Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελληνική Δημοκρατία Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Ημερήσια Διαταγή απο τον αναλαμβάνοντα Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Σπήλιο Π. Σπηλιωτόπουλο

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, Πολιτικό προσωπικό, στρατευμένοι νέοι μας,

Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή, ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας της νέας κυβέρνησης, για την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης και διοίκησης των Eνόπλων Δυνάμεων, σε μία σημαντική στιγμή της πορείας της πατρίδας μας, ενόψει μάλιστα των επικείμενων Ολυμπιακών Αγώνων, η ασφάλεια των οποίων αποτελεί ύψιστη εθνική προτεραιότητα.

Η Kυβέρνηση αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και στην αποτελεσματική λειτουργία τους. Η αμυντική θωράκιση της χώρας και η αποφασιστική αποτρεπτική μας πολιτική, συμβάλλουν στην εδραίωση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή, στην εμπέδωση της ασφάλειας των συνόρων μας καθώς και στην αποτελεσματική υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Η Ελλάδα καλείται σήμερα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και της διεθνούς συνεργασίας να επιτελέσει τον ιστορικό της ρόλο, ως παράγων σταθερότητας, ασφάλειας και ανάπτυξης, στο ευρύτερο γεωπολιτικό της περιβάλλον.


Η νέα διακυβέρνηση ανοίγει νέους ορίζοντες στην ελληνική κοινωνία και κατ’ επέκταση στις Ένοπλες Δυνάμεις, με σεβασμό στον πολίτη και τα προβλήματα του, σε περιβάλλον αξιοκρατίας, δικαιοσύνης, ισονομίας και διαφάνειας στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος, όπου τα βασικά κριτήρια εξέλιξης και ανέλιξης του προσωπικού, είναι τα ουσιαστικά και τυπικά προσόντα, η προσωπική επίδοση και απόδοση, η ανιδιοτέλεια και η προσήλωση στο καθήκον και στη νομιμότητα.

Τιμούμε τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, αναγνωρίζουμε την υψηλή προσφορά τους στην υπεράσπιση των συμφερόντων άμυνας και ασφάλειας της χώρας και στην ιστορική πορεία του Έθνους.

Το ανθρώπινο δυναμικό επομένως και η επίλυση των προβλημάτων του αποτελεί τη βάση της Μεταρρύθμισης των Ενόπλων Δυνάμεων, στην οποία θα προχωρήσουμε με ταχείς ρυθμούς, προκειμένου αυτές, ως βασικός παράγων εθνικής ισχύος, να γίνουν ακόμη πιο αποτελεσματικές.

Σας καλώ όλες και όλους σε κοινή προσπάθεια, προκειμένου να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης των Ελλήνων πολιτών.

ΣΠΗΛΙΟΣ Π. ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