Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελληνική Δημοκρατία Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Συνέντευξη ΑΝΥΕΘΑ Παναγιώτη Ρήγα στον ΑΝΤ1

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, σήμερα Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019, σε συζήτηση στην τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» και στον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη, ανάμεσα στα άλλα ανέφερε:

Για το θέμα της Ψήφου Εμπιστοσύνης:

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά ποτέ δεν έπαιξαν ύπουλο παιχνίδι. Ποτέ δεν έκαναν συναλλαγή. Ο πρωθυπουργός της χώρας και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ πήραμε ρίσκα, αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος, ενδιαφερόμενοι αποκλειστικά για την κοινωνική συνοχή και το κοινωνικό συμφέρον. Το κάναμε και το 2015 αυτό. Η Ψήφος Εμπιστοσύνης είναι καθαρή λύση.

Ο κ. Μητσοτάκης την προηγούμενη περίοδο, πέρα από τις εκλογές, πέρα από το ότι έχει παίξει Λόττο και έχει χάσει και θα ξαναπαίζει και θα χάνει, ζητούσε Ψήφο Εμπιστοσύνης. Έτσι έλεγε στον Πρωθυπουργό. Ορίστε λοιπόν! Εκείνος έκανε πρόταση Δυσπιστίας; Μην ψάχνει τώρα η ΝΔ να βρει περίεργα πράγματα. Είναι δηλαδή αποστάτες και αργυρώνητοι εκείνοι και εκείνες που με την ευθύνη και το κύρος τους ως βουλευτές θα πάρουν μια θέση καθαρή υπέρ της κυβέρνησης, αλλά δεν είναι η κα. Μάρκου, ο κ. Θεοχάρης, ο κ. Φωτήλας που εξελέγησαν με άλλο κόμμα και μεταπήδησαν στη ΝΔ την προηγούμενη περίοδο; Αντιλαμβάνομαι και κατανοώ τον παροξυσμό στον οποίο βρίσκεται η αξιωματική αντιπολίτευση, ωστόσο δεν γίνεται η κριτική να είναι α λα καρτ.

Θέλω να πω για τον κ. Δανέλλη, γιατί ακούστηκαν διάφορα από αυτούς που δεν γνωρίζουν. Είναι ένας άνθρωπος που ήταν στο Συνασπισμό, ήταν όλα τα χρόνια, ένας άνθρωπος βαθιά αριστερός, δεν έχει αλλάξει άποψη για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών από το 1992.

Αν μπούμε στην ουσία της Συμφωνίας, υπάρχει πλήρες αδιέξοδο στη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ. Η ΝΔ έμπλεξε μπήκε στη λογική και τις πρακτικές της ακροδεξιάς και νομίζει πως μέσα από μια επικίνδυνη αντίληψη για την εξωτερική πολιτική μπορεί να κερδίσει τις εκλογές. Είναι προς το συμφέρον και των Βαλκανίων και της χώρας μας να υπάρχει ειρηνική συνύπαρξη στην περιοχή, να μην υπάρχουν προβλήματα, να απομειώσουμε τους εθνικισμούς, να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη προς το συμφέρον των λαών.

Για την κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ:

Είναι μάθημα για το πώς γίνονται οι συνεργασίες. Αποφασίσαμε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Αποφασίσαμε να σταματήσει η διαπλοκή και όλα όσα συμβαίνανε την προηγούμενη περίοδο. Αποφασίσαμε να μην έχουμε το λαό κάτω από τις ακραίες πολιτικές και την καταστροφή στην οποία είχαν οδηγήσει τα μνημόνια. Διαφορές με τους ΑΝΕΛ υπήρχαν. Εγώ δεν τις έκρυβα ποτέ, ούτε όταν ήμουν Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε τώρα στο Υπουργείο. Διαφορές μεγάλες ιδεολογικές και τα καταφέραμε. Ήταν μάθημα για υπεράσπιση της κοινωνίας.