Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελληνική Δημοκρατία Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Ομιλία ΥΕΘΑ κ. Σπήλιου Π. Σπηλιωτόπουλου στο πολιτικό γραφείο στο Αίγιο

Φίλες και Φίλιοι,

Είναι μεγάλη χαρά να βρίσκομαι σήμερα εδώ και να επικοινωνώ μαζί σας. Μετά τις εκλογές του Μαρτίου που ανέδειξαν τη Νέα Δημοκρατία Κυβέρνηση και τον Κώστα Καραμανλή Πρωθυπουργό, έχουν δυστυχώς μειωθεί οι δυνατότητες να επικοινωνούμε άμεσα όπως παλαιότερα, θέλω όμως να ξέρετε πως θα βρίσκομαι διαρκώς κοντά σας. Τα προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε είναι τεράστια, όμως είναι τιμή μας που ο Ελληνικός λαός μας ανέθεσε την επίλυσή τους. Η Ελλάδα, με τη νέα διακυβέρνηση ανοίγει καινούργιους δρόμους στο μέλλον. Προχωράμε δυναμικά, με γνώμονα το συλλογικό, το κοινωνικό και το εθνικό συμφέρον. Με αρχές, αξίες και επιλογές που συνθέτουν, αθροίζουν και ενώνουν δυνάμεις σε κοινούς στόχους.

  Υλοποιήσαμε τους πιο επιτυχημένους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού ολοκληρώσαμε τα έργα παρά τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια και τις καθυστερήσεις που υπήρχαν. Δίνουμε συνεχώς λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα των απλών πολιτών όπως για παράδειγμα τα πανωτόκια και οι συμβασιούχοι του Δημοσίου. Δώσαμε μάχες για τα μεσογειακά αγροτικά προϊόντα και τις κερδίσαμε. Μειώνουμε τη γραφειοκρατία με κύριο στόχο την ταχύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Αγκαλιάσαμε τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών καταξιώνοντάς τα σε Κέντρα όπου, πολύ σύντομα, θα εξυπηρετούνται οι πολίτες με μία και μόνη επίσκεψη, όπως επιτάσσουν οι αρχές της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Στον Τομέα της Υγείας, ρυθμίσαμε πολλά απο τα χρέη των Νοσοκομείων και αλλάζουμε το σύστημα προμηθειών με κύριο στόχο τη διαφάνεια. Εισαγάγαμε νέο σύστημα εφημεριών με στόχο την κατάργηση των ράντζων. Προχωρούμε ήδη σε σταδιακή κάλυψη θέσεων προσωπικού ώστε να εξαφανιστούν οι ατέλειωτες ουρές αναμονής.

Ειδικά για το Νοσοκομείο του Αιγίου:
 • Έγινε εκτεταμένη συντήρηση στα υπάρχοντα μηχανήματα αλλά και αγοράστηκε καινούργιος ιατρικός εξοπλισμός. Ενδεικτικά αναφέρεται η αγορά μηχανημάτων υπερήχων και καρδιολογικού υπέρηχου.

Το συνολικό ύψος δαπάνης ξεπέρασε τις διακόσιες χιλιάδες ευρώ.

 • Αποκτήθηκαν δύο ασθενοφόρα καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο βασικές ανάγκες.
 • Εγκρίθηκε πενταετές πρόγραμμα ανάπτυξης του νοσοκομείου ύψους 2.300.000 € ενώ για το 2005 κονδύλι για κτιριακά έργα 775.000 €.
 • Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την προστασία και την αξιοποίηση της Ακίνητης περιουσίας του Νοσοκομείου. Υπάρχουν 8 αστικά και 6 αγροτικά ακίνητα, που μπορούν να αποδίδουν 6-8 φορές περισσότερο.
 • Αξιοποιήθηκε το προσωπικό του Νοσοκομείου με σκοπό την εκμετάλλευση των νέων τεχνολογιών στο χώρο της ιατρικής επιστήμης, προς όφελος των υπηρεσιών υγείας.
 • Σχεδιάζεται η ανακαίνιση όλων των δωματίων του 1ου και του 2ου ορόφου. Για το σκοπό αυτό έχει εξασφαλιστεί κονδύλι ύψους 68.000 € και αναμένεται σύντομα η ολοκλήρωση των σχετικών διαγωνισμών.

Η Κυβέρνηση σε στενή συνεργασία με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία,  την Τράπεζα της Ελλάδας και την Eurostat προχώρησε σε ξεκαθάρισμα της δημοσιονομικής εικόνας της Ελλάδας έτσι ώστε να αποκτήσουμε σαφή εικόνα της οικονομικής πραγματικότητας με τρόπο αδιάβλητο και διαφανή.

