Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελληνική Δημοκρατία Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Παρουσία ΥΦΕΘΑ κ. Β. Μιχαλολιάκου σε εκδήλωση για νίκες Μανιατισσών και Μανιατών σε Βέργα, Διρό και Πολυάραβο

 

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος παρέστη χτες σε εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Γυναικών Μάνης προς τιμήν της ιστορικής επετείου και της μεγάλης νίκης των Μανιατισσών και Μανιατών επί του Ιμπραήμ στη Βέργα, το Διρό και το Πολυάραβο το 1826.

 

Ο κ. Μιχαλολιάκος εκφωνώντας τον πανηγυρικό λόγο της εκδήλωσης, αφού τόνισε τον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο της ιστορίας και της παράδοσης ιδιαίτερα σε περιόδους ανακατατάξεων και αναζήτησης νέων κατευθύνσεων, όπως συμβαίνει στις μέρες μας, εξύμνησε το φρόνημα των Μανιατών στις παραπάνω μάχες, αλλά και των Ελλήνων προσθέτοντας ότι «…ποτέ η Ελευθερία δεν υπήρξε αυτονόητο αγαθό». Συμπλήρωσε, επίσης, πως «τιμώντας όσους πολέμησαν υπέρ του Έθνους μας όλες τις ιστορικές περιόδους, γινόμαστε όλοι μας μέτοχοι της Μεγάλης Γιορτής της Ελευθερίας».

Στη συνέχεια έκανε ιδιαίτερη μνεία στην απαράμιλλη γενναιότητα των Μανιατισσών στη Βέργα και το Διρό, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει εμφατικά το διαχρονικά πολυδιάστατο ρόλο της γυναίκας. Ο κ. Μιχαλολιάκος μάλιστα παρακίνησε τις γυναίκες να έχουν ακόμη πιο δυναμική παρουσία σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής ζωής και ιδίως στην πολιτική σκηνή λέγοντας με νόημα ότι «χρειαζόμαστε περισσότερες γυναίκες στην πολιτική».