Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελληνική Δημοκρατία Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Παρουσία ΥΦΕΘΑ κ. Β. Μιχαλολιάκου στην ορκωμοσία των ναυτών της 2007 Ά ΕΣΣΟ στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πόρου

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Β. Ι. Μιχαλολιάκος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Δ. Γούση, παρέστη στην ορκωμοσία των ναυτών της 2007 Ά ΕΣΣΟ στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πόρου.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Μιχαλολιάκος τόνισε ότι «η θητεία είναι ιερό δικαίωμα και καθήκον όλων και κανείς δεν πρέπει να εξαιρείται από αυτή. Η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας από κοινού προσπαθούν η θητεία να είναι όσο το δυνατό καλύτερη και συντομότερη, αλλά όχι εις βάρος της επιχειρησιακής ικανότητας της χώρας μας.

Το ουκ ελάττω παραδώσω είναι η απόλυτη προτεραιότητα μας. Άλλωστε οι Έλληνες πάντοτε αγωνιζόμασταν και αγωνιζόμαστε είτε για τη διεκδίκηση είτε για την υπεράσπιση της Ελευθερίας μας. Οι νέοι σήμερα είναι άξιοι συνεχιστές της παράδοσης και ιστορίας μας και διαφωνώ με όσους τους συκοφαντούν αναφέροντας την παραβατική συμπεριφορά μιας πολύ μικρής μερίδας τους. Με συγκίνηση είδα πως κοιτούν οι νέοι τη σημαία μας, πόσο τη σέβονται σε μια εποχή που κάποιες φορές τα σύμβολα αμφισβητούνται. Χαίρομαι που το παρόν και το μέλλον μας, η νεολαία, θεωρεί ιερή τη σημαία.

Έχω τη βεβαιότητα ότι θα φανείτε αντάξιοι των προσδοκιών του Έθνους και του Λαού μας και θα τιμήσετε στο ακέραιο τον όρκο που μόλις δώσατε».