Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελληνική Δημοκρατία Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Επίσκεψη ΥΦΕΘΑ κ. Β.Μιχαλολιάκου στο Β' Σώμα Στρατού στη Βέροια

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Β.Ι. Μιχαλολιάκος επισκέφθηκε σήμερα το Β’ Σώμα Στρατού στη Βέροια όπου τον υποδέχτηκε ο αντιστράτηγος Δημήτριος Χατζής. Ο κ. ΥΦΕΘΑ ενημερώθηκε για το έργο και τις αρμοδιότητες του Β’ Σ.Σ. και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αξιωματικούς και υπαξιωματικούς της Φρουράς της Βέροιας. Κατά την ομιλία του προς τα στελέχη, ο κ. Μιχαλολιάκος τόνισε ότι «η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας, η κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία δίνουν ακόμα και το αίμα τους».

«Κάνετε δύσκολο επάγγελμα, δεν γνωρίζετε ωράριο και αργίες και πρέπει να αμείβεστε ανάλογα. Δεν είναι δυνατόν να έχετε – αναλογικά - τις χαμηλότερες αποδοχές στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Γι’ αυτό, ως το τέλος του 2007 το νέο ειδικό μισθολόγιο των Ε.Δ. θα έχει γίνει νόμος του κράτους, όπως άλλωστε ήταν και η προγραμματική μας δέσμευση».

Ο κ. Μιχαλολιάκος συνέχισε λέγοντας: «Δίπτυχό μας είναι πρώτον, αξιοκρατία στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού. Ο καθένας μπορεί να ψηφίζει ό,τι θέλει, κοινό μας κόμμα είναι το κόμμα για την καλύτερη Ελλάδα και τον ελληνισμό. Και δεύτερον διαφάνεια στην διαχείριση του δημοσίου χρήματος. Χρέος μας είναι να σεβόμαστε και το τελευταίο ευρώ του Έλληνα πολίτη που το διαθέτει από το υστέρημά του για την διασφάλιση της ελευθερίας και τις εθνικής μας ανεξαρτησίας και οι απειλές - απ’ όπου κι αν προέρχονται - να παραμένουν μόνο στα λόγια».

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε και στο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη των Ε.Δ. λέγοντας ότι προωθείται ένα μεγάλο κατασκευαστικό πρόγραμμα για την επίλυσή του, προκειμένου όλα τα στελέχη να βρίσκουν μια αξιοπρεπή οικία. Τόνισε επίσης ότι «ανεξαρτήτου κόστους προσπαθούμε να επιλύσουμε και επιλύουμε κάθε πρόβλημα υγιεινής και ασφάλειας που διαπιστώθηκε από τον έλεγχο που έγινε σε όλες τις Μονάδες όλης της χώρας από ειδικούς εμπειρογνώμονες. Προτεραιότητά μας είναι ο άνθρωπος» κατέληξε ο κ. Μιχαλολιάκος. Αμέσως μετά ο κ. ΥΦΕΘΑ επισκέφθηκε το Βρεφονηπιακό Σταθμό στη Βέροια για τα στελέχη των Ε.Δ.

Η περιοδεία του κ. ΥΦΕΘΑ συνεχίζεται αύριο Παρασκευή στη Β’ Μοίρα Καταδρομών στη Νάουσα και τη Β’ Μοίρα Πυροβολικού στην Έδεσσα.