Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελληνική Δημοκρατία Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Παρουσία ΥΕΘΑ κ. Ευ. Μεïμαράκη σε εορταστικές εκδηλώσεις για την 94η Επέτειο Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων

 

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στα Ιωάννινα στις 20 και 21 Φεβρουαρίου 2007, για την 94η επέτειο απελευθέρωσης  της πόλης.

 

Ο κ. Υπουργός παρέστη  σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννίνων, ενώ την Τετάρτη 21-2-2007 παραβρέθηκε στη Δοξολογία που έλαβε χώρα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου και στη συνέχεια παρακολούθησε την παρέλαση.

Μετά το πέρας της παρέλασης ο κ. ΥΕΘΑ στη δήλωσή του ανέφερε τα εξής:

«Με τιμή, υπερηφάνεια και σεβασμό, γιορτάσαμε σήμερα μια από τις πιο ένδοξες και λαμπρές σελίδες της ιστορίας μας. Την απελευθέρωση των Ιωαννίνων, όπου σύσσωμος ο λαός του νομού αλλά και της περιφέρειας γενικότερα, έδωσε το παρόν. Είναι ημέρες ιστορικής μνήμης, μέρες ένδοξες, που ο ελληνικός λαός θυμάται, γιατί ακριβώς σε μια περίοδο παγκοσμιοποίησης, η ιστορική μνήμη είναι ό,τι το καλύτερο μπορούμε να διαθέτουμε, για να συνδυάσουμε το πλούσιο ιστορικό, πολιτιστικό παρελθόν της χώρας μας, με τη νέα τεχνολογία και την εξέλιξη. Θεωρώ ότι οι άψογοι σχηματισμοί τους οποίους όλοι είδαμε σήμερα, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, άνδρες και γυναίκες δίνουν το μήνυμα σε όλους ότι η Ελλάδα διαθέτει την αποτρεπτική εκείνη δύναμη αλλά και το ακμαιότατο ηθικό,  ώστε να υπερασπιστεί τα δίκαιά της και να αισθάνονται ασφαλείς όχι μόνον όλοι οι Έλληνες, αλλά και οι επισκέπτες της χώρας μας».

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο για τη συμφωνία που υπέγραψε η Κύπρος για το πετρέλαιο και την αντίδραση της Τουρκίας, ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε ως εξής:

«Πρέπει να σας πω ότι εμείς παρακολουθούμε άγρυπνα όλες τις κινήσεις της γείτονος χώρας και όπως καταλαβαίνετε τις αναλύουμε και έχουμε πάντα τα εναλλακτικά, προληπτικά σενάρια τα οποία εύχομαι ποτέ να μην χρειαστεί να ακολουθήσουμε».

Ερωτηθείς επίσης για την παραχώρηση του Στρατοπέδου Βελισσαρίου στο Δήμο Ιωαννιτών, ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι:

«Όλα τα ζητήματα που είναι σε εκκρεμότητα με το νομό Ιωαννίνων αλλά και με την Περιφέρεια Ηπείρου, μετά από μια καλή συνεννόηση και συνεργασία τόσο με τον κύριο Περιφερειάρχη, όσο και με τους κυρίους Νομάρχες και Δημάρχους, έχουν δρομολογηθεί. Γνωρίζετε ότι το συγκεκριμένο θέμα για το Στρατόπεδο Βελισσαρίου στην ουσία έχει ολοκληρωθεί, και πιστεύω ότι είναι θέμα ολίγων εβδομάδων για να προχωρήσουμε στην τελική φάση. Εύχομαι και ελπίζω ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα, γιατί πολλές φορές μπορεί κάτι να συμβεί, αλλά νομίζω ότι έχουμε ολοκληρώσει πια τη διαδικασία. Και με τον Δήμαρχο και με τον Νομάρχη, έχουμε μια πάρα πολύ καλή συνεννόηση και συνεργασία, προς όφελος των πολιτών».

Φωτογραφικό Υλικό