Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελληνική Δημοκρατία Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Δηλώσεις ΥΕΘΑ κ. Ευ. Μεϊμαράκη μετά το πέρας της τελετής παράδοσης – παραλαβής Αρχηγού ΑΤΑ στη Λάρισα

Μετά το πέρας της τελετής παράδοσης – παραλαβής Αρχηγού ΑΤΑ στη Λάρισα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ερωτώμενος από δημοσιογράφους των τοπικών ΜΜΕ, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

Για την πρόταση μομφής που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ

«Ο κ. Παπανδρέου με ένα πυροτέχνημα, προσπαθεί σήμερα να καλύψει τις τριβές που έχουν σημειωθεί στον δικό του χώρο, στο δικό του κόμμα και να σκεπάσει τα προβλήματα που υπάρχουν και να μην δώσει ολοκληρωμένες απαντήσεις και προτάσεις στα σύγχρονα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός και γι’ αυτό κατέφυγε σ’ αυτή την κίνηση.

Δεν τα υπολόγισε όμως καλά γιατί δίνει την ευκαιρία στην Κυβέρνηση να κάνει έναν απολογισμό του μεγάλου και πλούσιου έργου που έχει πράξει προς όφελος της χώρας, προς όφελος των πολιτών και να αποδείξει την συμπαγή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και τη συνοχή που έχει».

Σχετικά με την φράση του κ. Καραμανλή προς το κ. Παπανδρέου «ενίοτε οι επιθυμίες γίνονται αποδεκτές» όταν ο δεύτερος είχε ζητήσει εκλογές

«Η Κυβέρνηση προσέρχεται σε αυτόν τον διάλογο για να συζητήσει στη Βουλή το έργο της. Πρέπει να σας πω ότι έχουμε πολύ έργο ακόμη μπροστά μας να κάνουμε. Έχουμε ωφέλιμο χρόνο μέχρι τις εκλογές του 2008 που λήγει η τετραετία και θα κριθούμε όταν λήξει η τετραετής θητεία της σημερινής Βουλής».

Σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με τον ΥΦΕΘΑ κ. Βασίλειο Μιχαλολιάκο

«Έχει εξαντληθεί το ζήτημα, έχει απαντήσει επαρκώς ο κ. Μιχαλολιάκος και τέτοια θέματα δεν σκιάζουν την άριστη συνεργασία την οποία έχουμε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας».

Επίσης νωρίτερα, μετά το πέρας της τελετής ορκωμοσίας στη ΣΣΑΣ, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης ερωτώμενος από δημοσιογράφους των τοπικών ΜΜΕ, απάντησε τα εξής:

Για την χθεσινή τεχνητή ένταση στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου

 

 

«Ήδη χθες υπήρξαν ανακοινώσεις και νομίζω ότι και η δήλωση του κ. Μπουγιουκανίτ δείχνει ότι υπήρξαν διάφορες φήμες οι οποίες βεβαίως και ελέγχονται από την πλευρά μας, αλλά θεωρώ ότι δεν είναι ανησυχητικές».

Για το άρθρο 24

«Το άρθρο 16 και 24 κατά τη γνώμη μου είναι βασικές, κεντρικές, πολιτικές επιλογές για να μπορέσει η Ελλάδα να πάει ακόμα πιο μπροστά. Θεωρώ ότι το άρθρο 24 είναι το άρθρο που τελικά θα μας δώσει τη δυνατότητα, όπως τελικά θα διατυπωθεί,  να προστατέψουμε το φυσικό πλούτο της χώρας μας, τα δάση μας, να προχωρήσουμε στο κτηματολόγιο και στο δασολόγιο και να ξέρουν όλοι οι Έλληνες πολίτες ποια περιοχή είναι τι».

Για την «αρνητική ψήφο» των Βουλευτών της  ΝΔ

«Νομίζω ότι έχουν απαντηθεί επαρκώς αυτά. Έχει εξαντληθεί η συζήτηση και πρέπει να σας πω ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θέτει ποτέ στο Σύνταγμα κομματική πειθαρχία. Δεν το θέσαμε ούτε στην προηγούμενη αναθεώρηση και νομίζω ότι η τελική διατύπωση που θα υπάρξει θα ικανοποιήσει όλες εκείνες τις πλευρές που θέλουν ακόμη περισσότερη διασφάλιση. Πιστεύω ότι οφείλουμε να προχωρήσουμε την αναθεώρηση του άρθρου 24 προς την κατεύθυνση την οποία σας προείπα, δηλαδή της προστασίας του εθνικού μας πλούτου».