Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελληνική Δημοκρατία Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Έγκριση δημοπράτησης με ανοιχτό δημόσιο διαγωνισμό της εγκατάστασης Μονάδων Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού Θερμότητας/ Ψύξης με φυσικό αέριο σε 251 ΓΝΑ και Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΝΝΑ)

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Β. Ι. Μιχαλολιάκος υπέγραψε την έγκριση δημοπράτησης με ανοιχτό δημόσιο διαγωνισμό της εγκατάστασης Μονάδων Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού Θερμότητας/ Ψύξης με φυσικό αέριο σε 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (ΓΝΑ) και Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΝΝΑ).

Συγκεκριμένα ενέκρινε :

Τη δημοπράτηση «Εγκατάστασης Μονάδας Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού Θερμότητας/ Ψύξης στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (Γ.Ν.Α)» προϋπολογισμού 1.888.000 Ευρώ.

Τη δημοπράτηση «Εγκατάστασης Μονάδας Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού Θερμότητας/ Ψύξης στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών (Ν.Ν.Α)» προϋπολογι-σμού 1.375.000 Ευρώ.

Τα παραπάνω πρωτοποριακά έργα αφορούν στην εγκατάσταση μονάδων συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας για την κάλυψη των αντίστοιχων αναγκών του ΓΝΑ και του ΝΝΑ. Οι μονάδες θα λειτουργούν με φυσικό αέριο και θα προσφέρουν σημαντική ενεργειακή εξοικονόμηση και περιβαλλοντική προστασία. Τα έργα συγχρηματοδοτούνται κατά το ήμισυ από το ΄Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης (ΚΠΣ).

Ο κ. Μιχαλολιάκος επ’ αυτού δήλωσε:

« Προχωρούμε με τόλμη, σταθερό βήμα, μακρόπνοο σχεδιασμό και διαφάνεια στην ενίσχυση κάθε δομής των Ενόπλων Δυνάμεών υιοθετώντας ό,τι πιο σύγχρονο και πρωτοποριακό. Τα εν λόγω έργα σε 251 ΓΝΑ και ΝΝΑ αποτελούν ένα αναμφισβήτη-το δείγμα γραφής της προσπάθειας που επιτελείται».