Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελληνική Δημοκρατία Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Έναρξη εργασιών Άτυπης Συνόδου των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στη Σεβίλλη της Ισπανίας

Ξεκίνησε στις 8-2-07, στη Σεβίλλη της Ισπανίας, η Άτυπη Σύνοδος των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ με τη συμμετοχή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της πρώτης ημέρας της Συνόδου συζητήθηκαν η κατάσταση ασφαλείας στο Αφγανιστάν (υπήρξε μάλιστα και άτυπη συνάντηση των Υπουργών Αμύνης της Ατλαντικής Συμμαχίας με τον Αφγανό Υπουργό Άμυνας κ. Abdul Rahim Wardak), καθώς και η Νατοϊκή επιχείρηση στο Κόσοβο.

Ο κ. Μεϊμαράκης στην παρέμβασή του για το Αφγανιστάν τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η διεθνής κοινότητα απαιτείται να εδραιώσει μέσα από συντονισμένες ενέργειες μια στρατηγική ασφάλειας και σταθερότητας που θα επιτρέψει την προώθηση της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης της χώρας. Επίσης επεσήμανε ότι η παρουσία της ISAF προωθεί τις διαδικασίες σταθεροποίησης του Αφγανιστάν και ενισχύει τις προσπάθειες των αρχών της χώρας στην αντιμετώπιση των επερχόμενων προκλήσεων. Επαναβεβαίωσε την υποστήριξη της χώρας μας στις προσπάθειες της Διεθνούς Κοινότητας και του ΝΑΤΟ στην προώθηση της δημιουργίας μιας χώρας σταθερότητας και ασφάλειας.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στο Κόσοβο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ε. Μεϊμαράκης στην παρέμβασή του, τόνισε ότι το μέλλον της KFOR και το περαιτέρω έργο της στο Κοσσυφοπέδιο είναι στενά συνδεδεμένο με τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων, αλλά και του τελικού καθεστώτος που θα διαμορφωθεί, υπογράμμισε ότι η εμπλοκή του ΝΑΤΟ πρέπει να διατηρηθεί στο σημερινό υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας, το οποίο απέκτησε με την KFOR, ενώ επανέλαβε ότι η Ελλάδα προτίθεται να διατηρήσει τις στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή.    

Φωτογραφικό Υλικό