Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελληνική Δημοκρατία Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Παρουσία ΥΦΕΘΑ κ.Β. Μιχαλολιάκου στην ορκωμοσία των ναυτών της 2007 Ά ΕΣΣΟ στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πόρου

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Β. Ι. Μιχαλολιάκος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Δ. Γούση, παρέστη σήμερα στην ορκωμοσία των ναυτών της 2007 Ά ΕΣΣΟ στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πόρου.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Μιχαλολιάκος τόνισε ότι η θητεία είναι ιερό δικαίωμα και καθήκον όλων και επεσήμανε ότι στόχος της Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι η συνεχής βελτίωση της στρατιωτικής θητείας ώστε αυτή να αποβαίνει επωφελής για όλους τους νέους που υπηρετούν.

Ο κ. ΥΦΕΘΑ τόνισε ότι «η Ελλάδα και ο Ελληνικός Λαός επενδύουν, μέσω των ισχυρών Ενόπλων Δυνάμεων και της αποτρεπτικής τους δύναμης, στην ειρήνη και όχι στον πόλεμο. Ιδιαίτερα μάλιστα το τιμημένο και ανίκητο πολεμικό μας Ναυτικό εγγυάται την ελευθερία της πατρίδας μας γνωρίζοντας πολύ καλά ότι αυτή ποτέ δε μας προσφέρθηκε και ποτέ δεν ήταν δεδομένη, αλλά κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες και θυσίες των προγόνων μας».

Ο κ. Μιχαλολιάκος αναφέρθηκε και στο ρόλο της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου λέγοντας ότι η Ελλάδα αποτελεί δύναμη ελευθερίας, ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας. «Για μας αυτό που όντως έχει σημασία είναι να προλαβαίνουμε και να αποτρέπουμε κρίσεις, εντάσεις και προβλήματα. Κι αυτό το πετυχαίνουμε μόνο με ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, σεβαστές από φίλους και αντιπάλους» τόνισε χαρακτηριστικά.