Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελληνική Δημοκρατία Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Ομιλία ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ

«Κύριε Πρόεδρε,
 
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
 
είμαι πλέον ίσως από τους αρχαιότερους σε αυτή εδώ την αίθουσα. Από το 1993 έχω παρακολουθήσει όλες τις εξεταστικές επιτροπές και όπως έκανα και στο παρελθόν, παρά τις υποχρεώσεις μου, διάβασα με προσοχή τα πρακτικά αυτής της Εξεταστικής Επιτροπής.
 
Παρ’ ότι απ’ αυτή την Εξεταστική Επιτροπή δεν προέκυψαν πολιτικές ευθύνες - έτσι κρινόταν στο παρελθόν η επιτυχία ή όχι μιας εξεταστικής επιτροπής - θέλω να πω ότι αυτή η Εξεταστική Επιτροπή ίσως να είναι από τις πιο επιτυχείς εξεταστικές επιτροπές που έχουν συσταθεί στη Βουλή των Ελλήνων.
 
Και αυτό γιατί; Διότι, πρώτον, από τα πρακτικά της Εξεταστικής Επιτροπής και από τις μαρτυρίες αυτών που κατέθεσαν, αύριο το πρωί, μετά τη λήξη της συζήτησης, θα έπρεπε να είναι εδώ 15 εισαγγελείς, ο Εισαγγελέας για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, η Εισαγγελέας Διαφθοράς, να πάρουν φακέλους και καταθέσεις και να αρχίσουν τις ποινικές διώξεις και τις ποινικές διερευνήσεις. Ειπώθηκαν και καταγράφηκαν πράγματα, τα οποία τα λέγαμε στον αέρα, αλλά ποτέ δεν είχαν τη νομική ισχύ που έχει μια κατάθεση ενώπιον μιας εξεταστικής επιτροπής. Περιμένω, λοιπόν, να το κάνουν.
 
Και αν κάποιοι νομίζουν ότι μετά απ’ αυτά τα οποία ειπώθηκαν, με το κλείσιμο σήμερα το βράδυ, τελειώνει αυτή η ιστορία, κάνουν μεγάλο λάθος. Κάνουν πάρα πολύ μεγάλο λάθος, διότι αυτό που έκανε αυτή η Εξεταστική Επιτροπή είναι να εξετάσει ουσιαστικά την αλήθεια της μεταπολίτευσης.
 
Ποια είναι η αλήθεια της μεταπολίτευσης; Η αλήθεια της μεταπολίτευσης είναι ότι από το 1996 μέχρι το 2014, επίσημα, δηλαδή μέσω επιχορηγήσεων και απλήρωτων τραπεζικών δανείων, δόθηκαν σε κόμματα προς διαχείριση, στα δύο μεγάλα κόμματα, 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ. Αν κανείς βάλει μέσα τις διαφημίσεις των τραπεζών, τις οποίες τα κόμματα εξουσίας χρησιμοποιούσαν ως έμμεση χρηματοδότηση των μέσων, εάν προσθέσει τα «μαύρα» του ΚΕΕΛΠΝΟ, τα «μαύρα» της Αγροτικής Τράπεζας, τα «μαύρα» της Siemens, θα δει ότι μιλάμε για πολλά δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία ουσιαστικά οδηγήθηκαν από την πολιτική - άλλα επίσημα και άλλα ανεπίσημα - σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία δεν ήταν μέσα ενημέρωσης του ελληνικού λαού, αλλά μέσα ελέγχου του πολιτικού παιγνιδιού.
 
Άλλα ως «σαρανταπεντάρια» για να εκτελούν πολιτικούς αντιπάλους, άλλα ως μέσα συγκάλυψης σκανδάλων, άλλα ως μέσα χειραγώγησης της κοινής γνώμης, προκειμένου να οδηγηθεί η Ελλάδα στη χρεοκοπία και κάποιοι να κατασχέσουν τον πλούτο των Ελλήνων.
 
Αυτό έκανε αυτή η Εξεταστική Επιτροπή.
 
