κ. ΥΦΕΘΑ αναφέρθηκε στο ιδιότυπο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΕΛΒΟ, που κληρονόμησε η παρούσα Κυβέρνηση, όπου το κράτος διατηρεί την πλειοψηφία των μετοχών, αλλά ο ιδιώτης έχει την ευθύνη της διοίκησης. Παράλληλα, επεσήμανε τις ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης, που υπέγραψε ένα σύνολο συμβατικών υποχρεώσεων με τον ιδιώτη χωρίς καμία κατοχύρωση για τους εργαζόμενους.

Ο κ. Μιχαλολιάκος επεσήμανε ότι «οι άνεργοι είναι τα δικά μας παιδιά», ενώ πρόσθεσε πως «από το 2004 μέχρι σήμερα, μέσα από τη σκληρή προσπάθεια που καταβάλουμε, δεν υπάρχει ούτε μια απόλυση στην ΕΛΒΟ». Ο κ. ΥΦΕΘΑ δεν παρέλειψε να τονίσει εμφατικά ότι συνολικά η ανεργία στην Ελλάδα έπεσε από το 11,3%, όπου βρισκόταν το πρώτο τρίμηνο του 2004 (το πιο υψηλό ποσοστό σε όλη την Ευρώπη), στο 8,6%, ενώ στην περιοχή της Θεσσαλονίκης οι αντίστοιχες τιμές ήταν 11,5% έναντι 8,9% σήμερα. «Αυτό δε σημαίνει ότι είμαστε ως Κυβέρνηση  ικανοποιημένοι, αλλά συνεχίζουμε την προσπάθεια» πρόσθεσε ο κ. Μιχαλολιάκος.

Στη συνέχεια ο κ. ΥΦΕΘΑ τόνισε ότι έχει τελειώσει η σπατάλη και η αδιαφάνεια, κάτι που αποτελεί πολιτική δέσμευση της Κυβέρνησης και εντολή του Ελληνικού Λαού, ενώ δήλωσε ότι «σεβόμαστε και το τελευταίο Ευρώ από το υστέρημα του Ελληνικού Λαού».

«Η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία είχε εικόνα πλήρους εγκατάλειψης, ενώ πλέον με το Νέο Νόμο περί Προμηθειών είναι υποχρεωτική και σημαντική η συμμετοχή της. Στόχος μας είναι να αποτελεί η Εγχώρια Αμυντική Βιομηχανία βασικό πυλώνα της Εθνικής μας Οικονομίας» ολοκλήρωσε ο κ. Μιχαλολιάκος.