Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελληνική Δημοκρατία Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Επίσκεψη ΥΕΘΑ κ. Ευ. Μεïμαράκη στο Στρατηγείο της 98 ΑΔΤΕ και στο Φυλάκιο Προβοσκίδα

 

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στη Μυτιλήνη, μετέβη σήμερα το πρωί στο Στρατηγείο της 98 ΑΔΤΕ, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε το Φυλάκιο Προβοσκίδα.

 

Ο κ. Μεϊμαράκης, συνοδευόμενος από τους Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Π. Καμμένο και Γ. Γιαννέλη – Θεοδοσιάδη, ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες της 98 ΑΔΤΕ και μίλησε στα στελέχη του Σχηματισμού.

Στη συνέχεια ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε το Υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τη Νομαρχία Λέσβου, όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα, τις ενέργειες επίλυσής τους που προωθεί η Κυβέρνηση, καθώς και για τις μελλοντικές προοπτικές της ευρύτερης περιοχής.

Μετά το πέρας της ενημέρωσης από τον Υπουργό Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Αριστοτέλη Παυλίδη στο Υπουργείο, ο κ. Μεϊμαράκης έκανε την εξής δήλωση:

«Με χαρά επισκέφτηκα το Υπουργείο Αιγαίου και είχα μια πολύ καλή  συνεργασία με τον Υπουργό κ. Παυλίδη. Πρέπει να σας πω ότι αυτή η συνάντηση επισφραγίζει την τακτική συνεννόηση και συνεργασία που έχουμε όταν βρίσκεται στην Αθήνα. Τα δύο Υπουργεία συνεργάζονται στενά για την αντιμετώπιση πολλών ζητημάτων προς όφελος πάντα των κατοίκων των νησιών. Και αυτό γιατί - σε αντίθεση με άλλες εποχές – η σημερινή  Κυβέρνηση έχει μια καθαρή νησιωτική πολιτική, έτσι ώστε αυτή να αποδώσει τα βέλτιστα στην εθνική οικονομία. Στην προσπάθεια, λοιπόν, της συνεννόησης αυτής αντιμετωπίζουμε καθημερινά προβλήματα στην επίλυση των οποίων μπορούν να συμβάλουν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Όπως για παράδειγμα, στον τομέα της λειψυδρίας, στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης κλπ. Ταυτόχρονα συζητήσαμε και με τον κ. Νομάρχη, για το πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ακίνητη περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων προς όφελος τόσο των κατοίκων του νησιού όσο και των Ενόπλων Δυνάμεων. Δηλαδή, το πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε ένα χώρο που έχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, ώστε να ανεγερθεί σχολικό συγκρότημα και ταυτόχρονα πως η Νομαρχία μπορεί να μας βοηθήσει ώστε να έχουμε περισσότερες κατοικίες για τους Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι απαραίτητο να υπάρχει μια καλή συνεργασία και συνεννόηση μεταξύ των κρατικών φορέων για να μπορούν να λειτουργούν συντονισμένα και αποτελεσματικά προς όφελος των πολιτών και όχι αποσπασματικά, έχοντας πολλές φορές επικαλύψεις δράσεων, οι οποίες φέρνουν μη επιθυμητά αποτελέσματα. Με αυτές λοιπόν τις σκέψεις και με τη συνεχή συνεννόηση και των Επιτελείων των δυο Υπουργείων και των επιτελών των Υπουργών επισφραγίζουμε σήμερα, όλα αυτά που είχαμε συζητήσει εδώ και πολύ καιρό. Ελπίζω και εύχομαι ότι αυτή η συνεργασία θα συνεχίζεται πάντα και με την καθοδήγηση του Πρωθυπουργού προς όφελος των πολιτών και ευρύτερα προς όφελος όλων για να μπορέσουμε να έχουμε την ποιότητα ζωής που επιθυμούμε».

Το απόγευμα θα μιλήσει σε εκδήλωση Αποστράτων Αξιωματικών του Νομού.

Αύριο, Τρίτη 5 Ιουνίου, ο κ. Μεϊμαράκης θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών Ημερίδας που οργανώνει το ΥΠΕΘΑ, με θέμα «Η Περιβαλλοντική Πολιτική του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας». Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο της Μυτιλήνης, όπου παράλληλα θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Κοινωνικές Δραστηριότητες ΥΠΕΘΑ».

Φωτογραφικό Υλικό