Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελληνική Δημοκρατία Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Παρουσία ΥΕΘΑ κ. Ευ. Μεϊμαράκη στο 1ο Συνέδριο Μετεξέλιξης των Ενόπλων Δυνάμεων, που πραγματοποιήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης μίλησε σήμερα στο 1ο Συνέδριο Μετεξέλιξης των Ενόπλων Δυνάμεων, που πραγματοποιήθηκε στο  Πολεμικό Μουσείο, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Παναγιώτη Χηνοφώτη ΠΝ και των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων.

Ο κ. ΥΕΘΑ στην ομιλία του, υπογράμμισε τη σημασία της Μετεξέλιξης των Ενόπλων Δυνάμεων λέγοντας ότι «είναι μία διαρκής αέναη προσπάθεια, ώστε να μπορούμε να προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα, αλλάζοντας νοοτροπία και ταυτόχρονα να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε όλο και πιο αποτελεσματικά στις νέες απαιτήσεις των καιρών και να βελτιώνουμε συνεχώς την υποδομή και την ποιότητα της ζωής των στελεχών μας».

Επίσης αναφέρθηκε στην προσαρμογή των θεσμών στις «αναγκαίες νέες συνθήκες που δημιουργεί η νέα τεχνολογία, το νέο περιβάλλον, οι νέες συγκυρίες» και επεσήμανε ότι «πρόοδος δε σημαίνει ούτε ανατροπές, ούτε αλλαγές εκ βάθρων, αλλά σημαίνει προσαρμογή στα νέα δεδομένα».

Επανέλαβε δε, ότι είναι υπέρ ενός ανοιχτού διαλόγου όπου μπορεί να συμμετέχει εποικοδομητικά το κάθε στέλεχος των ΕΔ, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «οι απόψεις δεν έχουν χρώματα και πεποιθήσεις, αλλά επιχειρήματα». Μάλιστα ανέφερε ότι σκοπεύει να καλέσει τους εκπροσώπους των κομμάτων, τα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, καθώς και τους πρώην Υπουργούς Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να τους παρουσιάσει τα τελικά κείμενα της μελέτης της Μετεξέλιξης «γιατί θέλω οι αποφάσεις που θα πάρουμε να έχουν την μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση που μπορεί να προκύψει από τη συνεννόηση και το διάλογο που θα έχουμε μεταξύ μας», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Για το μισθολόγιο των στελεχών ανέφερε ότι θα ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ επανέλαβε τη γνωστή του πρόταση ότι οι δαπάνες για τις ειρηνευτικές αποστολές να μην λογίζονται στο έλλειμμα.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν άνω των τριακοσίων στελεχών των ΕΔ και των τριών Κλάδων από όλες τις Μονάδες της επικράτειας.