Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελληνική Δημοκρατία Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Παρουσία ΥΕΘΑ κ. Ευ. Μεïμαράκη στην ορκωμοσία Αξιωματικών Σωμάτων στην ΣΣΑΣ και στη Παράδοση-Παραλαβή ΑΤΑ

 

O Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Μεïμαράκης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Παναγιώτη Χηνοφώτη ΠΝ, παρέστη την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2007, στην τελετή ορκωμοσίας και επέδωσε τα ξίφη στους νέους Αξιωματικούς Υγειονομικού και Οικονομικού Σώματος της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), στην Θεσσαλονίκη.

 

Ο κ. Υπουργός στο σύντομο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή. Πριν από λίγο δώσατε τον όρκο του Έλληνα Αξιωματικού. Δώσατε κορυφαία υπόσχεση προς την Πατρίδα ότι θα υπερασπιστείτε τα ιδανικά και τις αξίες της.

Όλοι εσείς ιατροί, οδοντίατροι, κτηνίατροι και φαρμακοποιοί υπηρετείτε τον άνθρωπο, αλλά παράλληλα τον στρατιώτη και συνακόλουθα την Πατρίδα και την εθνική ασφάλεια. Επιτελείτε αναντικατάστατο έργο για την Πατρίδα και την ανθρωπότητα.

Από την πλευρά μας θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την υποστήριξη του ιατρικού έργου των ΕΔ, που αποτελεί σημαντική προσφορά για την ελληνική κοινωνία και τη διεθνή κοινότητα. Υλοποιούμε με ταχείς ρυθμούς τις αποφάσεις μας στον τομέα αυτό και στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις κάθε πρωτοβουλία των Ενόπλων Δυνάμεων που συμβάλλουν στην υγεία και την περίθαλψη των συνανθρώπων μας».

Μετά το πέρας της τελετής ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε:

«Είναι μια ξεχωριστή τελετή και για αυτό ακριβώς ήθελα να παραστώ  για να στείλουμε αυτό το συμβολικό μήνυμα ότι οι νέες και οι νέοι της Ελλάδος έχουν προοπτική και μπορούν πράγματι μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις να κάνουν μια αξιόλογη καριέρα με πλούσιο κοινωνικό έργο προσφοράς. Γιατί σήμερα όπως είδατε ορκίστηκαν ιατροί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί, κτηνίατροι που προσφέρουν όχι μόνο στις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά συνολικά στην κοινωνία. Αποδεικνύεται έτσι ότι η επένδυση στις ΕΔ είναι τελικά επένδυση στην ειρήνη και είναι επένδυση που έχει ως  κέντρο τον άνθρωπο. Θεωρώ, ότι οι ΕΔ συμβάλουν με την αποτρεπτική τους ισχύ και το αξιόμαχό τους στο να υπάρχει η ασφάλεια και η ειρήνη που μπορούν να οδηγήσουν τον τόπο σε οικονομική ανάπτυξη».

Εν συνεχεία ο κ. Υπουργός μετέβη στην 110 Πτέρυγα Μάχης, στη Λάρισα, όπου παρέστη στην τελετή παράδοσης-παραλαβής της Ηγεσίας του ΑΤΑ.

Φωτογραφικό Υλικό