Πόσο άφθονο χρήμα, λοιπόν. Άφθονο χρήμα, το οποίο πρέπει να εξεταστεί το πού βρίσκεται. Όπως είπα και προηγουμένως, δεν τελειώσαμε εδώ.
 
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
 
το δεύτερο, που προκύπτει από αυτή την Εξεταστική Επιτροπή και θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό, είναι αυτό που ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της εξέτασης του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, του κ. Στουρνάρα.
 
Τι είπε ο κ. Στουρνάρας; Ότι ουσιαστικά επανέρχεται προς διερεύνηση - και αυτό το ζητώ από τον Υπουργό επί της Δικαιοσύνης - το πόρισμα Καλούδη. Το πόρισμα Καλούδη είναι το πόρισμα το οποίο παρέδωσε ο Εισαγγελέας Καλούδης στις 15 Μαρτίου 2013, περιμένοντας την έγκριση για την άσκηση κακουργηματικών διώξεων μέχρι τη 18η Απριλίου, οπότε και εισήχθη αιφνιδίως η τροπολογία στον αναπτυξιακό νόμο 4146/2013, σύμφωνα με την οποία απαλλάσσονται των ευθυνών όσοι τραπεζικοί υπέγραψαν αυτές τις χρηματοδοτήσεις που δόθηκαν παράνομα την περίοδο 2000-2011 με μοναδική διασφάλιση τις κρατικές επιχορηγήσεις έως το 2020, νομίζοντας έτσι ότι θα μπει στο συρτάρι το πόρισμα - φωτιά.
 
Έρχεται, λοιπόν, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κατόπιν προσκλήσεως των βουλευτών, και προκαλείται συζήτηση για την τροπολογία του κ. Τζουμάνη της Νέας Δημοκρατίας, του κ. Χριστογιάννη και του κ. Σταμενίτη, που έδινε ασυλίες στα στελέχη των τραπεζών. Και λέει ο κ. Στουρνάρας: «Αναφέρεται σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στη Γενική Κυβέρνηση. Τα κόμματα», προσθέτει ο κ. Στουρνάρας, «δεν ανήκουν στη Γενική Κυβέρνηση». Και έτσι ανοίγει ο δρόμος για την ανάσχεση του πορίσματος.
 
Τι σημαίνει αυτή η τροπολογία; Η τροπολογία αυτή του 2013, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι το σημείο, όπου ο Αντώνης Σαμαράς, έχοντας την Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, μετατρέπει τη Νέα Δημοκρατία, μέχρι τότε ένα κόμμα αρχών του Κωνσταντίνου Καραμανλή, σε υπερασπιστή του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, του Κώστα Σημίτη και εν συνεχεία, του Ευάγγελου Βενιζέλου.
 
Για να τα καταλάβει ο ελληνικός λαός πιο απλά, είναι η στιγμή που τα «κάνουν πλακάκια», είναι η στιγμή που ο Εισαγγελέας Καλούδης τους πιάνει «με τη γίδα στην πλάτη» και μέσα σε μια νύχτα έρχονται να ψηφίσουν αυτή την περίφημη τροπολογία, που μας λέει ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος σήμερα, επίσημα, στην Εξεταστική Επιτροπή, ότι δεν αφορά τα κόμματα.
 
Κύριε Υπουργέ επί της Δικαιοσύνης, επίσημα σας ζητώ να εξετάσετε τη νομική ισχύ αυτού που δήλωσε ο κύριος Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και να ξεκινήσουν άμεσα οι διώξεις που αφορούν το πόρισμα Καλούδη.
 
Εδώ, λοιπόν, έχουμε το δεύτερο σημαντικό αποτέλεσμα, το οποίο προέκυψε από τη συζήτηση της Εξεταστικής αυτής Επιτροπής.
 
Τρίτο θέμα. Έχουμε το θέμα, που προκύπτει για τις ποινικές ευθύνες, ιδίως των μέσων μαζικής ενημερώσεως σε αυτά που κατέθεσαν, σε αυτά που ευρέθησαν και στο πόρισμα της Επιτροπής. Μιλάμε με ονόματα γενικότερα. Εγώ θα μιλήσω με ονόματα ειδικά και θα αποδείξω ότι πλέον έχει υποχρέωση η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος και η Εισαγγελέας Διαφθοράς, που επίσημα αιτούμαι διά του βήματος της Βουλής, να παρέμβουν αύριο σε σειρά υποθέσεων.
 
