Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελληνική Δημοκρατία Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Απάντηση ΑΝΥΕΘΑ Παναγιώτη Ρήγα σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (υπ. Αριθμ. 2577/17-10-18) με θέμα: «Σίτιση αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε Στρατιωτικές Λέσχες»

Απάντηση ΑΝΥΕΘΑ Παναγιώτη Ρήγα σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (υπ. Αριθμ. 2577/17-10-18) με θέμα: «Σίτιση αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε Στρατιωτικές Λέσχες»

Ερώτηση 2577/17-10-18 της Βουλής των Ελλήνων

Πρόσφατα τα συναρμόδια Υπουργεία Παιδείας και Άμυνας, ανακοίνωσαν τον πίνακα με τις στρατιωτικές λέσχες, στις οποίες μπορούν να σιτίζονται οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί Συνολικά, έχει ληφθεί πρόβλεψη για τη δυνατότητα σίτισης 1.641 αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε 32 λέσχες του Στρατού, της Αεροπορίας και του Ναυτικού που βρίσκονται σε 11 περιφέρειες της χώρας.

Η δυνατότητα της πρόσβασης στο εκπαιδευτικό προσωπικό πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Π.Θ.Α (νυν ΥΠ.ΠΕ.Θ) στις παροχές σίτισης, που εξασφαλίζουν οι Στρατιωτικές Λέσχες του τόπου όπου υπηρετεί, είχε προβλεφθεί στις διατάξεις του από 19 Σεπτεμβρίου 2012 Πρωτόκολλου Συνεργασίας ΥΠ.ΕΘ.Α-Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.

Η ίδια δυνατότητα όμως δεν ισχύει για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στην πόλη της Πάτρας, όπου η Λέσχη Αξιωματικών βρίσκεται εντός του στρατοπέδου.

Η αναγνώριση της προσπάθειας αυτής από την εκπαιδευτική κοινότητα επιβεβαιώθηκε από την αρχή εφαρμογής του προγράμματος με τον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό των ωφελούμενων εκπαιδευτικών και είναι ένα σημαντικό βοήθημα, ιδιαίτερα για τους αναπληρωτές που καλούνται να υπηρετήσουν μακριά από τα σπίτια τους, σε μια περίοδο που η μέση ελληνική οικογένεια βιώνει δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε

Προτίθεσθε να αναζητήσετε μία εναλλακτική λύση παροχής σίτισης, και κυρίως για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στην πόλη της Πάτρας και βρίσκονται εκτός του τόπου μόνιμης κατοικίας τους;


 

Ο Βουλευτής,

Ανδρέας Κατσανιώτης