Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελληνική Δημοκρατία Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Ομιλία ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τα εξοπλιστικά

 «Κύριε Πρόεδρε,

κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

η ομιλία του συναδέλφου κ. Λοβέρδου, που προηγήθηκε της δικής μου, αποτελεί ακριβώς την πεμπτουσία της διαφοράς που υπάρχει μεταξύ της σημερινής Κυβέρνησης και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Διότι, η σημερινή Κυβέρνηση δεν έχει τίποτα για το οποίο πρέπει να συμβιβαστεί, για να τα «βρούμε».

Ανοίξτε ό,τι θέλετε. Ανοίξτε τις τράπεζες τις γενικές -πώς την είπατε, την Κεντρική Τράπεζα - ανοίξτε τα εξοπλιστικά, ανοίξτε ό,τι πράξη έκανε αυτή η Κυβέρνηση. Δεν έχουμε κάτι, που θα πρέπει να τα «βρούμε», όπως τα «βρήκατε» εσείς με τους άλλους για να κάνετε την Κυβέρνηση, η οποία το μόνο που φρόντισε είναι να συγκαλύψει από τη μία και από την άλλη πλευρά.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

η σημερινή συζήτηση δεν είναι μια συζήτηση που γίνεται για χάρη μου, όπως λέει ο κ. Λοβέρδος. Η σημερινή συζήτηση γίνεται διότι η Κυβέρνηση αυτή, με εντολή του Πρωθυπουργού, από την πρώτη στιγμή, συγκρότησε την Επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με αξιωματικούς οι οποίοι ήλθαν από τα άκρα της Ελλάδος, χωρίς να έχουν καμία μέχρι τώρα συμμετοχή σε καμία επιτροπή, με διακλαδική επιλογή, τυχαία.

Συγκροτήθηκε η Επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων και η πρώτη εντολή που τους έδωσε είναι «πάρτε τα κλειδιά του γραφείου μου και ελέγξτε πρώτα εμένα και ελέγξτε και τους Αρχηγούς και ελέγξτε και τη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών και ανοίξτε όλες τις υποθέσεις, συγκροτήστε φακέλους και οδηγήστε αυτές τις υποθέσεις στη δικαιοσύνη».

Η υπόθεση που συζητάμε σήμερα είναι προϊόν ακριβώς αυτής της εργασίας. Συγκροτήθηκε ο φάκελος των Leopard 2, συγκροτήθηκε ο φάκελος των NH-90, συγκροτήθηκε ο φάκελος των έξι φρεγατών, συγκροτήθηκε ο φάκελος των υποβρυχίων και των αντισταθμιστικών ωφελημάτων.

Αυτοί οι φάκελοι, με άμεσο διαβιβαστικό δικό μου και του κ. Βίτσα, έφυγαν και πήγαν στην εισαγγελέα διαφθοράς, στην κ. Ράϊκου που λέτε κι εσείς και μαζί με τους συνεργάτες της και τη βοήθεια 15 αξιωματικών, οικονομικών και δικαστικών, που δώσαμε για να βοηθήσουν στη συγκρότηση των φακέλων, κατέληξαν στα αποτελέσματα αυτά που σήμερα ερχόμαστε να συζητήσουμε στη Βουλή.

Είναι προϊόν μιας ολόκληρης έρευνας που συγκρότησε φακέλους για θέματα τα οποία καταγγείλαμε εδώ και πολλά χρόνια και γι’ αυτό είναι ιστορική η σημερινή συζήτηση στη Βουλή. Είναι σημαντική για τη δημοκρατία και είναι και μια δικαίωση προσωπική, αν θέλετε - επειδή μου το αφιερώσατε - 27 ετών εδώ μέσα, γιατί είναι η πραγματική αποτίμηση των αιτιών της κρίσης που ζούμε και που προσπαθούμε ως Κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης να αντιμετωπίσουμε.

