Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελληνική Δημοκρατία Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Ημερήσια Διαταγή για την 21η Απριλίου από τον ΥΕΘΑ κ. Ευ. Μεϊμαράκη

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης στην Ημερήσια Διαταγή του για την 21η Απριλίου  αναφέρει τα εξής:

«Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες – Ναύτες – Σμηνίτες και Πολιτικό Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων,

Η δικτατορία της 21ης Απριλίου 1967 αποτελεί μία από τις μαύρες σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και παράδειγμα προς αποφυγήν για το μέλλον του τόπου μας. Οι συνέπειες από την κατάλυση των δημοκρατικών θεσμών κατά τη διάρκεια της επταετίας δείχνουν με τρόπο κατηγορηματικό, ότι ο αγώνας για την  προάσπιση των ιδανικών της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, αλλά και της εθνικής ανεξαρτησίας οφείλει να είναι διαρκής.  Η ισχυρή Δημοκρατία που βιώνουμε σήμερα, χωρίς διαχωριστικές γραμμές και προκαταλήψεις, ενισχύεται και εμβαθύνεται ακόμη περισσότερο, μέσα από ένα νέο πολιτικό πολιτισμό, για τον οποίο όλοι εργαζόμαστε και ο οποίος προάγει την εμπιστοσύνη και το σεβασμό στην άλλη άποψη και μας απαλλάσσει από φανατισμούς και πάθη.

Η εποχή μας απαιτεί πίστη στις αξίες του Ελληνισμού και διάθεση προσφοράς όχι μόνον στη χώρα μας, αλλά και στη διεθνή κοινότητα.  Οι Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας μαζί με το λαό, είναι η δυναμική έκφραση αυτής της πίστης και αυτής της διάθεσης, ώστε με αποφασιστικότητα και μέσα από κλίμα ειρήνης και ασφάλειας, να εργαστούμε ανταποκρινόμενοι στις προκλήσεις των καιρών. Έχουμε καταφέρει οι πικρές εμπειρίες του παρελθόντος να μας ενώνουν, όπως μας ενώνουν και οι προσδοκίες των Ελλήνων πολιτών και το πάθος της νέας γενιάς για ειρήνη, σταθερότητα, δημιουργία και ανάπτυξη.

Γυναίκες και Άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων,

Χρέος μας είναι να βρισκόμαστε διαρκώς στις επάλξεις, με αγωνιστικότητα, με ευθύνη, ενότητα και ομοψυχία για την αποτελεσματική προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων.

Με  πίστη και αφοσίωση στο δημοκρατικό πολίτευμα,  με σκληρή εργασία, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αυστηρή προσήλωση στην αποστολή σας,  δικαιώνετε το σεβασμό, την αγάπη και την εμπιστοσύνη, με τα οποία σας περιβάλλει ο Ελληνικός λαός. Αναγνωρίζουμε τη μεγάλη προσπάθεια, που καταβάλλετε για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων με πλήρη σεβασμό στη συνταγματική νομιμότητα και τη λαϊκή κυριαρχία.

Συνεχίστε διατηρώντας το υψηλό σας φρόνημα, τον ζήλο και την αφοσίωση στην εκτέλεση της αποστολής σας, στο δρόμο της τιμής και του καθήκοντος, ανταποκρινόμενοι στις προσδοκίες των Ελλήνων πολιτών και στις πανανθρώπινες αξίες της ελευθερίας και της Δημοκρατίας».