Υπόθεση πρώτη: «Παραπολιτικά». Ερωτά ο κ. Παναγιώτης Μηταράκης: «Επίσης, περιλαμβάνονται στη δήλωση του πόθεν έσχες;». Απάντηση, Ιωάννης Κουρτάκης: «Περιλαμβάνονται σε όλες τις δηλώσεις του πόθεν έσχες και τα καταθέτω». Παναγιώτης Μηταράκης: «Θυμάστε το ποσό που χρηματοδοτήσατε εσείς την εφημερίδα;» Ιωάννης Κουρτάκης: «Το συνολικό ποσό που είχα δώσει στην εταιρεία ανέρχεται περίπου στο 1.400.000 ευρώ». Παναγιώτης Μηταράκης: «Τα οποία είναι από προσωπική περιουσία και από δουλειά 18 ετών, όπως είπατε πριν;». Μάρτυς: «Ακριβώς. Όταν εξέδωσα την εφημερίδα, εργαζόμουν σε επτά μέσα ενημέρωσης».
 
Πείτε μου έναν βουλευτή, έναν Υπουργό, έναν Πρωθυπουργό, έναν εκδότη που έχει καταφέρει μέσα σε αυτά τα χρόνια δουλειάς, με τους μισθούς που υπήρχαν στις εφημερίδες, να έχει βάλει στην άκρη 1.400.000 ευρώ. Δεν υπάρχει ούτε ένας.
 
Για να πάμε να δούμε λίγο παρακάτω τι έρχεται και αποφασίζει για τα «Παραπολιτικά» το πόρισμα της Επιτροπής της Βουλής. Αποδεικνύεται ότι το Φεβρουάριο του 2014 χορηγείται το δάνειο των 800.000 ευρώ με εξόφληση έως το 2019 με δόση 13.350 ευρώ, με εξασφαλίσεις από τα έσοδα κυκλοφορίας και μετρητό κάλυμμα προθεσμιακής κατάθεσης 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο προθεσμιακός λογαριασμός ανήκει σε off shore εταιρεία συμφερόντων συγκεκριμένου εφοπλιστή.
 
Νοέμβριος του 2014: Άρση της εκχώρησης από την κυκλοφορία λόγω της ύπαρξης του μετρητού καλύμματος από το λογαριασμό του εφοπλιστή, της off shore δηλαδή.
 
Δεκέμβρης του 2014: Άρση της κάλυψης από τον προθεσμιακό λογαριασμό, κατόπιν αιτήματος της off shore, λόγω επικείμενης εισαγωγής της σε ξένο Χρηματιστήριο από 1-1-2015, με αλλαγή των όρων εξυπηρέτησης του δανείου. Η ΕΤΕ αποδέχεται μέρος της αποπληρωμής του δανείου να προέρχεται από οποιαδήποτε μελλοντική διαφημιστική δαπάνη της Τράπεζας στα «Παραπολιτικά».
 
Αυτά είναι που προκύπτουν μέχρι τώρα από την κατάθεση του εκδότη, σύμφωνα με το πόρισμα της Επιτροπής. Έλα, όμως, που υπάρχουν και κάποιες άλλες λεπτομέρειες. Κατά διαβολική σύμπτωση, ο συγκεκριμένος εκδότης τυγχάνει να είναι εργαζόμενος και διευθυντής στην εταιρεία «METRORAMA ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ», με έδρα στην οδό Καπετάν Λαχανά 53-55 - και καταθέτω έγγραφο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς - και συνέταιρος μέχρι και σήμερα που μιλούμε με τον εγκέφαλο της υπόθεσης ναρκωτικών του «Noοr 1», που φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας αυτής.
 