Κυρίες και Κύριοι, δεν φταίει ο καθρέφτης που δείχνει την αλήθεια, φταίει η μετάθεση των υποχρεώσεων του χτες στο αύριο.

Βέβαια, θα πρέπει να σηκώσουμε χρέη και ελλείμματα του χτες χωρίς επιπρόσθετη επιβάρυνση του πολίτη, με ήπια δημοσιονομική πολιτική. Κεντρικός άξονας της πολιτικής αυτής είναι η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου, του παραεμπορίου και η καταπολέμηση της κρατικής σπατάλης σε κάθε τομέα. Προχωρήσαμε σε μείωση των αμυντικών δαπανών κατά ένα δις ευρώ από εκείνες που είχαν εγκριθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση ενώ η χρηματοδότηση του εξοπλιστικού προγράμματος του 2005 έχει περικοπεί κατά 40% προκειμένου να ενισχυθεί η κοινωνική μας πολιτική. Επιπλέον οι στόχοι μας θα επιτευχθούν:

 • με το νέο φορολογικό νόμο που μειώνει σημαντικά τα φορολογικά βάρη,
 • με νέο θεσμικό πλαίσιο που δίνει κίνητρα σε παλιές και νέες επιχειρήσεις, περιορίζοντας τη γραφειοκρατία,
 • με την αναβάθμιση του χρηματιστηρίου Αθηνών και την ένταξή του στα μεγάλα Ευρωπαϊκά χρηματιστηριακά δίκτυα,
 • με αξιοποίηση αδιάθετων πόρων του Γ’ ΚΠΣ κύρια προσανατολισμένων στην περιφέρεια.

Η σύγκρουση της νέας διακυβέρνησης με τη διαπλοκή είναι μια από τις σημαντικότερες δεσμεύσεις μας, κλείνουμε οριστικά τις κερκόπορτες της διαπλοκής στην χώρα μας, με την πολιτική

 • της διαφάνεια στη διαχείριση των έργων,
 • την εξυγίανση του θεσμικού πλαισίου των μελετών των δημοσίων έργων,
 • τη κατάργηση του μαθηματικού τύπου στα δημόσια έργα,
 • τον εκσυγχρονισμό του νομικού πλαισίου των προμηθειών των ΕΔ και των αντισταθμιστικών ωφελημάτων και με
 • το νομοσχέδιο για τον βασικό μέτοχο.

Μας είναι αδιάφορη η πολεμική που μας γίνεται από συγκεκριμένα ΜΜΕ και από ολίγα μεγάλα συμφέροντα που για χρόνια θησαύριζαν σε βάρος των πολλών. Εμείς υπηρετούμε αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών. Και είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε το δημόσιο χρήμα μέσα από πολιτική διαφάνειας και σεβασμού της νομιμότητας. Αυτό είναι ένα γεγονός που όσοι ακόμη δεν το έχουν συνειδητοποιήσει, πρέπει οριστικά και αμετάκλητα να το καταλάβουν. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει κεντρική επιλογή για την πρώτη τετραετία την ανάπτυξη της περιφέρειας. Τα προγράμματα επιδότησης της απασχόλησης ευνοούν πρωτίστως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ακόμα περισσότερο εκείνες που εγκαθίστανται στην Περιφέρεια. Προωθούνται Ολοκληρωμένες Αναπτυξιακές Παρεμβάσεις. Προγραμματίζονται έργα πνοής και πόλοι καινοτομίας σε περιοχές εκτός της Αττικής.

 • το πρόγραμμα “Ελλάδα 2005 – 2007’’, προβλέπει 1500 έργα για τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό ενώ,
 • το αναπτυξιακό πρόγραμμα «Θησέας» για την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού και το  νέο θεσμικό πλαίσιο για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, πρόκειται να διασφαλίσει την οικονομική της αυτοδυναμία.

Οι ολοκληρωμένες αυτές αναπτυξιακές παρεμβάσεις θα περιορίσουν την ανεργία στο Αίγιο αλλά και γενικότερα στο Νομό Αχαΐας.

Οπωσδήποτε, για να πετύχουμε την οικονομική ανάπτυξη είναι απαραίτητα να γίνουν έργα υποδομών.

 • Διευρύνεται η λειτουργία του ΤΕΙ Αιγίου με απόφαση δημιουργίας  δεύτερου τμήματος από την μεθεπόμενη ακαδημαϊκή χρονιά και κοινοτική χρηματοδότηση.

