Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελληνική Δημοκρατία Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Απάντηση ΥΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (υπ. Αριθμ. 6742/29-03-2019) με θέμα: «Έξωση στον Αθλητικό Όμιλο Αντισφαίρισης Παπάγου (ΑΟΑΠ)»

Απάντηση ΥΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (υπ. Αριθμ. 6742/29-03-2019) με θέμα: «Έξωση στον Αθλητικό Όμιλο Αντισφαίρισης Παπάγου (ΑΟΑΠ)»

Ερώτηση 6742/29-03-2019 της Βουλής των Ελλήνων

Αγωγή εξώσεως στον Αθλητικό Όμιλο Αντισφαίρισης Παπάγου (ΑΟΑΠ) έστειλε στις 8 Μαρτίου 2019 ο Αυτόνομος Οικοδομικός Συνεταιρισμός Αξιωματικών (ΑΟΟΑ), στον οποίο ανήκει η έκταση των τριάντα στρεμμάτων, στις παρυφές του Υμηττού, η οποία από το 1981 έως σήμερα, στεγάζει τις εγκαταστάσεις αντισφαίρισης (τένις). Η διοίκηση του ΑΟΟΑ θεωρεί πως με βάση τη νομοθεσία, χωρίς τη διενέργεια νέου διαγωνισμού, δεν μπορεί να ανανεώσει την υπάρχουσα μίσθωση, εκτιμώντας παράλληλα πως θα μπορέσει να λάβει υψηλότερο μίσθωμα από τις 2.000 ευρώ που καταβάλλει σήμερα ο ΑΟΑΠ., μηνιαίως.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο ΑΟΑΠ, με τα 2.000 μέλη του (μεταξύ αυτών 200 παιδιά ηλικίας από 6 έως 17 ετών), διαθέτει μία από τις πιο οργανωμένες και αποδοτικές ακαδημίες αντισφαίρισης της χώρας, με πληθώρα διακρίσεων και αρκετούς Πανελλήνιους Πρωταθλητές.

Τον Αύγουστο του 2007, κατά τη διάρκεια της καταστροφικής πυρκαγιάς στον Υμηττό, οι εγκαταστάσεις καταστράφηκαν ολοσχερώς, αλλά κατόπιν της υπέρμετρης προσπάθειας των διοικητικών παραγόντων, της εθελοντικής εργασίας μελών και φίλων, καθώς και την οικονομική συνεισφορά δημοτών, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης, κατάφεραν να αναστρέψουν την κατάσταση και να επαναφέρουν τις εγκαταστάσεις στη σημερινή τους μορφή.

Υπολογίζεται ότι κατά τη διάρκεια των 38 ετών λειτουργίας του ομίλου, έχουν δαπανηθεί περισσότερα από 1.500.000 ευρώ, τόσο για τη δημιουργία νέων δομών, όσο και για τη συντήρηση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων.

Επισημαίνεται πως ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ κ. Δημήτρης Οικονόμου, εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή του προς τον Αθλητικό Όμιλο Αντισφαίρισης Παπάγου, τονίζοντας πως η προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια έχει ήδη αναγνωριστεί από όλη την τοπική κοινωνία, συμβάλλοντας έτσι ενεργά στην άσκηση και την ψυχαγωγία των δημοτών.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

1) Τι σκοπεύετε να κάνετε για να δοθεί άμεσα μια λύση στο ζήτημα και να μην αναγκαστεί να αποχωρήσει ο ΑΟΑΠ από τις εγκαταστάσεις του Υμηττού, που με συνέπεια και εθελοντική προσφορά, τόσο οι διοικήσεις του, όσο και οι αθλητές, τα μέλη και οι φίλοι του, επένδυσαν εδώ και 38 συναπτά χρόνια, δαπανώντας τεράστια οικονομικά κεφάλαια, δίνοντας υπεραξία στην περιουσία του ΑΟΟΑ;

2) Γνωρίζετε ότι είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος διάλυσης του Ιστορικού Ομίλου Αντισφαίρισης Παπάγου, τη στιγμή που το άθλημα κερδίζει έδαφος στην Ελλάδα, λόγω των διεθνών επιτυχιών των αθλητών μας;


 

Ο βουλευτής,

Ηλίας Παναγιώταρος