Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελληνική Δημοκρατία Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Συμμετοχή ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή στο 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο GeNeDis 2020

Συμμετοχή ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή στο 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο GeNeDis 2020
Συμμετοχή ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή στο 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο GeNeDis 2020
Συμμετοχή ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή στο 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο GeNeDis 2020
Συμμετοχή ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή στο 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο GeNeDis 2020

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020, συμμετείχε στο 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο GeNeDis (Geriatrics and Neurodegenerative Diseases) για τη Γενετική, Γηριατρική και την Έρευνα Νευροεκφυλιστικών Νόσων.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, στον χαιρετισμό του προς τα μέλη της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας και τους συνέδρους, ανέφερε τα ακόλουθα:

«Ξεκινώντας, θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς την Επιστημονική Επιτροπή για την τιμή που μου επεφύλασσε να απευθύνω χαιρετισμό στο 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Γενετικής, Γηριατρικής και Έρευνας στον τομέα των Νευροεκφυλιστικών Νόσων.

Επίσης, θα ήθελα να συγχαρώ το Εργαστήριο Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας του Τμήματος Πληροφορικής Ιονίου Πανεπιστημίου, το οποίο, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας Κρήτης, έθεσε μία από τις σύγχρονες προκλήσεις της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας, ως εξεταζόμενο θέμα του παρόντος συνεδρίου: «Την υγιή γήρανση και ψυχική ευεξία του γενικού πληθυσμού στη νέα ψηφιακή εποχή που διανύουμε».

Είναι γεγονός ότι η γήρανση του πληθυσμού, ως δημογραφικό φαινόμενο των τελευταίων δεκαετιών, επηρεάζει όχι μόνο την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής πρόνοιας, αλλά και τους τομείς της οικονομίας και κοινωνικής ανάπτυξης, καθώς και την ευημερία των λαών.

Αποτελεί ηθική επιταγή για κάθε ανεπτυγμένο κράτος η διασφάλιση καλής σωματικής και ψυχικής υγείας προς όλους τους πολίτες, ειδικότερα προς τον ευαίσθητο πληθυσμό της τρίτης ηλικίας.

Σε μια εποχή που η ανθρωπότητα δοκιμάζεται από μια σειρά κρίσεων σε πολλαπλά επίπεδα – υγειονομική, οικονομική, περιβαλλοντική κρίση, αλλά και κρίση αξιών – η ομοψυχία των λαών συνιστά αντίδοτο στις οικουμενικές δυσαρμονίες των καιρών μας.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις, βασικός θεματοφύλακας της εθνικής ασφάλειας και άμυνας, βρίσκονται σε κατάσταση συνεχούς επαγρύπνησης και σε πλήρη συντονισμό με τον κρατικό μηχανισμό, τηρώντας πιστά τις κατευθυντήριες γραμμές της Πολιτικής Ηγεσίας.

Είναι γνωστό ότι πλέον του αμυντικού τους ρόλου, οι Ένοπλες Δυνάμεις διακρίνονται για τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα των δράσεών τους σε θέματα κοινωνικής μέριμνας και προσφοράς.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προέβη πρόσφατα στη έκδοση κατευθύνσεων για τη χάραξη ενιαίας Υγειονομικής Πολιτικής στις Ένοπλες Δυνάμεις, δίνοντας βαρύτητα στην ποιοτική φροντίδα των ευαίσθητων πληθυσμών και ιδιαίτερα στην ευζωία των μεγαλύτερης ηλικίας συνανθρώπων μας.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν αναληφθεί συλλογικές δράσεις επ’ ωφελεία της τρίτης ηλικίας, οι οποίες αφορούν όχι μόνο στην κατηγορία των απόστρατων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών, αλλά και τους ηλικιωμένους του γενικού πληθυσμού.

Χωρίς αμφιβολία, η ισχυρή Δημόσια Υγεία αντανακλά το επίπεδο πολιτισμικής εκλέπτυνσης ενός κράτους, αποστολή στην οποία μετέχει ενεργά το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Μήνυμα αισιοδοξίας προς όλους τους πολίτες στέλνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, μέσω του υψηλού ηθικού των στελεχών και της προσήλωσης στην αποστολή τους.

Κλείνοντας, εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους εισηγητές και καλή συνέχεια στο καινοτόμο και πολύτιμο επιστημονικό σας έργο».

Το συνέδριο έχει ως θέμα την Υγιή Γήρανση και την Ψυχική Ευεξία στη Νέα Ψηφιακή Εποχή (Health in Aging and Mental Wellness in the new digital era) και τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Διοργανώνεται από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Κρήτης και θα διαρκέσει από την Πέμπτη 8 μέχρι και την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020.