Βασικός πλούτος της Χώρας μας είναι η τουριστική βιομηχανία. Σταματήσαμε τον αυτοσχεδιασμό και ιδρύσαμε το Υπουργείο Τουρισμού, μειώνοντας δραστικά τα απαιτούμενα πιστοποιητικά για επενδύσεις σε τουρισμό και μεγιστοποιώντας τη διαφημιστική προβολή της χώρας μας διπλασιάζοντας τις αντίστοιχες δαπάνες. Επιδιώκουμε την άνθιση του τουρισμού πάντοτε σε αρμονία με το περιβάλλον και τον πολιτισμό.

Στα πλαίσια του προγράμματος “Leader+” επιχορηγείται, η Αχαΐα, με 7 περίπου εκατομμύρια ευρώ η ανάδειξη της ταυτότητας της περιοχής, η αξιοποίηση των φυσικών, περιβαλλοντικών και πολιτιστικών πόρων και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Παράλληλα διαφυλάσσουμε την ανταγωνιστικότητα της Ναυτιλίας και της Αλιείας προασπίζοντας τα συμφέροντα των κλάδων και αναβαθμίζοντας τις υποδομές και τον τρόπο λειτουργίας των Λιμανιών μας.

 • Το λιμάνι του Αιγίου μετά τη διάλυση της εργολαβίας λόγω άστοχης μελέτης μπαίνει σε τροχιά ολοκλήρωσης της κατασκευής του. Αυτό θα γίνει κατόπιν πολιτικής απόφασης της Κυβέρνησης για χρηματοδότηση του Έργου από τον Κρατικό προϋπολογισμό.
 • Στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΛΙΕΙΑ» έχουν ενταχθεί 52 επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού άνω των 6,5 εκατομμυρίων ευρώ.

H γέφυρα του Ρίου-Αντίρριου είναι το μεγαλύτερο τεχνολογικό επίτευγμα που κοσμεί την Αχαΐα. Ωστόσο, το ακριβό αυτό κόσμημα έγινε για να ενώσει οδικά την Πελοπόννησο με την Δυτική Ελλάδα. Όμως πως είναι δυνατόν αυτό να υλοποιηθεί πλήρως όταν οι οδικοί άξονες που οδηγούν από και προς την γέφυρα βρίσκονται ηλικιακά έναν αιώνα πίσω; Είναι μέσα στις προθέσεις της Κυβέρνησης να αποκτήσει επιτέλους και η Αχαΐα ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο. Συγκεκριμένα,

 • εντός του 2005 αναμένεται η ανάδειξη μειοδότη για τον οδικό άξονα Κορίνθου-Πάτρας-Πύργου με έναρξη εργασιών εντός του 2006.

Άλλα έργα που επίσης γίνονται ή προγραμματίζονται να γίνουν στην περιοχή είναι:

q       η συνέχιση των έργων της οδού Πούντας-Καλαβρύτων και τέλος

q       σε όλο το νομό Αχαΐας εκτελούνται δεκάδες εγγειοβελτιωτικά έργα με στόχο την βελτίωση της αγροτικής παραγωγής. Ειδικά στην περιοχή του Αιγίου βρίσκονται σε εξέλιξη τα αρδευτικά έργα Β΄ φάσης Κραθίου-Αμπέλου-Καλαμιά-Σκεπαστού όπου θα αρδευτεί έκταση 900 στρεμμάτων. Επίσης το έργο Δάφνης-Πουρναριάς-Βουραϊκού όπου θα αρδευτεί έκταση 6000 στρεμμάτων.

Είναι βασικός άξονας της πολιτικής της Κυβέρνησης η στήριξη της αγροτικής ανάπτυξης και του κόσμου της υπαίθρου. Προσθέτουμε νέα μέτρα για τον αγροτικό κόσμο και αυξάνουμε τους κοινοτικούς πόρους από τα προγράμματα του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.

Μειώνουμε τα επιτόκια δανεισμού για χιλιάδες αγρότες ενώ εφαρμόζουμε ρυθμίσεις για λύση στο πρόβλημα με τα πανωτόκια. Οι διαγραφές χρεών μάλιστα εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ, αρκετές των οποίων βρίσκονται στην περιοχή μας.

Στα πλαίσια της πρόωρης συνταξιοδότησης των αγροτών έχουν ενταχθεί ήδη περισσότεροι από 1.100 δικαιούχοι έχοντας λάβει μέχρι στιγμής περίπου 16 εκατομμύρια ευρώ.

Επιταχύνουμε την καταβολή των Κοινοτικών ενισχύσεων, των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, όπως προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία είχε δεσμευτεί.

