Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελληνική Δημοκρατία Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Απάντηση ΥΦΕΘΑ Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (υπ. Αριθμ. 2443/11-10-18) με θέμα: «Προθέσεις της Κυβέρνησης για την επόμενη μέρα του Κέντρου Εκπαίδευσης Μηχανικού (ΚΕΜΧ) στο Ναύπλιο μετά την απόφαση διάλυσής του»

Απάντηση ΥΦΕΘΑ Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (υπ. Αριθμ. 2443/11-10-18) με θέμα: «Προθέσεις της Κυβέρνησης για την επόμενη μέρα του Κέντρου Εκπαίδευσης Μηχανικού (ΚΕΜΧ) στο Ναύπλιο μετά την απόφαση διάλυσής του»

Ερώτηση 2443/11-10-18 της Βουλής των Ελλήνων

Παρά την απάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου ότι «στο πλαίσιο εξέτασης του συγκεκριμένου θέματος, πέραν των συνήθων στρατιωτικών παραμέτρων θα ληφθούν υπόψη οι όποιες επιπτώσεις επί των τοπικών κοινωνιών» τελικά προχώρησε η έγκριση από το ΓΕΕΘΑ της διάλυσης του Κέντρου Εκπαίδευσης Μηχανικού (ΚΕΜΧ) στο Ναύπλιο και της ανάληψης του επιχειρησιακού του έργου από το 11° Σύνταγμα Πεζικού, μολονότι το ΚΕΜΧ διαθέτει ιδιόκτητες στρατιωτικές εγκαταστάσεις άριστα συντηρημένες, ιδιόκτητο πεδίο βολής εν λειτουργία, πρόσφατα ανακαινισμένα και εκσυγχρονισμένα με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων μαγειρεία, φούρνους και πλυντήρια, ιδιόκτητη Λέσχη Αξιωματικών και ιδιόκτητα διαμερίσματα για τη διαμονή αξιωματικών.

Με δεδομένη την ανακολουθία στις σχετικές απαντήσεις και στα πεπραγμένα της Κυβέρνησης και επειδή υπάρχουν διάφορες πληροφορίες για τη χρήση των εγκαταστάσεων, οφείλει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να απαντήσει σύντομα και ξεκάθαρα για την επόμενη μέρα των εγκαταστάσεων του ΚΕΜΧ Ναυπλίου.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ  Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Ποιο είναι το σχέδιο της Κυβέρνησης για την επόμενη μέρα του ΚΕΜΧ.

O ερωτών Βουλευτής

Ιωάννης Ανδριανός