Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελληνική Δημοκρατία Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Επίσκεψη ΥΦΕΘΑ κ. Β. Μιχαλολιάκου στη νήσο Χίο

Τη νήσο Χίο και μονάδες της 96 ΑΔΤΕ επισκέφθηκε σήμερα (2-4-2007) ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Β. Ι. Μιχαλολιάκος, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Χίου της Ν.Δ. Λευτέρη Πίττα και τον Διοικητή ΑΣΔΕΝ αντιστράτηγο Ιωάννη Παπαζαχαρία.

Ο κ. ΥΦΕΘΑ επισκέφθηκε διαδοχικά τα ειδικά Φυλάκια Ψαρών, Οινουσσών και Παναγιάς, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα στελέχη και τους οπλίτες που υπηρετούν εκεί και να ανταλλάξει ευχές για τις εορτές του Πάσχα. Στη συνέχεια επισκέφθηκε την έδρα της 96 ΑΔΤΕ στη Χίο όπου ενημερώθηκε για το έργο και τις αρμοδιότητες της Ταξιαρχίας.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, αφού συνεχάρη το προσωπικό των μονάδων για την άριστη ετοιμότητα και την αποτελεσματικότητά τους, αναφέρθηκε στο δύσκολο έργο που επιτελούν λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας, η κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία δίνουν ακόμα και το αίμα τους». Τόνισε επίσης ότι οι Έλληνες δεν είχαν ποτέ δεδομένη την ελευθερία και ότι πάντα αγωνίζονταν είτε για να την διεκδικήσουν είτε για να την διατηρήσουν.

Ο κ. Μιχαλολιάκος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας λέγοντας ότι η χώρα μας στηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία της γείοτονος με την βασική προϋπόθεση όμως να πληρεί τα ενταξιακά κριτήρια μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται η αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας και οι αρχές «της καλής γειτονίας» όπως ισχύουν μεταξύ όλων των ευρωπαϊκών κρατών.

Ο κ. ΥΦΕΘΑ αναφέρθηκε επίσης στο μεγάλο έργο που επιτελείται στον τομέα της Υγιεινής και Ασφάλειας στις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το νέο μισθολόγιο των στρατιωτικών ο κ. Μιχαλολιάκος τόνισε: «Το νέο ειδικό μισθολόγιο των Ε.Δ. θα κατατεθεί εντός του 2007. Θα είναι ακριβώς όπως έχουμε δεσμευθεί προεκλογικά και θα περιλαμβάνει όλες τις ρυθμίσεις των προγραμματικών μας δεσμεύσεων».

Αύριο ο κ. Μιχαλολιάκος θα επισκεφθεί τη νήσο Κάρπαθο.