Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελληνική Δημοκρατία Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Απάντηση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (υπ. Αριθμ. 3479/19-11-2018) με θέμα: «Μετάθεση ναύτη»

Απάντηση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (υπ. Αριθμ. 3479/19-11-2018) με θέμα: «Μετάθεση ναύτη»

Ερώτηση 3479/19-11-2018 της Βουλής των Ελλήνων

Πρόσφατα έγινε γνωστό από δημοσιεύματα, ότι πλοία του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και η φρεγάτα "ΝΑΥΑΡΙΝΟΝ" συμμετέχουν σε νατοϊκές αποστολές όπως η επιχείρηση "SEA GUARDIAN", στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Για το γεγονός αυτό ναύτης που υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία στην προαναφερόμενη φρεγάτα, ζήτησε με αναφορά του, τη μη συμμετοχή της φρεγάτας, αλλά και γενικότερα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, σε νατοϊκές αποστολές.

Η τοποθέτηση για τα παραπάνω αποτελεί όχι μόνο δικαίωμα, αλλά συμβολή στο να γίνουν πράξη ιδανικά και αξίες του αγωνιζόμενου λαού.

Διατύπωσε ένα παλλαϊκό αίτημα να μη συμμετέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις σε αποστολές εκτός συνόρων, τονίζοντας: "τη διαφωνία του στη συμμετοχή του πλοίου στη νατοϊκή αποστολή «Sea Guardian» στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου".

Η κυβέρνηση όμως επέλεξε με συνοπτικές διαδικασίες να μεταθέσει το ναύτη σε άλλο πλοίο για ευνόητους λόγους.

Είναι ανησυχητικά επίσης και ορισμένα φαινόμενα των τελευταίων ημερών, όπου ορισμένα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, επιδιώκουν να συλλέξουν πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή στρατευμένων στην κατάθεση στεφάνου στο Πολυτεχνείο.

Σε συνδυασμό με τα παραπάνω η ναζιστική Χρυσή Αυγή, οι υμνητές της Χούντας και του Χίτλερ, κατέθεσε ερώτηση, ζητώντας να παρθούν μέτρα, σε βάρος των φαντάρων που συμμετείχαν στο Πολυτεχνείο.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός πως τοποθετείται η κυβέρνηση στο δικαίωμα των στρατευμένων να εκφράζουν την εναντίωσή τους στο ΝΑΤΟ, τη συμμετοχή των πλοίων και γενικότερα των Ενόπλων Δυνάμεων σε νατοϊκές ασκήσεις και επιχειρήσεις, καθώς και την εναντίωσή τους στη Χούντα που υμνεί η ναζιστική Χρυσή Αυγή;


Οι ερωτώντες Βουλευτές

Θανάσης Παφίλης

Λιάνα Κανέλλη

Σταύρος Τάσσσος