Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελληνική Δημοκρατία Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Παρουσία ΥΦΕΘΑ κ. Β. Μιχαλολιάκου στα αποκαλυπτήρια προτομής του ήρωα αεροπόρου Κώστα Ηλιάκη στο Ακρωτήρι Χανίων

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Β. Ι. Μιχαλολιάκος, ως εκπρόσωπος  της Ελληνικής Κυβέρνησης, παρέστη σήμερα συνοδευόμενος από τον Α/ ΓΕΕΘΑ ναύαρχο κ. Παναγιώτη Χηνοφώτη και Α/ΓΕΑ αντιπτέραρχο κ Ιωάννη Γιάγκο, στα αποκαλυπτήρια προτομής του ήρωα αεροπόρου Κώστα Ηλιάκη στο Ακρωτήρι Χανίων, όπου πραγματοποιήθηκε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων.

Κατά την ομιλία του ο κ. Μιχαλολιάκος τόνισε ότι «Καθημερινά πάνω από το Αιγαίο δίνονται σκληρές μάχες. Διεξάγεται ένας αμείλικτος αγώνας για την προστασία των δικαίων της παρτίδας μας. Σε μια τέτοια μάχη ένας άνθρωπος ξεχώρισε. Διακρίθηκε υπερασπιζόμενος την πατρίδα του και πέθανε για χάρη της. Συνάντησε το θάνατο και πέρασε στους Αθανάτους».

Στη συνέχεια εξήρε τις Ένοπλες Δυνάμεις επισημαίνοντας ότι «Σήμερα, με τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Κώστα Ηλιάκη, στέλνουμε προς κάθε κατεύθυνση το ηχηρό μήνυμα ότι δεν ξεχνάμε. Στο πρόσωπό του Κώστα Ηλιάκη τιμώνται τόσο η Πολεμική Αεροπορία, όσο και συνολικά οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, που είναι και θα παραμείνουν πανέτοιμες να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση, κάθε απειλή».

«Επ’ ευκαιρία πρέπει για μια ακόμη φορά να καλέσω την Τουρκία να παραιτηθεί των ανιστόρητων και παράλογων απαιτήσεων κατά της πατρίδας μας. Η Ελλάδα στηρίζει την πορεία της Τουρκίας προς το μέλλον και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά ο δρόμος της πρέπει να περνά μέσα από τον απόλυτο σεβασμό των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και των ενταξιακών κριτηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ελλάδα επιθυμεί η Τουρκία να βρει το βηματισμό της, διότι η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια είναι, όπως συνήθιζε σωστά να επαναλαμβάνει ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, πολιτική κατά κύριο λόγο απόφαση. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υπογράψαμε «λευκή επιταγή». Πρέπει να γίνει επιτέλους κατανοητό ότι η ένταση δεν ωφελεί κανέναν». πρόσθεσε εμφατικά ο κ. ΥΦΕΘΑ.