Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελληνική Δημοκρατία Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Απάντηση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (υπ. Αριθμ. 2724/23-10-18) με θέμα: «Τα μυστικά κονδύλια των Υπουργείων»

Απάντηση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (υπ. Αριθμ. 2724/28-10-18) με θέμα: «Τα μυστικά κονδύλια των Υπουργείων»

Ερώτηση 2724/23-10-18 της Βουλής των Ελλήνων

Παρά τις περιορισμένες αλλαγές που έγιναν στο νόμο 4451/2017 τα μυστικά κονδύλια, που διαχειρίζονται το Υπουργείο Εξωτερικών και άλλα Υπουργεία, παραμένουν, δεδομένου ότι η ενημέρωση του Προεδρείου της Βουλής γίνεται στη βάση γενικών στοιχείων, μόνο για ποσά μεγαλύτερα των 25.000 ευρώ.

Επομένως ο έλεγχος δεν μπορεί να είναι ουσιαστικός και η σχετική διάταξη του νόμου μπορεί εύκολα να καταστρατηγηθεί, ενώ ο έλεγχος πρέπει να αφορά όλα τα Υπουργεία.

Το ΚΚΕ για μια ακόμη φορά, όπως και κατά το παρελθόν με τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνει ότι κανείς λόγος δεν συντρέχει να θεωρούνται και να είναι μυστικά τα κονδύλια αυτά, αλλά θα πρέπει να είναι ενήμερη η Βουλή πού δαπανώνται τα ποσά αυτά και για ποιόν σκοπό.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί πως τοποθετείται η Κυβέρνηση στα ζητήματα αυτά.

Οι βουλευτές,

Θανάσης Παφίλης

Λιάνα Κανέλλη

Σταύρος Τάσσος

Χρήστος Κατσώτης

Νίκος Καραθανασόπουλος