 • Από τον Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2004 δόθηκαν για την Αχαΐα επιδοτήσεις συνολικού ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ.
 • Από τις ζημιές που σημειώθηκαν μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2004 έχουν εκκαθαριστεί και πληρωθεί αποζημιώσεις ύψους άνω των 11,5 εκατομμυρίων ευρώ.
 • Αναμένονται σύντομα οι καταβολές αποζημιώσεων για τις ζημιές Οκτωβρίου και Νοεμβρίου 2004.
 • Ήδη πριν από τις γιορτές ολοκληρώθηκε η πληρωμή της επιδότησης του 70% για τη σταφίδα, η επιδότηση για το λάδι της χρονιάς 2002-2003 ενώ πληρώσαμε και χρέη της προηγούμενης κυβέρνησης όπως για παράδειγμα το υπόλοιπο ποσό από την επιδότηση του 2001-2002. Πριν τις γιορτές πληρώθηκαν και οι αποζημιώσεις για τις καταστροφές στα εσπεριδοειδή του 2002, ενώ μέχρι τον Απρίλιο θα πληρωθούν και οι ζημιές των δέντρων.
 • Για τις καταστροφές στο φυτικό κεφάλαιο που δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ έχουν ήδη προωθηθεί τα αντίστοιχα πορίσματα και αναμένεται άμεσα η έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να αποζημιωθούν τα εσπεριδοειδή και οι ελιές μέσα από τα αντίστοιχα προγράμματα.

Υποστηρίζουμε τα νέα προγράμματα βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας και την εφαρμογή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής με στόχο μία ανταγωνιστικότερη γεωργία, προσαρμοσμένη στις διεθνείς εξελίξεις.

 • Ήδη τις πρώτες μέρες του έτους εντάχθηκαν πάνω από 200 παραγωγοί για 7.000 στρέμματα στη βιολογική γεωργία.
 • Κατά το 2004 σε περίπου 15.000 στρέμματα δόθηκαν περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ.

Φίλες και φίλοι ευγνωμονόντας όλες και όλους εσας για τη στήριξη και την αγάπη με την αγάπη με την οποία με περιβάλετε ολα αυτά τα χρόνια που είμαστε μαζι, είμαι υπερήφανος για την συμμετοχή μου στην Κυβέρνηση στη θέση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, θέση που ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μου εμπιστεύθηκε. Αναλάβαμε ένα Υπουργείο με πολλά προβλήματα και αδιαφανείς διαδικασίες στο σύστημα προμηθειών και εξοπλισμών. Στον τομέα των αμυντικών δαπανών, ο τρόπος χρηματοδότησης των εξοπλιστικών προγραμμάτων που εφαρμοζόταν μέχρι πρόσφατα συνέβαλε στα γνωστά προβλήματα αναξιοπιστίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με το Δημόσιο Χρέος και το γενικότερο έλλειμμα της χώρας. Επίσης δημιούργησε ιδιαίτερη δυσκολία  στον ακριβή προσδιορισμό των πραγματικά ανειλημμένων υποχρεώσεων του Υπουργείου, για τις οποίες κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να καταγραφούν. Όμως, πέρα από τον απολογισμό που κάναμε και που ανέδειξε την αδιαφάνεια και την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος ως κανόνα των προμηθειών, γίνεται τεράστιας έκτασης έργο στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με κύριο τη στήριξη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας.

-          Έχουμε θεσμοθετήσει σημαντικά μέτρα μέριμνας και υποστήριξης πολύτεκνων, ορφανικών οικογενειών και ατόμων με ειδικές ανάγκες. Στους πολύτεκνους περιλαμβάνονται και οι οικογένειες με τρία τέκνα, που ήταν δέσμευσή μας, με ειδική πρόνοια για μειωμένη θητεία ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων,

-          Έχουμε θεσμοθετήσει, επίσης, τη σταδιακή μείωση της θητείας με κύριο στόχο τα επόμενα χρόνια να γίνει εξάμηνη. Επίσης έχουν δοθεί ειδικές διευκολύνσεις που αφορούν την θητεία που οφείλονται σε κοινωνικούς παράγοντες. Σε αντιστάθμισμα αυξάνεται το πλήθος των επαγγελματιών οπλιτών συμβάλλοντας παράλληλα στην μείωση της ανεργίας. Εντός του 2005 προγραμματίζεται η πρόσληψη 5000 ΕΠ.ΟΠ. με εξασφαλισμένη καριέρα στις Ε.Δ. μας.

