Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελληνική Δημοκρατία Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Επίσκεψη ΥΦΕΘΑ κ. Β. Μιχαλολιάκου στη νήσο Κάρπαθο

Τη νήσο Κάρπαθο επισκέφθηκε σήμερα (3-4-2007) ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Β. Ι. Μιχαλολιάκος. Συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Καρπάθου Μιχάλη Ιωαννίδη και τον Διοικητή ΑΣΔΕΝ αντιστράτηγο Ιωάννη Παπαζαχαρία, ο κ. Μιχαλολιάκος επισκέφθηκε διαδοχικά το Αεροπορικό Απόσπασμα Καρπάθου, το ΤΕ Καρπάθου, τον 9ο Σταθμό Αναφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας και το Ναυτικό Παρατηρητήριο.

Στη συνέχεια ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας με σκάφος του Λιμενικού, μετέβη στο σημείο όπου θυσιάστηκε ο σμηναγός Κώστας Ηλιάκης και απέτισε φόρο τιμής και μνήμης με την κατάθεση στεφάνου. Αμέσως μετά ο κ. Μιχαλολιάκος δήλωσε: «Ήταν χρέος μου να αποτίσω φόρο τιμής και μνήμης στον ήρωα Ηλιάκη ο οποίος δεν δίστασε να δώσει και τη ζωή του για την πατρίδα και την αξιοπρέπειά της. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι η θυσία του θα πιάσει τόπο και δεν πρόκειται να ξεχαστεί. Και αυτό το εγγυάται το αξιόμαχο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων». Ο κ. ΥΦΕΘΑ αναφέρθηκε και στην Τουρκία τονίζοντας ότι πρέπει να σέβεται τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και να παραιτηθεί από τις όποιες παράλογες απαιτήσεις της εις βάρος της χώρας μας.

Με την ολοκλήρωση σήμερα της διήμερης περιοδείας του σε Χίο και Κάρπαθο, ο κ. Μιχαλολιάκος δήλωσε. «Αυτές τις δύο ημέρες επισκέφθηκα μονάδες του Στρατού, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού προκειμένου να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και να εκφράσω την ευγνωμοσύνη της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που και αυτές τις άγιες ημέρες του Πάσχα φυλάνε Θερμοπύλες. Με υπερηφάνεια και ικανοποίηση διαπίστωσα το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων».