Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελληνική Δημοκρατία Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Απάντηση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (υπ. Αριθμ. 3384/14-11-2018) με θέμα: «Γιατί επιτρέπουν στο διευθυντή της Γερμανικής "BILD" να πετάξει στο Αιγαίο Πέλαγος με Ελληνικό F-16;»

Απάντηση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (υπ. Αριθμ. 3384/14-11-2018) με θέμα: «Γιατί επιτρέπουν στο διευθυντή της Γερμανικής "BILD" να πετάξει στο Αιγαίο Πέλαγος με Ελληνικό F-16;»

Ερώτηση 3384/14-11-2018 της Βουλής των Ελλήνων

Παρά τη διαχρονική απόφαση too ΙΈ A να απαγορεύει στους Έλληνες δημοσιογράφους να πετούν με τα μαχητικά αεροσκάφη της ΠΑ, εντούτοις την Παρασκευή 1.6/11, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας, φέρεται πως έδωσε το «πράσινο» φως στο διευθυντή της γερμανικής Bild, Τζούλιαν Ρέιχερντ, να πετάξει με ένα διθέσιο F- 16D πάνω από το Αιγαίο, για 30 λεπτά.

Η σκανδαλοθηρική γερμανική φυλλάδα η οποία επί χρόνια συκοφαντεί τους κατοίκους και το σύνολο του πολιτικού προσωπικού της χώρας, δείχνει μια αέναη εμμονή στην εκτόξευση «λάσπης» και υβριστικών σχολίων, εναντίον του συνόλου του Ελληνικού Λαού.

Επισημαίνεται πως η «Bild» ανήκει στον γερμανικό όμιλο «Axel Springer», ο οποίος έχει εξαγοράσει το 10% του τουρκικού ομίλου «Dogan Yayin Holding» που δραστηριοποιείται στα MME και τον τουρισμό (εκδίδοντας τις εφημερίδες «Hurriyet» και «Radikal»), με τεράστια δύναμη παρέμβασης στην τουρκική κοινή γνώμη.

Αξιοσημείωτο πάντως είναι το γεγονός πως η «Bild», ήδη από το 2011 - 2012, αναδείκνυε ως ιδανικό προορισμό, τόσο για τουρισμό όσο και για προσέλευση ξένων επενδύσεων, την Τουρκία, υποβαθμίζοντας και μειώνοντας σκοπίμως την Ελλάδα και τις δυνατότητες της.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

  1. Πόσο θα κοστίσει η πτήση του γερμανού δημοσιογράφου με το Ρ16;

  2. Ποιος έδωσε την άδεια για ιην πραγματοποίηση της συγκεκριμένης πτήσης και ποιος είναι ο σκοπός της;

  3. Σε τι θα εξυπηρετεί τη διπλωματική και πολιτική εικόνα της χώρας;

  4. Αληθεύει όχι ο γενικός διευθυντής της «Bild» είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Hurriyet», της ναυαρχίδας του τουρκικού ομίλου «Dogan», με ό, τι αυτό συνεπάγεται;

Ο βουλευτής,

Ηλίας Παναγιώταρος