Δηλαδή, ο κύριος που εξετάστηκε εδώ με τα 1.400.000 ευρώ αυτή τη στιγμή που μιλάμε, μέχρι σήμερα, και όπως προκύπτει και από την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την οποία και καταθέτω, είναι ο άνθρωπος που υπήρξε υπάλληλος και συγκεκριμένα διευθυντής και υπεύθυνος της εταιρείας που είχε ο εγκέφαλος της εμπορίας ναρκωτικών, που αγόρασε τη συγκεκριμένη εφημερίδα από σημερινό ευρωβουλευτή.
 
Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι μια τέτοια υπόθεση είναι υπόθεση για την οποία θα έπρεπε ήδη να βρίσκεται η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος μέσα στα γραφεία τους, θα έπρεπε ήδη να προστατεύονται μάρτυρες οι οποίοι κινδυνεύουν.
 
Γιατί, κύριε Υπουργέ της Δικαιοσύνης, όπως εγώ εδέχθην απειλή, αφού εξύβρισε εμένα, τη γυναίκα μου, την πεθερά μου, ανέλαβε και τον δεκαπεντάχρονο γιο μου και είπε ότι είναι τρομοκράτης και συνεργός της Ρούπα. Ο δεκαπεντάχρονος, ο οποίος δεν έχει φύγει, μέχρι την Καλλιθέα έχει πάει και δεν έχει ανέβει ποτέ επάνω. Είναι ένα παιδί το οποίο θέλει να πάει να σπουδάσει και θα του απαγορεύσει να πάει στο εξωτερικό και θα του ρίξει λάσπη, γιατί έτσι γουστάρει.
 
Και όταν πάμε στο δικαστήριο, όπως την προηγούμενη φορά, φοβάται. Αύριο έχουμε το δεύτερο, την επανάληψη. Δικηγόρος του είναι ο κ. Βορίδης της Νέας Δημοκρατίας.
 
Είναι ο ίδιος, κύριε Πρόεδρε, που έπαιρνε λεφτά από το ΚΕΕΛΠΝΟ με διαφορετικές ονομασίες. ΠΑΡΑ ΕΝΑ: 190.000 ευρώ. HEALTH PRO: στο όνομα του Τζένου, 177.000 ευρώ. ΑΛΑΤΙ & ΠΙΠΕΡΙ: 177.000 ευρώ. Προσέξτε. METRORAMA: Αιμίλιος Κοτσώνης από το ΚΕΕΛΠΝΟ 87.000 ευρώ. Ο έμπορος ναρκωτικών πληρωνόταν από το ΚΕΕΛΠΝΟ για τα μέσα τα οποία διέθετε.
 
Είναι ο ίδιος, ο οποίος, αφού επιτέθηκε αδίκως στη σύζυγο του Υπουργού της Δικαιοσύνης - για να δείτε ότι δεν «κωλώνουν» πουθενά - την άλλη μέρα έβγαλε πρωτοσέλιδο, που δεν βγαίνει ούτε στην Κολομβία: «Κουρτάκης για Κοντονή: Να παραμείνει ο συγκεκριμένος βρωμιάρης στην Κυβέρνηση».
 
Αυτά είναι τα «σαρανταπεντάρια» του Τύπου, που αν δεν τα παραλάβουν οι Εισαγγελείς αύριο το πρωί να τα διερευνήσουν, θα έχουμε εμείς ευθύνη. Θα έχουμε ευθύνη, ως Κυβέρνηση, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι Υπουργοί, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Διότι αυτή τη δουλειά τη συνεχίζουν - την ίδια δουλειά.
 
Αύριο θα πάει στο δικαστήριο και θα πει - λέει - ότι ήταν ο άλλος γιος μου, που σπουδάζει το παιδί στην Αμερική πέντε χρόνια και ψάχνει να βρει δουλειά τώρα. Και θα έρθει με μια κατηγορία, επειδή του γουστάρει του κ. Κουρτάκη, ότι είναι φίλος της Πόλας Ρούπα και τρομοκράτης.
 