Μόλις έπεσε το παραπέτασμα της συγκάλυψης των γενεσιουργών αιτιών της οικονομικής κατάρρευσης, αποδείχθηκε περίτρανα ότι δεν τα «φάγαμε μαζί». Δεν τα «φάγαμε μαζί», όπως έλεγε ο κ. Πάγκαλος και γελούσε. Δεν τα «φάγαμε μαζί», όπως ισχυριζόταν ο κ. Τσουκάτος στα δικαστήρια. Δεν τα «έφαγαν» οι εργαζόμενοι των 700 ευρώ και οι συνταξιούχοι των 500 ευρώ. Δεν τα «έφαγαν» εκείνοι οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες τους οποίους κατηγορούμε συλλήβδην και αφήνουμε και κάποιους από την Ευρώπη να τους κατηγορούν.

Τον πλούτο και τον μόχθο του ελληνικού λαού έφαγε, για να γεμίσει προσωπικούς λογαριασμούς στην Ελβετία, συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση, μία εγκληματική οργάνωση οικονομικοπολιτικών συμφερόντων, που υποθήκευσε τις επόμενες γενιές με σκανδαλώδεις συμβάσεις δεκάδων δισεκατομμυρίων, με ανταλλάγματα «μαύρες» βαλίτσες μίζας που γέμισαν προσωπικούς λογαριασμούς. Μιλώ για εγκληματική οργάνωση, διότι την έζησα και εγώ προσωπικά στη ζωή μου εδώ και τρεις δεκαετίες.

Δεν είμαι απ’ αυτούς που μιλάνε για το «πλιάτσικο» τώρα. Μίλησα για το «πλιάτσικο» με ερωτήσεις που κατέθεσα από το 1996, το 1998, το 2000, το 2001, το 2007 ακόμα, όταν παίρναμε τα στοιχεία τότε ως κυβέρνηση Καραμανλή και τα στέλναμε στη δικαιοσύνη. Τότε δεν μιλήσαμε κατόπιν εορτής.

Στη δικαιοσύνη πήγαν ακόμα και αυτοί που αποτέλεσαν τη «Λερναία Ύδρα» του έθνους με άπειρα «κεφάλια», που είχε πολιτικούς, είχε εκδότες συνεργούς, είχε αργυρώνητους δημοσιογράφους, είχε κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες της διαπλοκής, που έπαιρναν μερτικό από τη ληστεία του έθνους και λειτουργούσαν ως πληρωμένα «πιστόλια» απέναντι σ’ όσους τολμούσαν να μιλήσουν.

Ευτυχώς είναι εδώ τα Πρακτικά της Βουλής διαθέσιμα σ’ όλους τους συναδέλφους και σήμερα αποκτούν όχι μόνο ιστορικό, αλλά και απόλυτο πρακτικό χαρακτήρα για την υπόθεση που μας απασχολεί.

Όταν για τα NH-90 μίλησα το 2000 και λέγαμε ότι πρόκειται περί σκανδάλου, όπως και για τα υποβρύχια, η Νέα Δημοκρατία τότε, με τομεάρχη τον Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο - ήμουν μαζί του, αναπληρωτής του - κατέθεσε δύο φακέλους, δύο ντοσιέ τεράστια που αφορούσαν το σκάνδαλο που χτιζόταν, τα Α-Ω που δεν θα γίνονταν ποτέ, που αφορούσαν τις μίζες που έφευγαν «από τα παράθυρα» τότε, την εποχή που γέμιζαν οι λογαριασμοί όλων αυτών.

Μίλησε για τα ΝΗ-90 και είπε: «Δίνετε 70% προκαταβολή για ελικόπτερα που δεν έχουν καν σχεδιαστεί. Παράλληλα με το 70% της προκαταβολής, κάνετε ένα swap». Το swap τι είναι; Είναι οι τόκοι - λέει - που θα πληρώσει η Ελλάδα γι’ αυτά που προπληρώνει.

