Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελληνική Δημοκρατία Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Παρουσία ΥΦΕΘΑ κ. Β. Μιχαλολιάκου ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης στη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για τον πεσόντα τελευταίο αυτοκράτορα του Βυζαντίου Κωνσταντίνο Παλαιολόγο

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Βασίλειος Ι. Μιχαλολιάκος, παρέστη ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης στη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για τον πεσόντα τελευταίο αυτοκράτορα του Βυζαντίου Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, που πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου στο Μυστρά, καθώς και στην κατάθεση στεφάνων,  που ακολούθησε, στον ανδριάντα του.

Οι εκδηλώσεις αυτές εντάσσονται σε κύκλο θρησκευτικών, αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, που λαμβάνουν χώρα στον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά υπό τον τίτλο «Παλαιολόγεια» (20 Μαΐου- 9 Ιουνίου). Σημειωτέον είναι ότι σήμερα συμπληρώνονται 554 έτη από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Ο κ. Μιχαλολιάκος σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι « Σήμερα βρισκόμαστε εδώ για να τιμήσουμε έναν ξεχωριστό ηγέτη και άνθρωπο, που δε δίστασε να υπερασπιστεί μέχρι εσχάτων, τη Βασιλεύουσα, μια πόλη σύμβολο όχι μόνο για τον Ελληνισμό, αλλά και για όλο τον τότε γνωστό κόσμο. Έχουμε καθήκον να αποτίσουμε φόρο τιμής και μνήμης στον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, μια ακόμη μεγάλη φυσιογνωμία της πολυσέλιδης ελληνικής ιστορίας, ένα πραγματικό πρότυπο για τις νέες γενιές, ιδιαίτερα υπό τις ιδιαίτερα πολύπτυχες συνθήκες ζωής μας. Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος με τη θυσία και τον τιμημένο θάνατό του πέρασε στους Αθανάτους και ενσαρκώνει τη μοναδική αξία του «αμύνεσθαι περί πάτρις».

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο πρώην Υφυπουργός Άμυνας, κ. Σταθόπουλος, οι βουλευτές κ. Σκανδαλάκης και κ. Δαβάκης, οι τοπικοί φορείς και πλήθος κόσμου.