Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελληνική Δημοκρατία Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Χαιρετισμός ΥΕΘΑ κ. Σπήλιου Π. Σπηλιωτόπουλου στην τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του ήρωα Λοχία(ΠΖ) Κων/νου Αντωνόπουλου στα Τριπόταμα του Δήμου Αορανίας

Σεβασμιότατε,

Κύριε Πρόεδρε της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας,

Κύριε Υπουργέ Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας

Κύριοι Βουλευτές,

Κύριε Δήμαρχε,

Κύριε Πρόεδρε της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων,

Κυρίες και κύριοι,

Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση που είμαι σήμερα εδώ μαζί σας, στα Τριπόταμα του Δήμου Αροανίας, για να τιμήσουμε τον αχαιό ήρωα  Λχία (ΠΖ) Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο,  όπως είχαμε την τιμή και πριν από λίγο, να  τιμήσουμε  τον άλλο  ήρωα-αγωνιστή Δεκανέα (ΜΧ) Χρήστο Γκαβό στο Σταροχώρι του Δήμου Φαρρών. H σημερινή ημέρα είναι πραγματικά μία σπουδαία ημέρα για την τοπική κοινωνία. Σήμερα, τιμάται ο απαράμιλλος ηρωισμός και πατριωτισμός των παιδιών της περιοχής και στέλνεται μήνυμα εθνικής ομοψυχίας, αλληλοπροσφοράς, ενότητας και συστράτευσης στον απανταχού Ελληνισμό.

 Καθώς το παρελθόν βιώνεται μέσα από τη μνήμη και το μέλλον μέσα από την προσδοκία, η σημερινή εκδήλωση αναγνώρισης και τιμής της προσφοράς και της θυσίας του Κωνσταντίνου, συντηρεί τη μνήμη και ενδυναμώνει την προσδοκία και την ελπίδα, αποτελεί πηγή σθένους και περηφάνιας, εκτίμησης και αυτοπεποίθησης για τους σημερινούς μας νέους.

 

Είχα την ευκαιρία και την τιμή να αναφερθώ σε αυτούς τους συμβολισμούς και στις δεσμεύσεις μας στην προηγούμενη εκδήλωση και τόνισα ότι ο γενναίος αγώνας του Κωνσταντίνου, του Χρήστου αλλά και όλων των ηρώων της Κύπρου αποτελεί ένα διαρκή φάρο, που  φωτίζει και θα φωτίζει τις επερχόμενες γενιές στους αγώνες τους για δημοκρατία, ειρήνη, σταθερότητα και ασφάλεια.

Ο ισχυρός αυτός δεσμός των Αχαιών με τους Κύπριους αδελφούς μας, επισημαίνει τη σπουδαιότητα  της συστράτευσης για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού προβλήματος, ώστε  η Κύπρος να μπορεί να πορευθεί στο μέλλον με περισσότερη σιγουριά και με αισθήματα αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης, σε περιβάλλον ασφάλειας ομοψυχίας και συνεννόησης.

Τέτοιες ενέργειες και πρωτοβουλίες, όπως η ανέγερση αυτού του μνημείου τιμής, μας βρίσκουν υποστηρικτές και αρωγούς, διότι κρατούν ζωντανή τη μνήμη και προβάλλουν την συνεισφορά των αγωνιστών στον αγώνα για εθνική επιβίωση, ελευθερία και ανθρώπινα δικαιώματα, τονίζοντας ταυτόχρονα την πίστη στις αιώνιες αξίες του Ελληνισμού και τη διάθεση προσφοράς και θυσίας.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας

Σπήλιος Π. Σπηλιωτόπουλος