Ξέρετε τι συνέβαινε τότε; Καμία απ’ αυτές τις συμβάσεις δεν περνούσε προσυμβατικό έλεγχο. Ακόμα και σήμερα που η υπόθεση έφτασε στη Βουλή, που ελέγχθηκε από εισαγγελείς, ξέρετε ποια είναι η απάντηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όταν τους λέω «δεν θα παραλάβω, αρνούμαι να παραλάβω»; Το έκανε και ο Μεϊμαράκης, όταν ήταν Υπουργός.

Η απάντηση είναι ότι, αφού δεν υπάρχει προσυμβατικός έλεγχος, δεν μπορεί το Ελεγκτικό Συνέδριο να αποφανθεί περί των επεκτάσεων της συμβάσεως. Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους λέει ότι εδώ υπάρχει περίπτωση διαφθοράς. Είναι δωροδοκία. Στη Rheinmetall, στη γερμανική δικαιοσύνη πλήρωσαν για τις δωροδοκίες στην Ελλάδα 37 εκατομμύρια ευρώ αποζημίωση. Δεν παραλαμβάνω. Δεν αφήνω αυτή την εταιρεία μέσα.

Η απάντηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους είναι: «Παραλάβετε πρώτα, γιατί εάν δεν παραλάβετε, για τις ρήτρες που θα πέσουν θα είστε υπεύθυνοι εσείς».

Έχτισαν οι μαφιόζοι το σύστημα πολύ καλά. Και εάν δεν σπάσουμε σήμερα αυτά τα αποστήματα και δεν τους στείλουμε όλους μαζί στη δικαιοσύνη για να πληρώσουν, τότε θα έχουμε και εμείς ευθύνη.

Θα δείτε, λοιπόν, τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις σε αυτό το εθνικό αίσχος που λάμβανε τότε χώρα και τις απαντήσεις των τότε υπουργών της Κυβέρνησης του Κώστα Σημίτη. Όλες οι επίμαχες συμβάσεις του Τσοχατζόπουλου στο παρελθόν και του Παπαντωνίου, που διερευνούμε σήμερα και που έχουν τεκμηριωθεί, αναφέρονται στη Βουλή το 2001, το 2002, το 2003 και το 2004, λίγο πριν τις εκλογές.

Θα σας θυμίσω, λοιπόν, ότι εκείνη την εποχή αποκαλύπτοντας το σκάνδαλο Leopard για το οποίο σήμερα μιλούσαμε, είχαν εξαναγκαστεί σε παραίτηση οι λειτουργοί - ο Θεός να τους κάνει λειτουργούς - της κυβέρνησης Σημίτη.

Τι δήλωναν τότε; Δήλωναν στις εφημερίδες της διαπλοκής σε πρωτοσέλιδα ότι κάποιος ακροδεξιός Βουλευτής - εγώ είμαι αυτός - τους στοχοποιεί. Είναι τα ίδια ακριβώς που λέει ο Θεοδωράκης και κάποιοι άλλοι από το ΠΑΣΟΚ σήμερα, όταν πια η υπόθεση έρχεται εδώ στη Βουλή και στη Δικαιοσύνη.

Και ακολουθούν συκοφαντικά δημοσιεύματα, δυσφημιστικά άρθρα από εκδοτικά συγκροτήματα που σήμερα τα αφεντικά τους διερευνώνται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, για θαλασσοδάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Πριν από λίγο μαθαίνω ότι ο κ. Ψυχάρης «έφαγε» 30 μήνες με αναστολή για παραβίαση του πόθεν έσχες, γιατί δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα λεφτά που έχουν. Και ακόμα είμαστε στην αρχή.

Προσφεύγουμε στη δικαιοσύνη. Δικαιωνόμαστε στη δικαιοσύνη. Για 21 δημοσιεύματα προσέφυγα και τις κέρδισα όλες τις δίκες. Τι έγινε; Έγραφαν ένα «συγγνώμη». Και αφού έγραφαν το «συγγνώμη», σαν να μην έχει γίνει τίποτα, σαν πραγματικοί γκάνγκστερ με πένα και εξώφυλλα, επανέρχονταν.