Αντιλαμβάνεστε τη σοβαρότητα του θέματος, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, διότι αυτό το bullying το έχουν υποστεί πολλοί σε αυτήν την αίθουσα. Κάποιοι δεν το άντεξαν. Κάποιοι έφυγαν από αυτή εδώ την αίθουσα χωρίς να μπορούν καν να έχουν δικαιωθεί.
 
Το ίδιο ακριβώς έκαναν και οι υπόλοιποι, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Το ίδιο έκανε και το συγκρότημα του κ. Ψυχάρη. Το συγκρότημα του κ. Ψυχάρη είναι αυτό που εμένα προσωπικά σκότωσε τον πατέρα μου με πρωτοσέλιδα. Ξεφτίλισε έναν άνθρωπο 86 ετών, έναν επιχειρηματία, που δεν είχε κατηγορηθεί ποτέ ότι δήθεν είχε κότερα και off shore. Ο άνθρωπος έβγαλε καρκίνο. Έγιναν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ. Βγήκε αθώος. Τελείωσε η ιστορία. Τον κρέμασε όμως στα μανταλάκια. Και τον κρέμασε στα μανταλάκια, γιατί είχε συγκεκριμένα πιστόλια, τα οποία εκτελούσαν.
 
Είπε ο Πρωθυπουργός προηγουμένως να ψάξουμε τα πόθεν έσχες.
 
Κύριε Πρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων,
 
αιτούμαι διά της δημόσιας αυτής συνεδριάσεως να ανοίξετε το πόθεν έσχες του δημοσιογράφου κ. Παπαχρήστου, να δούμε εάν αληθεύει ότι έχει μετρητά 2.300.000 και έως 3 εκατομμύρια από τις διάφορες μετοχές, πάλι και αυτός από τη δουλειά του, σαν τον κ. Κουρτάκη, με σπίτι στη Λέρο, με σπίτι στα Γιάννενα. Να ανοίξετε το πόθεν έσχες και να δούμε τι συμβαίνει με τον σημερινό διευθυντή των «Νέων», ο οποίος έχει ένα κότερο 40 μέτρα και πάει βόλτα με δύο Φιλιππινέζους, έναν καπετάνιο κι έναν μηχανικό. Και αυτός από τη δουλειά του τα έχει αυτά; Τόσο καλά τον πλήρωναν; Ως πότε θα αφήνουμε τα «σαρανταπεντάρια» να εκτελούν τη Δημοκρατία; Από εδώ ξεκινάει ο έλεγχος.
 
Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
 
δεν έχω χρόνο να αναφερθώ στα κόμματα. Θα πω όμως ότι δεν σημαίνει ότι επειδή αυτοί εκτελούσαν, εκτελούν και θα πρέπει να σταματήσουν να εκτελούν ότι δεν υπάρχουν έντιμοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι την πληρώνουν, όπως και οι εργαζόμενοι στον Τύπο. Ξέρω περιπτώσεις ανθρώπων με τους οποίους συγκρούστηκα και πολιτικά. Θα αναφερθώ στον μακαρίτη τον Κακαουνάκη, ο οποίος έφυγε ουσιαστικά στην ψάθα. Ήταν εκδότης. Ήταν ραδιοφωνικός παραγωγός. Ήταν πολιτικός αντίπαλος. Είχαμε σκοτωθεί. Τους αμυγδαλεώνες του, του τους έφαγε ο Ψυχάρης και τους έβαλε εγγύηση μαζί με κάτι υπόγεια στην Καλλιθέα, στις Τζιτζιφιές, για να πάρει 150 εκατομμύρια ευρώ, ο τύπος που ήρθε εδώ και μας είπε ότι παίρνει αέρα. Ομολόγησε ότι έπαιρνε δάνεια με αέρα.
 
