Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελληνική Δημοκρατία Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Απάντηση ΑΝΥΕΘΑ Παναγιώτη Ρήγα σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (υπ. Αριθμ. 3784/27-11-2018) με θέμα: «Οι δηλώσεις του ΑΝΥΕΘΑ Παναγιώτη Ρήγα για την «ΑΟΖ του Αιγαίου»

Απάντηση ΑΝΥΕΘΑ Παναγιώτη Ρήγα σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (υπ. Αριθμ. 3784/27-11-2018) με θέμα: «Οι δηλώσεις του ΑΝΥΕΘΑ Παναγιώτη Ρήγα για την «ΑΟΖ του Αιγαίου»

Ερώτηση 3784/27-11-2018 της Βουλής των Ελλήνων

Οι δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτη Ρήγα εκφεύγουν σε βαθμό κακουργήματος της εθνικής πολιτικής γραμμής που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις από το 1974 μέχρι σήμερα.

Εκφράζει την επιθυμία να υπάρξει διαπραγμάτευση και διαμοιρασμός της «ΑΟΖ του Αιγαίου» με την Τουρκία.

Πώς είναι δυνατόν να ανακινεί ένα ανύπαρκτο θέμα από τη στιγμή που το Αιγαίο λόγο) γεωγραφικής διαμόρφωσης, στερείται ΑΟΖ. Προφανώς εννοείτο τμήμα του νοτιοανατολικού Αιγαίου μεταξύ Ρόδου και της νήσου Στρογγυλής.

Αυτό επιζητεί και η Τουρκία. Να μας καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να εκχωρήσουμε την ΑΟΖ που συνιστά το σύμπλεγμα των νήσων της Μεγίστης.

Καλούμε τον Πρωθυπουργό και τον συνερωτώμενο Υπουργό Εθνικής Άμυνας να απαντήσουν στη Βουλή των Ελλήνων:

1ον Ποια είναι η επίσημη θέση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας; Συμφωνείτε με τις δηλώσεις του ΑΝΥΕΘΑ ότι πρέπει να υπάρξει διαπραγμάτευση και να επέλθει και διαμοιρασμός της «ΑΟΖ του Αιγαίου» με την Τουρκία;

2ον Πώς είναι δυνατόν ο Πρωθυπουργός να διατηρεί ακόμη στην θέση του τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ρήγα, ύστερα από αυτήν την πιο επικίνδυνη εθνικά δήλωση της μεταπολίτευσης;

3ον Η Κυβέρνηση αναγνωρίζει παράνομο δικαίωμα επί της ΑΟΖ στο Αιγαίο στην Τουρκία;

4ον Το Υπουργείο Εξωτερικών συμμερίζεται την θέση του ANYΕΘΑ κ. Ρήγα και ο Υπουργός Εξωτερικών ας απαντήσει ξεκάθαρα έχουν πραγματοποιηθεί συζητήσεις σχετικά με την ΑΟΖ με την Τουρκία;

Ο ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος