Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελληνική Δημοκρατία Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Συνάντηση ΥΦΕΘΑ κ. Β. Μιχαλολιάκου με τον Α/ΓΕΕΔ του Καμερούν, κ.René Claude Meka

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Β. Ι. Μιχαλολιάκος, δέχτηκε σήμερα τον Α/ΓΕΕΔ (Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων) του Καμερούν, κ.René Claude Meka, συνοδευόμενο από τον Α/ΓΕΕΘΑ, κ. Παναγιώτη Χηνοφώτη.

Σκοπός της επίσκεψης του είναι η συνεργασία με τον Α/ΓΕΕΘΑ για τη θεσμοθέτηση της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας- Καμερούν. Μάλιστα είναι η πρώτη επίσκεψη Α/ ΓΕΕΔ του Καμερούν στην Ελλάδα.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Μιχαλολιάκος, αφού επεσήμανε τις παραδοσιακά καλές σχέσεις Ελλάδας- Καμερούν σε όλα τα επίπεδα,  τόνισε ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια περαιτέρω προώθησής  τους. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην εκπαίδευση στελεχών του Καμερούν σε Ελληνικές Στρατιωτικές Σχολές. Στη συνέχεια ανέφερε ότι «βασικό κοινό χαρακτηριστικό των χωρών και λαών μας είναι η κοινή βούληση και προσπάθεια για σταθερότητα και ασφάλεια στις ευρύτερες περιοχές μας. Σε αυτή την επιδίωξή σας έχετε την αμέριστη υποστήριξη του συνόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δίνει προτεραιότητα σε θέματα ειρήνης και ανάπτυξης των χωρών της Αφρικής, ενώ και η Ελλάδα ακολουθεί πολιτική «ανοιχτών θυρών» απέναντι σε κάθε χώρα που έχει ανάλογη επιθυμία και σέβεται το διεθνές δίκαιο».

Ο κ. Meka, αφού ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας για τα καλά του λόγια, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι κατά τις συναντήσεις του με τον Έλληνα ομόλογό του, θα τεθούν τα θεμέλια, προκειμένου να ενδυναμωθεί και θεσμοθετηθεί η 40ετής στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών.