Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελληνική Δημοκρατία Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Μήνυμα ΥΕΘΑ κ. Σπήλιου Π.Σπηλιωτόπουλου για την ημέρα εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες – Ναύτες – Σμηνίτες και Πολιτικό Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων,

Σαν σήμερα, πριν από 31 χρόνια, η ελληνική νεολαία υπήρξε προπομπός μιας λαϊκής εξέγερσης ενάντια σε ό,τι κατέλυε τους δημοκρατικούς θεσμούς και καταπατούσε τα ανθρώπινα δικαιώματα του Έλληνα πολίτη. Η ημέρα εκείνη έχει καταγραφεί στην σύγχρονη ιστορία ως μια γενναία στιγμή των νέων μας, που με αυθόρμητο και αυθεντικό τρόπο, εξεγέρθηκαν κατά του δικτατορικού καθεστώτος, διεκδικώντας δημοκρατία και ελευθερία για ολόκληρο τον Ελληνικό λαό.

Το Πολυτεχνείο αποτέλεσε την κορύφωση της αντιστασιακής πορείας της νεολαίας, που είχε αφετηρία την εξέγερση της Nομικής τον Φεβρουάριο του ’73. Ο αγώνας του  φοιτητικού κινήματος της εποχής, αποτελεί ζωντανό μήνυμα πολιτικού, κοινωνικού και δημοκρατικού αγώνα, που υπερβαίνει τα στενά κομματικά όρια, και έχει την ικανότητα να ενώνει και να συνθέτει τις όποιες διαφορές για εθνικό όφελος, με την προάσπιση των ιδανικών της δημοκρατίας, της εθνικής ανεξαρτησίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, με πίστη και αφοσίωση στο δημοκρατικό πολίτευμα, έχοντας την πλήρη εμπιστοσύνη του λαού και διατηρώντας το αξιόμαχό τους, πειθαρχημένες και αφοσιωμένες στην αποστολή τους, αποτελούν σήμερα την εγγύηση για την ασφάλεια, από κάθε εξωτερική απειλή, ενώ συμβάλλουν ενεργά στη σταθερότητα και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή μας. Τα στρατευμένα παιδιά της Ελλάδας, αποτελούν την ελπίδα της κοινωνίας μας και δημιουργούν αισθήματα αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης για το μέλλον, που κτίζεται σήμερα με ιδιαίτερη φροντίδα και πρόνοια, σε περιβάλλον ομοψυχίας και συνεννόησης.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας

Σπήλιος Π. Σπηλιωτόπουλος