Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελληνική Δημοκρατία Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Παρουσία ΥΕΘΑ κ. Ευ. Μεïμαράκη στις εργασίες του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων και Εξωτερικών Σχέσεων της Ε.Ε. (ΣΓΥΕΣ)

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης αναχωρεί την Κυριακή 13 Μαΐου 2007 για τις Βρυξέλλες, όπου θα λάβει μέρος στις εργασίες του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων και Εξωτερικών Σχέσεων της Ε.Ε. (ΣΓΥΕΣ), οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 14 Μαΐου 2007.

Η ημερήσια διάταξη της Συνόδου του ΣΓΥΕΣ, περιλαμβάνει θέματα για: τον Ευρωπαϊκό Αμυντικό Οργανισμό (EDA), την στρατιωτική συνεργασία Ε.Ε. – ΟΗΕ και τα διδάγματα που προέκυψαν από την επιχείρηση EUFOR RD στο Κονγκό, τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό και την ανάπτυξη των στρατιωτικών δυνατοτήτων της Ε.Ε. (Ναυτική Διάσταση Ε.Ε., Τακτικοί Σχηματισμοί Μάχης Ε.Ε. κ.λπ.), τις επικείμενες μη - στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ε.Ε. στο Κοσσυφοπέδιο και στο Αφγανιστάν, την πορεία της Ευρωπαϊκής Επιχειρήσεως «ΑΛΘΑΙΑ» στη Βοσνία, κ.λπ.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της EDA θα υπογραφεί και η συμφωνία για το Κοινό Επενδυτικό Πρόγραμμα στον τομέα της Προστασίας Δυνάμεων (Joint Investment Programme on Force Protection), στο οποίο συμμετέχει και η χώρα μας.