Είναι οι ίδιοι που σκότωσαν τον πατέρα μου με δημοσιεύματα, έναν επιχειρηματία 86 ετών που πήγαν να τον ξεφτιλίσουν στη δύση της ζωής του. Είναι αυτοί που τόλμησαν να πουν για το παιδί μου, 16 ετών, ότι είναι συνεργάτης της Πόλας Ρούπα, για να μην μπορεί να πάρει βίζα ποτέ να πάει στο εξωτερικό και να είναι πάντα στοχοποιημένο. Τα ίδια πιστόλια δουλεύουν και σήμερα.

Η συγκάλυψη αυτή συνεχίστηκε 12 ολόκληρα χρόνια, μέχρι επιτέλους ο λαός να επιλέξει αυτή την Κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης που η βασική της δέσμευση είναι να πατάξει αυτήν τη μάστιγα του έθνους και να οδηγήσει τους αυτουργούς στη δικαιοσύνη. Δώδεκα χρόνια, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, με το θράσος των επίορκων να μην έχει όριο.

Ποιος θα ξεχάσει την Εξεταστική της Κυβέρνησης Καραμανλή το 2005 για τον κ. Τσοχατζόπουλο; Τότε ο κ. Βενιζέλος, αλλά και εσείς, κ. Λοβέρδο, δηλώνατε ότι οι λογαριασμοί της μίζας είναι αριθμοί τηλεφώνου. Αυτό έλεγε ο Τραγάκης.

Όταν φέραμε τα «transfer» και τα πήρατε στα χέρια σας, μας λέγατε ότι οι αριθμοί των λογαριασμών που επιδείξαμε και αποδείχθηκε ότι ήταν αυτοί, ήταν αριθμοί τηλεφώνου. Μήπως και τώρα αριθμοί τηλεφώνου είναι; Μήπως και τώρα είναι το 18880 που θα πάρουμε; Είναι λογαριασμοί με λεφτά, με κλεμμένα.

Κύριε Δαβάκη, θα σας πω τι λέγατε εσείς. Ξέρετε, έχω την κακή συνήθεια να είμαι «άρρωστος» κοινοβουλευτικός. Ακούστε, λοιπόν, τι είπατε εσείς το πρωί και διαβάζω από τα Πρακτικά της Βουλής: «Διότι σχετικά με τις αναφορές που προελέχθησαν, οι οποίες αναφέρουν ότι από το 2001 μέχρι το 2004 υπήρξε όργιο μίζας, κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος και αδιαφανών εξοπλιστικών προγραμμάτων, θα ήθελα να πω ότι, πέραν από τα κατακριτέα στα οποία και εμείς θα είμαστε σύμμαχοί σας για να τα βρούμε, είναι αυτές οι αγορές οι οποίες κρατούν το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεών μας ακόμη και τώρα σε ισχύ».

Αυτά λέτε. Τα ΝΗ-90 δεν πέταξαν ποτέ. Από τα 12 ελικόπτερα πετάει το ένα. Αυτή είναι η ισχύς των Ενόπλων Δυνάμεων; Γιατί τους καλύπτετε, κ. Δαβάκη; Γιατί κάνατε τη Νέα Δημοκρατία υπερασπιστή του ΠΑΣΟΚ; Γιατί «σκαρτσάρατε»; Τα καταθέτω στη Βουλή, έτσι για να υπάρχουν.

