Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελληνική Δημοκρατία Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Παρουσία ΥΕΘΑ κ. Ευ. Μεϊμαράκη στις εορταστικές εκδηλώσεις, για την Επέτειο της Επανάστασης του Ολύμπου του 1878 στο Λιτόχωρο

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Δημήτριο Γράψα, εκπροσώπησε σήμερα την Κυβέρνηση, στις εορταστικές εκδηλώσεις, για την Επέτειο της Επανάστασης του Ολύμπου του 1878, που πραγματοποιήθηκαν στο Λιτόχωρο, παρουσία πλήθους κόσμου.

Ο κ. Υπουργός, μετά την επίσημη δοξολογία κατέθεσε στεφάνι, ενώ στη συνέχεια παρακολούθησε την παρέλαση στην κεντρική λεωφόρο της πόλης.

Μετά το πέρας της παρέλασης, ο κ. Μεϊμαράκης στη δήλωσή του ανέφερε τα εξής:

«Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, είναι καλό οι λαοί που έχουν πλούσιο ιστορικό παρελθόν, να το θυμούνται, να το γιορτάζουν με τιμή και υπερηφάνεια και με τον απαιτούμενο σεβασμό. Η ιστορία μας διδάσκει, ότι όταν υπηρετείς αρχές, αξίες και έχεις οράματα, μπορεί πράγματι να επιτύχεις τους στόχους σου και να υπάρχει ειρήνη σε όλη την ευρύτερη περιοχή. Η Ελλάδα, είναι μια χώρα σταθερότητας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή και γι’ αυτό ακριβώς, πιστεύω, ότι με το Δόγμα το Αποτρεπτικό Αμυντικό, το οποίο έχει, βοηθάει ακόμα περισσότερο, ώστε να υπάρχει αυτή η ειρήνη στην περιοχή και να αισθανόμαστε ασφαλείς όλοι οι Έλληνες πολίτες, αλλά και οι επισκέπτες της χώρας μας. Χρόνια Πολλά».

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο, για τις τελευταίες δημοσκοπήσεις και για τις εκλογές, ο κ. ΥΕΘΑ απήντησε ως εξής:

«Και αυτές οι δημοσκοπήσεις, καταγραφούν την υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας. Εμείς όμως, όπως γνωρίζετε, δεν εφησυχάζουμε, έχουμε ένα πολύ μεγάλο έργο μπροστά μας να επιτελέσουμε και πιστεύω ότι σε βάθος τετραετίας, θα κριθούμε για τα αποτελέσματα του έργου μας. Οι πολίτες, απαιτούν από εμάς, να προχωρήσουμε με γρηγορότερους ρυθμούς και να δουν ορατό και μετρήσιμο αποτέλεσμα. Και αυτό θα κάνουμε».

Στη συνέχεια ο κ. Υπουργός επισκέφθηκε το Δημαρχείο και το Ναυτικό Μουσείο Λιτόχωρου.

Φωτογραφικό Υλικό