Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελληνική Δημοκρατία Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Επίσκεψη ΥΦΕΘΑ κ. Ι.Δ. Λαμπρόπουλου σε Μονάδες και Φυλάκια της 12 Μ/Κ ΜΠ στον Έβρο

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Ιωάννης Δ. Λαμπρόπουλος, επισκέφθηκε σήμερα Μονάδες και Φυλάκια στην Περιοχή Ευθύνης της ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ (12ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού) στο νομό Έβρου, όπου ευχήθηκε Καλή Ανάσταση και Χρόνια Πολλά στους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες και τους προσέφερε δώρα εν όψει του Πάσχα.

Κατά τις επισκέψεις του στις ακριτικές Μονάδες και τα Φυλάκια ο κ. ΥΦΕΘΑ συνοδευόταν από τον Διοικητή 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγο Γιαγκούλη Παύλο, τον Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγο Τσαλικίδη Πέτρο και τον Διοικητή της ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ  Υποστράτηγο Ταμουρίδη Γεώργιο, καθώς και από τους Ολυμπιονίκες-στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, Υποπλοίαρχο Λεωνίδη Βαλέριο, Υποσμηναγό Πολάτου Άννα και Σημαιοφόρο Σφακιανού Φλωρεντία.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα του κ. Λαμπρόπουλου περιελάμβανε  επισκέψεις:

Στο Στρατηγείο της ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ, στο Στρατόπεδο «ΠΑΤΣΟΥΚΑ» και στο Στρατόπεδο «ΚΑΝΔΗΛΑΠΤΗ», όπου βρίσκεται το Κέντρο Εξομοιωτών Αρμάτων και στο οποίο παρακολούθησε σχετική επίδειξη λειτουργίας του.

Τέλος, ο κ. Υφυπουργός επισκέφθηκε την οριογραμμή επί της Γέφυρας των Κήπων, όπου έδωσε δώρα στους Τούρκους σκοπούς και αντάλλαξε χειραψία και ευχές με Τούρκους αξιωματικούς, σημειώνοντας την ανάγκη για εμπέδωση της ειρήνης στην περιοχή και της καλής γειτονίας και φιλίας των δυο λαών.

Κατόπιν παρακάθησε σε γεύμα με τους αξιωματικούς και οπλίτες του ελληνικού φυλακίου.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του ο κ. Λαμπρόπουλος εξήρε το υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας των Μονάδων, που εξασφαλίζουν την ειρήνη αλλά και συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της ακριτικής Ελλάδας.

Φωτογραφικό Υλικό