Κάνατε προνομιακό συνομιλητή τον κ. Βενιζέλο. Προνομιακοί συνομιλητές έγιναν ο κ. Βενιζέλος, οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ τους οποίους κατηγορούσε τότε η Νέα Δημοκρατία. Ποιος θα ξεχάσει τις πύρινες δηλώσεις κορυφαίου στελέχους της Νέας Δημοκρατίας πριν τις εκλογές του 2012 που αποκαλυπτόταν ότι η συμφωνία Βενιζέλου - Σάφα είναι διπλά ζημιογόνες απ’ αυτές του Τσοχατζόπουλου, που σήμερα είναι στη φυλακή και προανήγγειλαν εξεταστική;

Να σας θυμίσω τις ομιλίες του κ. Τασούλα και του κ. Μεϊμαράκη; Έχω εδώ τα Πρακτικά. Θέλετε να σας πω τι έλεγε τότε για το ΛΑΟΣ και για την κοινοβουλευτική ομάδα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας;

Σας διαβάζω από τα Πρακτικά: «Νονοί, λαμόγια και περιθωριακές δυνάμεις που έχουν δυσανάλογη παρέμβαση στον δημόσιο λόγο σε σχέση με τη δύναμή τους». Ζητά τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τους βουλευτές του ΛΑΟΣ που σήμερα είναι στελέχη σας. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τα έλεγε αυτά. Θέλετε να προχωρήσω και λίγο παραπάνω;

Απαντώντας στις υπόνοιες του ΛΑΟΣ ότι χάλασε την παραλαβή των πυρομαχικών Leopard, αυτών που εξετάζουμε σήμερα, αναφέρει επί λέξει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τότε: «Εμείς λέγαμε να γίνει ανάθεση στην ΕΑΣ και ο Καρατζαφέρης και το κόμμα του στους Αμερικανούς». Ίδια υπόθεση. Άλλος είναι ο Μεϊμαράκης ο τότε, άλλος ο τώρα;

Απλώς αυτός επιμένει να τα λέει, ενώ εσείς κάνετε μέσα σε μια νύχτα ειδικό νόμο για να την κοπανήσει ο Σάφα -που πήρε 500 εκατομμύρια και την «έκανε»- για να μην πάει ο Βενιζέλος ποτέ στην εξεταστική επιτροπή.

Να σας θυμίσω κι άλλα, λοιπόν; Όταν ξεπλένατε το σκάνδαλο νύχτα με τροπολογίες του Αθανασίου - τότε που διαχώρισα τη θέση μου μαζί σας - για να αποφυλακιστεί ο Εμμανουήλ και όταν καταγγείλαμε από το βήμα της Βουλής την τροπολογία που έκανε ο Αθανασίου για την αποφυλάκιση του Εμμανουήλ, στείλατε το ΣΔΟΕ να μπουκάρει στο μαγαζί του πατέρα μου για να πει ότι είναι ανοίκιαστο, για να με εκβιάσουν.

Και ξέρετε τι έγινε στο τέλος; Την τροπολογία που έκανε ο Αθανασίου και βγήκε ο Εμμανουήλ από τη φυλακή, έρχεται σήμερα ο Άρειος Πάγος και την κρίνει αντισυνταγματική και άκυρη. Χρησιμοποιήθηκαν όμως αυτές για να διαφεύγουν εγκληματίες. Ο κ. Βενιζέλος είναι ειδικός επί του θέματος.

Ποιος θα ξεχάσει ότι την ώρα που η κυβέρνηση Σημίτη κατέστρεφε την Ελλάδα, εξασφάλιζε την ατιμωρησία των υπουργών της με τον επαίσχυντο νόμο περί ευθύνης υπουργών; Ολοκληρωμένο έγκλημα. Δεν υπολόγισαν όμως κάτι. Όπως στην περίπτωση Τσοχατζόπουλου, έτσι και στην περίπτωση Παπαντωνίου, το μαύρο χρήμα σε λογαριασμούς του εξωτερικού καθίσταται συνεχές. Δεν τίθεται θέμα παραγραφής.

Να υπενθυμίσω, λοιπόν, ότι όταν κι αυτό το δήλωσα από εδώ, από το έδρανο της Βουλής, τότε κάτι δημοσιογράφοι οσφυοκάμπτες της εξουσίας του Σημίτη, που σήμερα βρίσκονται στα βουλευτικά έδρανα, εξαπέλυαν ειρωνικές και συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον μου.

