Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελληνική Δημοκρατία Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Απάντηση ΥΕΘΑ Ε. Αποστολάκη σε ερ. & ΑΚΕ Κοινοβ. Ελέγχου (υπ. Αριθμ. 7296/1000//3-5-2019) με θέμα: «Προκλητικός και ανεπίτρεπτος αποκλεισμός του “Λαϊκού Συνδέσµου - Χρυσή Αυγή” από την καθιερωμένη τελετή υποδοχής του Αγίου Φωτός στο Αεροδρόμιο Ελευσίνας»

Απάντηση ΥΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου & ΑΚΕ (υπ. Αριθμ. 7296/1000//3-5-2019) με θέμα: «Προκλητικός και ανεπίτρεπτος αποκλεισμός της ηγεσίας του “Λαϊκού Συνδέσµου - Χρυσή Αυγή” από την καθιερωμένη τελετή υποδοχής του Αγίου Φωτός στο Αεροδρόμιο Ελευσίνας»

Ερώτηση & ΑΚΕ 7296/1000//3-5-2019 της Βουλής των Ελλήνων

Σκόπιμη και προσχεδιασμένη αποδεικνύεται τελικά η αιφνιδιαστική αλλαγή του Αεροδρομίου που θα υποδεχόταν την άφιξη του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα, για να αποκλείσουν από την καθιερωμένη τελετή το Γενικό Γραμματέα του «Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή» κ. Ν. Μιχαλολιάκο, το Βουλευτή Επικρατείας κ. Χ. Παππά και το Βουλευτή Β΄ Αθήνας και υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής με την Ελληνική Αυγή κ. Η. Παναγιώταρο.

Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμµατισμό, όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε χρόνο, ή Περιφέρεια Αττικής συνέταξε και απέστειλε λίστα με τους επίσημους καλεσμένους, οι οποίοι θα παρακολουθούσαν το Μ. Σάββατο την καθιερωμένη άφιξη του Αγίου Φωτός στον Κεντρικό Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ανάμεσα στα πολιτικά πρόσωπα της αρχικής λίστας, περιλαμβάνονταν και οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής και της Ελληνικής Αυγής για την Περιφέρεια Αττικής.

Με αιφνιδιαστικό όμως τρόπο και δίχως καμία έγκαιρη, αλλά και επίσηµη ενημέρωση, αποφασίστηκε η προσγείωση του αεροσκάφους που μετέφερε το Άγιο Φως στο στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Για το λόγο αυτό, η Περιφέρεια Αττικής, ως αρμόδια υπηρεσία για τη συνολική οργάνωση και συντονισμό της τελετής, επικαιροποίησε την αρχική λίστα καλεσμένων, την οποία απέστειλε εκ νέου στο αεροδρόμιο Ελευσίνας, αποφασίζοντας αυθαίρετα και αναίτια, να αφαιρέσει απ’ αυτήν τα ονόματα του Γενικού Γραμματέα και των δύο ακόμα Βουλευτών του «Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή».

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

1) Για ποιο λόγο και με τίνος απόφαση επιλέχθηκε τελευταία στιγμή η χρησιμοποίηση του στρατιωτικού αεροδρομίου της Ελευσίνας για την υποδοχή του Αγίου Φωτός, αντί του αρχικά προγραμματισμένου αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος»;

2) Υπήρξε επίσημη και έγκαιρη ενημέρωση της Περιφέρειας Αττικής, ως όφειλε, τόσο προς όλους τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων και των περιφερειακών παρατάξεων που σκόπευαν να παρευρεθούν στην τελετή, καθώς και προς στη Θρησκευτική ηγεσία (Ι. Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής) και αν όχι, για Π\ποιο λόγο και με τίνος ευθύνη; Θα αναζητηθούν διοικητικές κυρώσεις στους υπευθύνους για παράβαση καθήκοντος;

3) Για ποιο λόγο και με τίνος απόφαση αφαιρέθηκαν από την αρχική λίστα των επίσημων καλεσμένων για την τελετή άφιξης του Αγίου Φωτός, τα ονόματα του Γενικού Γραμματέα του «Λαϊκού Συνδέσμου- Χρυσή Αυγή» κ. Ν. Μιχαλολιάκου, του Βουλευτή Επικρατείας κ. Χ. Παππά και του Βουλευτή Β΄ Αθήνας και υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής με την Ελληνική Αυγή Κ. Η. Παναγιώταρου;

Παρακαλώ όπως μας κοινοποιήσετε όλη τη σχετική αλληλογραφία που αντήλλαξε η Περιφέρεια Αττικής (περιλαμβανομένης της λίστας επίσημων καλεσμένων που συνετάχθη και εστάλη) τόσο με το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», όσο και με το αεροδρόμιο Ελευσίνας, καθώς η Χρυσή Αυγή επιφυλάσσεται για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματός της κατά των φυσικών προσώπων που συνέπραξαν στην αντισυνταγµατική και παράνομη αυτή μεθόδευση.


Ο βουλευτής

Ηλίας Παναγιώταρος