Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελληνική Δημοκρατία Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Παρουσία ΥΦΕΘΑ κ. Β. Μιχαλολιάκου στην τελετή έναρξης των Αγώνων Special Olympics Hellas

 

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Β. Ι. Μιχαλολιάκος, παρέστη προχτές στην τελετή έναρξης των 20ων Αγώνων Special Olympics Hellas, που πραγματοποιή-θηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά. Την έναρξη κήρυξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας.

 

Κατά το χαιρετισμό του ο κ. Μιχαλολιάκος, αφού επεσήμανε ότι η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας δείχνει με τον πιο σαφή τρόπο τη σημασία των Special Olympics, τόνισε ότι «Είκοσι χρόνια συμπληρώνουν σήμερα τα Special Olympics στην Ελλάδα, τη χώρα όπου γεννήθηκε το Ολυμπιακό Πνεύμα. Οι αθλητές και οι αθλήτριες των Special Olympics μας υπενθυμίζουν με την αξιοθαύμαστη προσπάθειά τους το πραγματικό νόημα του αθλητισμού. Σημασία δεν έχει η νίκη, αλλά η συμμετοχή. Σημασία δεν έχει η κατάρριψη ενός ρεκόρ, αλλά η υπέρβαση του εαυτού μας,  η περαιτέρω ανάπτυξη των δυνατοτήτων μας.

Οι συμμετέχοντες στα Special Olympics ουσιαστικά μας υπενθυμίζουν το συλλογικό μας χρέος ως Ελλάδα και ως κοινωνία, το διαρκή αγώνα που οφείλουμε να δώσουμε και να κερδίσουμε, για να γυρίσει η πατρίδα μας σελίδα. Τα Special Olympics μας μεταδίδουν ένα μοναδικό μήνυμα ελπίδας, αποφασιστικότητας, αισιοδοξίας και αξιοπρέπειας. Ένα μήνυμα τόσο απαραίτητο σε περιόδους παγκόσμιων ανακατατάξεων, αβεβαιότητας και αναζητήσεων νέων στόχων και κατευθύνσεων, όπως εμφανώς συμβαίνει σήμερα.

Για αυτό όλοι, πολίτες και πολιτικοί, οφείλουμε να είμαστε και είμαστε στο πλευρό των Special Olympics και να τους πούμε ολόψυχα ένα μεγάλο ευχαριστώ».

Στην τελετή συμμετείχε πλήθος κόσμου και μελών του επιχειρηματικού, πολιτιστικού και πολιτικού κόσμου, μεταξύ των οποίων οι Υφυπουργοί Υγείας και Αθλητισμού, κ. Κωνσταντόπουλος και κ. Ορφανός αντίστοιχα.

Φωτογραφικό Υλικό