Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελληνική Δημοκρατία Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Δηλώσεις ΥΕΘΑ κ. Ευ. Μεïμαράκη μετά την παρέλαση για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας, παρακολούθησε στις 25-3-07, τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση των Αθηνών.

Μετά το πέρας της παρέλασης, ο κ. Υπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Θέλω να συγχαρώ τους Aρχηγούς των Γενικών Επιτελείων και όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, γι’ αυτό που μας χάρισαν σήμερα, για την τιμή και την υπερηφάνεια με την οποία μας γέμισαν. Θέλω να επισημάνω, το χειροκρότημα και τη συμμετοχή του κόσμου, ιδιαίτερα στο τμήμα των Ευζώνων αλλά και με το μεγάλο αίσθημα ευθύνης και πατριωτισμού, με το οποίο αντιμετώπισαν όλοι το εθνικό μας σύμβολο, την Ελληνική Σημαία.

Πιστεύω, ότι η σημερινή ημέρα, είναι ημέρα μνήμης και περισυλλογής, αλλά προσφέρεται ταυτόχρονα και για εξαγωγή πολλών συμπερασμάτων, για το πώς μπορούμε να πορευθούμε σήμερα. Πρέπει να σας πω, ότι η επένδυση στις Ένοπλες Δυνάμεις, είναι επένδυση στην ειρήνη, είναι επένδυση στον άνθρωπο και αυτό διότι όταν υπάρχει ασφάλεια, τότε πράγματι μπορούν να γίνουν επενδύσεις, να ανοίξουν οι θέσεις εργασίας και γι’ αυτό ακριβώς οι Ένοπλες Δυνάμεις, είναι δυνάμεις της ειρήνης, είναι δυνάμεις αποτροπής, είναι δυνάμεις που θέλουν να κάνουν τον κάθε Έλληνα και τον επισκέπτη της χώρας μας να αισθάνεται ασφαλής. Χρόνια πολλά σε όλους και σε όλες».

Φωτογραφικό Υλικό