Σε μια ευνομούμενη χώρα θα τον είχαν αρπάξει μέσα από την Εξεταστική με χειροπέδες. Είναι έγκλημα. Είναι αδίκημα. Είναι ο ίδιος, ο οποίος, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας, έβαλε τον κ. Καραμανλή πρωτοσέλιδο σαν «Ντόλι», ότι είναι προϊόν κλωνοποίησης. Βέβαια, όμως, όταν ήρθε ο μετρ της διαπλοκής, ο κ. Σαμαράς, τον κ. Ψυχάρη τον κάλεσε προκειμένου, όπως έγραψε τότε, να μπει ο γιος του σαν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, όπως και εξελέγη. Γι’ αυτό, κύριοι συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας, έχετε ευθύνη. Διότι δεν πρέπει η Νέα Δημοκρατία αυτόν τον οποίο πρόσβαλλε και πολέμησε τον Κώστα Καραμανλή να τον δικαιώνετε εν συνεχεία, γιατί επέλεξε ο Σαμαράς να τα βρει με τον Παπανδρέου. Γιατί με τον Παπανδρέου τα βρήκε. Και τα βρήκε για να τα βάλουν στην άκρη. Πιστεύω τώρα που πήρατε και τον κ. Γιώργο Παπανδρέου πίσω, θα φέρει και τα 200 χιλιάρικα του γυμναστηρίου. Αυτό ήταν το καλό για το ΠΑΣΟΚ. Για να δούμε.
 
Διαβάζω λοιπόν, επειδή η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε προηγουμένως, επίσημο πρακτικό από την ένορκη εξέταση στις 15 Δεκεμβρίου 2015 του Μιχαήλ Κόκκινου του Ανδρέα, ελεγκτή της KPMG.
 
Ερώτηση: «Ήταν σύμφωνη με τους κανόνες συνετής οικονομικής διαχείρισης η φυσική μεταφορά και η διατήρηση στο ταμείο υπολοίπου για δύο συνεχόμενα έτη στο επίπεδο των 15 εκατομμυρίων;
 
Απάντηση ένορκη του ελεγκτή: «Κατηγορηματικά όχι, γιατί κάτι τέτοιο συνεπάγεται αφενός απώλεια τόκων και αφετέρου ενέχει κίνδυνο απόρροιας και κλοπής».
 
«Σας επεδείχθησαν παραστατικά όπου σας παρασχέθηκε η αιτιολογική σχετικά με τη διοχέτευση του ποσού σε συγκεκριμένες δαπάνες;» Απάντηση του ελεγκτού κ. Κόκκινου: «Όχι, δεν μας δόθηκε εξήγηση για την ύπαρξη του υπολοίπου ή τη χρησιμοποίηση μέρους αυτού για συγκεκριμένες δαπάνες».
 
Δεκαπέντε εκατομμύρια από το ένα δισεκατομμύριο τετρακόσια εκατομμύρια των επισήμων - και δεν ξέρουμε πόσων ανεπισήμων - είναι αυτά που κυκλοφορούσαν σε σακούλες και τα οποία έλεγχαν την πολιτική ζωή του τόπου.
 
Τώρα βέβαια φαίνεται ότι ο κ. Θεοδωρικάκος δουλεύει τσάμπα στη Νέα Δημοκρατία. Θα τα δούμε κι αυτά αργότερα, γιατί κάποια στιγμή πρέπει να γίνει και εξεταστική επιτροπή για όλες εκείνες τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, που κατά διαβολικό τρόπο έχουν πέσει όλες έξω. Δέκα μονάδες έδιναν στο Δημοψήφισμα υπέρ του «Ναι». Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ πάνω από 1,5% δεν έχουμε πάρει ποτέ. Τώρα μας φτάνουν στο 2,4%. Ακόμα κι όταν παίρναμε 11%, ήμασταν υπό το βυθό. Μια φορά τουλάχιστον να ανοίξω μια εφημερίδα και να δω ότι μας έχει ένα 3% ή 4%. Δεν το έχω δει ποτέ. Να είναι καλά ο Θεοδωρικάκος.
 