Το εργοστάσιο της ΕΒΟ του Αιγίου είναι ένας από τους τρεις μεγάλους βιομηχανικούς ομίλους της Ελληνικής κρατικής αμυντικής βιομηχανίας. Δεν λησμονούμε ότι η δημιουργία του ήταν όραμα και υλοποίηση του ιδρυτή του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος ως Πρωθυπουργός στην δεκαετία του ΄70 μεταξύ των άλλων δημιούργησε και την ΕΒΟ.

Ο σημερινός πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής επαναεπιβεβαιώνει το ενδιαφέρον του για τη στήριξη της ΕΒΟ Αιγίου και την ανάπτυξή της, σε μια βιομηχανία αιχμής που θα στηρίξει την Εθνική και την τοπική οικονομία, τις Ε. Δ και τους εργαζόμενους σε αυτήν.

Τα νεα προγράμματα που θα εξαγγείλουμε τη Δευτέρα, θα δώσουν ζωή για τα επόμενα 10 και πλέον χρόνια, ζωή που της εστέρησε η προηγούμενη κυβέρνηση, αφού μόλις το 1997 τελείωσαν οι παραγγελίες, που είχαν δοθεί από την ΝΔ το 1993, η ΕΒΟ φυτοζωούσε. Και έρχεται πάλι η ΝΔ σήμερα να της δώσει πνοή και μέλλον.

Αυτά που συνέβησαν από το 1996 και μετά ήσαν αδιανόητα. Με ένα τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα 1996-2005, η εγχώρια αμυντική βιομηχανία πήρε λίγα μόνον ψίχουλα, αφού τα περισσότερα χρήματα πήγαν στους μεγάλους προμηθευτές, με καθεστώς αδιαφάνειας και διαπλοκής.

Η εντολή σήμερα του Πρωθυπουργού είναι σαφής: Ουδεμία προμήθεια αμυντικού υλικού, χωρίς τη γενναία και ουσιαστική συμμετοχή της αμυντικής μας βιομηχανίας. Και αυτό κάνουμε, τόσο με τον νόμο για τις προμήθειες, που θα φέρουμε στη Βουλή, όσο και με την αξιοποίηση όσων προγραμμάτων παραλάβαμε και τα οποία επιταχύνουμε.

Έτσι θα αυξήσουμε θέσεις εργασίας και θα φέρουμε χρήμα και τεχνογνωσία στην Ελλάδα.

Ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας, θέλω να ευχαριστήσω από βάθος καρδιάς όλους τους Έλληνες πολίτες για την εμπιστοσύνη που δείχνετε στις Ένοπλες Δυνάμεις. Σε όλες τις μετρήσεις ο θεσμός των Ενόπλων Δυνάμεων συγκεντρώνει ποσοστά εμπιστοσύνης άνω του 80% και αυτό αυξάνει το βάρος της ευθύνης που φέρουμε στους ώμους μας, τόσο η πολιτική όσο και η στρατιωτική ηγεσία και τα στελέχη μας, γυναίκες και άντρες, στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό.

Φίλες και Φίλοι,

δεσμευτήκαμε στους Έλληνες για μια Νέα Διακυβέρνηση. Εδώ και δέκα μήνες κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας. Δεσμεύσεις για Διακυβέρνηση ευθύνης, νέας νοοτροπίας και προοπτικής. Στόχος μας είναι η Ελλάδα που παράγει και προοδεύει. Μια Ελλάδα που μοιράζει δίκαια τα  αποτελέσματα της προόδου σε όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες.  Στο μικρό διάστημα που κυβερνάμε, πολλά έγιναν. Πολύ περισσότερα όμως μένει να γίνουν.

Μας απασχολεί έντονα το πρόβλημα της ανεργίας των νέων μας.

Εργαζόμαστε με ολοένα και εντεινόμενους ρυθμούς για να δώσουμε λύσεις και για να πετύχουμε τους στόχους μας. Στόχους που θα φέρουν την Ελλάδα του 21ου αιώνα εκεί που πραγματικά της αξίζει.

Είμαστε υπερήφανοι σήμερα γιατί οργανώνουμε το παρόν και οικοδομούμε το μέλλον, μέσα από μια σκληρή οικονομική πραγματικότητα, με εθνική αυτοπεποίθηση, πίστη, αποφασιστικότητα και αισιοδοξία με την Κυβέρνηση Καραμανλή που αρχίζει να καταγράφει την πρώτη επιτυχή χρονιά της τετραετίας, ώστε να ακολουθήσουν και άλλες τετραετίες με την εμπιστοσύνη και την αγάπη την δική σας και της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών τους οποίους υπηρετούμε σεμνά και ταπεινά.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