Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελληνική Δημοκρατία Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Ημερήσια Διαταγή ΥΕΘΑ κ. Σπήλιου Π. Σπηλιωτόπουλου για την 21η Απριλίου

«Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Οπλίτες και Πολιτικό Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συμπληρώνονται σήμερα τριάντα επτά χρόνια από την ημέρα που καταλύθηκε η Δημοκρατία στη χώρα μας, γεγονός που στιγμάτισε τη νεώτερη ιστορία του Έθνους μας πληρώνοντας γι’ αυτό ακριβό τίμημα. Σήμερα περισσότερο από ποτέ, ενωμένοι Λαός και Ένοπλες Δυνάμεις με υψηλό φρόνημα και αυτοπεποίθηση, οραματιζόμαστε το μέλλον. Με ένοπλες δυνάμεις αφοσιωμένες στο καθήκον. Με την ελληνική κοινωνία να στηρίζει, να εμπιστεύεται, να είναι υπερήφανη για τα στρατευμένα παιδιά της και να ενισχύει από το υστέρημα της, την αποτελεσματικότητα και αποτρεπτικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων.
Είμαστε έτοιμοι να προασπίσουμε τη Δημοκρατία, την ακεραιότητα της χώρας, την εθνική ανεξαρτησία και να συμβάλλουμε στη βελτίωση της καθημερινότητας του ελληνικού λαού.

 

 Το φανερώνει η καθημερινή παρουσία των στελεχών και στρατευμένων παιδιών μας, στις εσχατιές του έθνους. Το φανερώνει η αναγνώριση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, ως δύναμη εξασφάλισης της ειρήνης στα Βαλκάνια και σε διεθνές επίπεδο.

 

Άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σήμερα ο Ελληνικός Λαός και οι Ένοπλες Δυνάμεις του πορεύονται ενωμένοι στο δρόμο της ανάπτυξης και της δημιουργίας. Άγρυπνοι φρουροί των δημοκρατικών θεσμών, της ακεραιότητας και της τιμής ολόκληρου του ελληνισμού».

Σπήλιος Π. Σπηλιωτόπουλος
Υπουργός Εθνικής Άμυνας