Δραστηριότητες

Με Αρετή και Τόλμη

loader
31/10/2013 13:47:59

Συνέδριο Έρευνας & Τεχνολογίας 2013 του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας

   Κρίσιμες Αμυντικές Τεχνολογίες
  Εξερευνώντας την Καινοτομία Μαζί

  • Ημερομηνία εκδήλωσης: 5 και 6 Δεκεμβρίου 2013 09:00 πμ
  • Χώρος εκδήλωσης: Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ)
  • Έναρξη εγγραφής: 07 Οκτωβρίου 2013
  • Πέρας Εγγραφής: 21 Νοεμβρίου 2013

                                              

  5- 6 Δεκεμβρίου 2013, Αθήνα

  Η εξασφάλιση των εφοδίων για τις αμυντικές υποδομές και δυνατότητες έχει γίνει μια πρόκληση για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στην Ευρώπη, από τα Υπουργεία Άμυνας έως την Αμυντική Βιομηχανία. Οι μελλοντικές αμυντικές δυνατότητες βασίζονται σε αναδυόμενες τεχνολογίες αιχμής, οι οποίες σήμερα χαρακτηρίζονται συχνά ως «διττής χρήσης».

  Η απαίτηση για την άνευ περιορισμού πρόσβαση και διαθεσιμότητα σε αμυντικές τεχνολογίες «διττής χρήσης», καθιστά μερικές απ΄ αυτές ως «αμυντικά κρίσιμες», συνδέοντας με αυτόν τον τρόπο την ανάγκη για κοινή και συντονισμένη δράση τόσο σε Εθνικό, όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Παράλληλα «Ζωτικές τεχνολογίες διαστήματος μη στρατηγικής εξάρτησης» ορίζονται από κοινού, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Άμυνας, μ΄ ένα τρόπο, που θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως ένα μοντέλο για να προχωρήσουμε σε άλλες κρίσιμες αμυντικές τεχνολογίες.

  Το υπόψη Συνέδριο Ε&Τ έχει ως στόχο να εξεταστούν από διαφορετικές οπτικές οι κρίσιμες τεχνολογίες στον τομέα της Άμυνας. Θα δώσει την ευκαιρία να ερευνηθούν η αμυντική τεχνολογία και βιομηχανική βάση της Ευρώπης, καθώς και να προσδιοριστούν αδυναμίες, που θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά την παραγωγή αμυντικών συστημάτων στα Κράτη-Μέλη. Θα τονιστούν κάποιοι τομείς έρευνας, και μέσα από συζητήσεις που θα λάβουν χώρα, αναμένονται ιδέες για μελλοντικές εργασίες σε αυτόν τον τομέα. Το Συνέδριο θα προωθήσει τη διάδοση και αξιοποίηση των αποτελεσμάτων από τα πρόσφατα Προγράμματα Κοινής Επένδυσης (Joint Investment Programmes- JIP). Επιπλέον ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Άμυνας θα μοιραστεί τις απόψεις του σχετικά με τα μελλοντικά προγράμματα αμυντικής Ε&Τ διττής χρήσης (π.χ. HORIZON 2020), συμπεριλαμβανομένου και των τρόπων χρηματοδότησής τους. ενώ τέλος θα συζητηθούν καινοτόμοι τρόποι διασύνδεσης της ακαδημαϊκής κοινότητας, των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και της Βιομηχανίας για τη μελλοντική συνεργασία τους πάνω σε προγράμματα Ε&Τ.

  Αναμένεται ότι στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν προσωπικότητες και ειδικοί επί των αντικειμένων που θα παρουσιαστούν από τα Κράτη-Μέλη Η εγγραφή (registration) θα πραγματοποιείται ατομικά και θα ολοκληρώνεται μετά από σχετική επιβεβαίωση που θα λαμβάνει δια ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ο ενδιαφερόμενος, από τον ίδιο τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Άμυνας.

  Agenda/ Πρόγραμμα

  Το πρόγραμμα του Συνεδρίου Ε&Τ είναι διαθέσιμο στον παρακάτω σύνδεσμο:
  (EDA RT Conference Programme_25Oct2013).

  Τοποθεσία

  Το συνέδριο θα λάβει χώρα στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ)  Ρηγίλλης 1, 10675 Αθήνα

  Γραμματεία Συνεδρίου

  EDA R&T Directorate, Rue des Drapiers, 17-23,1050 Brussels, BELGIUM
  Phone: + 32 2 504 2881 or + 32 2 504 2882
  taina.denis(a)eda.europa.eu

  EURidea

  Η καινοτομία αποτελεί τον πυρήνα της αμυντικής τεχνολογίας. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Άμυνας, προάγει την ευρωπαϊκή συνεργασία σε καινοτόμες τεχνολογίες. Το EURidea είναι το νέο σας forum για να εκφράσετε νέες ιδέες για αμυντική έρευνα.

  Η έρευνα και η καινοτομία πρόκειται να παίξουν έναν κρίσιμο ρόλο στη δημιουργία της επόμενης γενιάς- τεχνολογιών, που θα στηρίξουν τις δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων, των Κρατών–Μελών της Ευρώπης. Όταν η καινοτομία υλοποιείται με εταίρους σε ολόκληρη την ήπειρο, η ΕΕ επωφελείται από αυτήν τη μόχλευση. Τόσο η Αμυντική Βιομηχανία και ο Ακαδημαϊκός Τομέας μπορούν να μειώσουν τους κινδύνους και να αποκτήσουν κρίσιμη μάζα καινοτομίας, όταν το ερευνητικό έργο γίνεται μεταξύ αξιόπιστων συνεργατών σε όλους τους εμπλεκόμενους τομείς. Πρόκειται για μια win-win κατάσταση, όταν τα καλύτερα μυαλά συνεργάζονται για να αντιμετωπιστούν σημαντικές προκλήσεις που βιώνουμε τώρα, αλλά και πρόκειται να αντιμετωπίσουμε στο μέλλον.

  Σας προσκαλούμε να προτείνετε ιδέες σε κρίσιμους τομείς που επηρεάζουν τους ακόλουθους τρεις τομείς τεχνολογίας:

  • Υλικά και νανο-τεχνολογίες
  • Ενέργεια
  • Μη επανδρωμένα συστήματα και τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων και δίκτυα αισθητήρων

  για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.


       

  Στοιχεία Επικοινωνίας

  Δνση : Μεσογείων 227-231, Χολαργός Τ.Κ. 15561 - Ελλάδα
  Τηλ.Κέντρο: +30 210 6598100 - 200

  Εάν επιθυμείτε να επικοινωνήσετε με το ΥΠΕΘΑ για οποιοδήποτε θέμα σας, στείλτε μας e-mail στο: minister"στο"mod.mil.gr


  Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

  Δνση : Μεσογείων 227-231, Χολαργός Τ.Κ. 15561 - Ελλάδα
  Τηλ.Κέντρο: +30 210 6598661-4

  Επικοινωνία με e-mail:
  Πληροφορίες: gek.athens"στο"mod.mil.gr


  Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

  Δνση : (903ΒΣΤ) Βασιλέως Γεωργίου Α' 1α, 54640
  Τηλ. : +30 2310 893238
  Φαξ : +30 2310 850060

  Επικοινωνία με e-mail:
  Πληροφορίες: gek.thessalonikis"στο"mod.mil.gr


  Προβολή μεγαλύτερου χάρτη