Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελληνική Δημοκρατία Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Συνάντηση ΥΦΕΘΑ κ. Β. Μιχαλολιάκου με Αρχηγό Πολεμικού Ναυτικού των Η.Π.Α.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Β. Ι. Μιχαλολιάκος, δέχτηκε χτες τον Αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού των Η.Π.Α, κ. Michael Mullen, συνοδευόμενο από τον Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχο κ. Δημήτριο Γούση.

Κατά τη συνάντησή τους ο κ. Μιχαλολιάκος, αφού επεσήμανε τις ιδιαίτερα καλές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες σε όλα τα επίπεδα, οικονομικό, πολιτικό, πολιτισμικό και στρατιωτικό, τόνισε ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια περαιτέρω προώθησής τους. «Προς αυτή την κατεύθυνση ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν οι πρόσφατες επισκέψεις του Πρωθυπουργού, κ. Κώστα Καραμανλή, και της Υπουργού των Εξωτερικών, κ. Ντόρας Μπακογιάννη,  στις Η.Π.Α, καθώς και η επίσκεψη της κ. Κοντολίζα Ράις στην Αθήνα» συνέχισε ο κ. Υφυπουργός.

Στη συνέχεια ο κ. Μιχαλολιάκος εμφατικά τόνισε ότι «Η Ελλάδα, όπως ασφαλώς οι Η.Π.Α γνωρίζουν, ανήκοντας σε όλους τους διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς, ενθαρρύνει και στηρίζει κάθε προσπάθεια για ειρήνη, σταθερότητα και αξιοπρέπεια στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, ακολουθώντας «ανοιχτών θυρών» (open-door) απέναντι σε κάθε χώρα που έχει ανάλογη επιθυμία και σέβεται το διεθνές δίκαιο».

Ο κ. Mullen με τη σειρά του αναγνώρισε ότι η Ελλάδα, κατέχοντας μια ιδιαίτερη γεωστρατηγική θέση, προσφέρει στην ασφάλεια στην περιοχή των Βαλκανίων και επεσήμανε ότι αποτελεί έναν πολύτιμο εταίρο για το ΝΑΤΟ. Επίσης, μίλησε για τα βήματα προόδου που επιτελεί η χώρα μας τα τελευταία χρόνια, προσθέτοντας ότι  οι Η.Π.Α επιθυμούν την περαιτέρω σύσφιξη των Ελληνοαμερικανικών σχέσεων.