Καμινάρης Βασίλειος του Γεωργίου, οικονομολόγος, ορκωτός ελεγκτής της εταιρείας Ernst & Young: «Υπήρχαν έξοδα κίνησης και παράσταση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για το ΠΑΣΟΚ, χωρίς κανένα παραστατικό, κατά τα έτη 2002-2011. Οι δαπάνες εγκρίνονταν από το ίδιο άτομο, τον ταμία, που διενεργούσε και τις πληρωμές, γεγονός το οποίο συνιστά σημαντική αδυναμία του συστήματος εσωτερικού ελέγχου και παρακολούθησης. Επίσης, διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρχαν συμβάσεις με προμηθευτές παροχής υπηρεσιών, παρά το ότι υπήρχε μεγάλος όγκος συναλλαγών με αυτούς. Υπήρχαν πληρωμές σε φυσικά πρόσωπα μόνο με λίστες, χωρίς να υποστηρίζονται από παραστατικά, με αιτία τις φοιτητικές εκλογές». Πλήρωναν και τις φοιτητικές εκλογές cash. Τα 15 εκατομμύρια έφευγαν έξω.
 
Και συνεχίζει: «Τα ποσά ήταν μικρά, της τάξεως των 200 - 300 ευρώ, που συνολικά, όμως, ανέρχονταν σε σημαντικό ύψος. Μάλιστα για ορισμένα απ’ αυτά τα ποσά υπήρχαν καταθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς».
 
Οπωσδήποτε τα ανωτέρω αποτελούν φορολογικές παραβάσεις. Και εγώ ερωτώ τους συναδέλφους στο ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Βενιζέλος έκανε μήνυση. Τώρα που πήρατε τον Γιώργο πίσω, τι θα κάνετε; Θα σκοτωθείτε μεταξύ σας; Πρέπει να βρείτε μια λύση. Ή ο ένας φταίει και πρέπει να φέρει πίσω τα λεφτά ή ο άλλος αποφάσισε να τον καλύψει.
 
Τέλος πάντων, όποιος μείνει άστεγος, η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί το δόγμα Σαμαρά, είναι έτοιμη να σας απορροφήσει. Εμείς πάντως όχι.
 
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
 
αυτή η Κυβέρνηση έχει ισχυρή συνοχή και δεν θα σπάσει ποτέ μέχρι ο ελληνικός λαός να αποφασίσει, γιατί ούτε ο Αλέξης Τσίπρας, ούτε κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ που δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ δάνειο, ούτε οι βουλευτές, αλλά ούτε τα στελέχη μας αποτελούν μέρος αυτού του βούρκου της μεταπολίτευσης.
 
Όμως, εδώ προκύπτει μια υποχρέωση. Προκύπτει η υποχρέωση να εκτελέσουμε την εντολή του ελληνικού λαού. Όλοι αυτοί που έδωσε ο ελληνικός λαός εντολή να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και να φέρουν πίσω τα κλεμμένα, πρέπει να τα φέρουν πίσω το συντομότερο δυνατόν.
 
Και αν κάποιοι στον κρατικό μηχανισμό το σταματούν, έχουμε υποχρέωση να τους καταγγείλουμε. Αν θέλετε, όταν θα ανοίξουν τα στόματα και θα δει κανείς τις καταθέσεις παραδείγματος χάρη του κ. Προβόπουλου, αν δει τις καταθέσεις Στουρνάρα σε σχέση με τι έγινε με το Τ3 και το Τ10 και τα συνδυάσει με υποθέσεις που είχε καταγγείλει παλιότερα η Βάσω Παπανδρέου, θα δει ότι η διαπλοκή δεν σταματάει μόνο εδώ. Η διαπλοκή έχει βαθιές ρίζες στην Ευρώπη.
 
Κι αν κάποιοι δεν θέλουν την Κυβέρνηση αυτή και πολεμούν αυτή τη στιγμή μια κυβέρνηση που έκανε αυτό που υποσχέθηκε, με βαρύ φόρο τιμής του ελληνικού λαού, είναι γιατί ξέρουν καλά ότι εμείς δεν πρόκειται να παραλάβουμε υποβρύχια που γέρνουν, δεν πρόκειται να υπογράψουμε συμβάσεις τις οποίες εκβιαστικά μας βάζουν να υπογράψουμε για να είμαστε τα καλά παιδιά. Θα αντισταθούμε, γιατί έχουμε τη λαϊκή εντολή σε μια χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία.
 
Σας ευχαριστώ πολύ».