Η δικαιοσύνη όμως αποφάνθηκε. Αυτό το υποστήριξαν θερμά και πολιτικοί που δεν ελέγχονται από τη διαπλοκή και γνωρίζουν το Σύνταγμα καλύτερα και ξεκάθαρα, όπως ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και ο σημερινός Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Τεκμηρίωσαν ότι χρηματισμός Υπουργού, μαύρο χρήμα σε λογαριασμό Υπουργού ή συγγενή του δεν καλύπτεται από κανένα νόμο περί ευθύνης υπουργών. Δεν υπόκειται σε καμία παραγραφή. Κι αν η δικαιολογία είναι ότι τα λεφτά είναι από παλιά, πιθανόν είναι να είναι από την προηγούμενη ληστεία, από τη ληστεία του χρηματιστηρίου. Να ψάξουμε, λοιπόν, από πού προήλθαν αυτά τα χρήματα και τι τόκους παράγουν κάθε μέρα.

Κυρία Βούλτεψη, εσείς ήσασταν από τις πρώτες που ουρλιάζατε τότε για την υπόθεση των υποβρυχίων. Τώρα γίνατε μία ομάδα. Μην πειράξει κανείς τον Βενιζέλο, θα τα ακούσει. Θυμηθείτε, λοιπόν, για τον κ. Παπαντωνίου. Υπάρχουν αδήλωτοι λογαριασμοί που πλέον η δικαιοσύνη απεφάνθη ότι του ανήκουν. Θυμηθείτε όμως την αμέριστη στήριξη που του προσέφεραν τότε τα μέσα της διαπλοκής, όταν είχε αποκαλυφθεί ο λογαριασμός της συζύγου του στη λίστα Λαγκάρντ.

Στην αρχή, ο κ. Παπαντωνίου μιλούσε για συνωνυμία και απειλούσε με αγωγές. Τον χειροκροτούσαν οι αργυρώνητοι της διαπλοκής. Έπειτα παραδέχθηκε ότι ο λογαριασμός είναι δικός του, δηλαδή της συζύγου του, αλλά δεν γνώριζε την ύπαρξή του. Και πάλι απειλούσε με αγωγές. Στο τέλος παραδέχεται ότι ο λογαριασμός όντως ανήκει στη σύζυγό του, αλλά τα χρήματα είχαν μπει από τον πρώην σύζυγό της, έναν βιοπαλαιστή με μαγαζί στη Λιοσίων που βγήκε στην τηλεόραση και είπε «δεν έχω μαντήλι να κλάψω».

Φυσικά, κανείς από τους κλακαδόρους αυτούς δεν ένιωσε την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη που εξαπάτησε τον ελληνικό λαό για λογαριασμό του κ. Παπαντωνίου. Φυσικά, ο κ. Παπαντωνίου για να απειλήσει όσους μιλούσαν χρησιμοποίησε τη «βιομηχανία» των αγωγών.

Ποιος θα ξεχάσει τις αγωγές του κ. Τσουκάτου; Τρεις αγωγές έφαγα από τον κ. Τσουκάτο. Δικηγόρος ήταν ο κ. Γκούσκος. Ήρθε λοιπόν ο Τσουκάτος όταν αποκάλυψα με τον συνάδελφό μου εξ Ηλείας ορμώμενο το «μαύρο εκατομμύριό» του στην Εξεταστική για τη SIEMENS. Τότε, τον κάλυπταν ανελλιπώς με την ιερά οργή του Τσουκάτου προς το πρόσωπο το δικό μου και του κ. Τζαβάρα. Ουδείς όμως αναφέρθηκε στην απόφαση - καταπέλτη της ελληνικής Δικαιοσύνης, που όχι μόνο με δικαίωσε στην αγωγή που μου είχε κάνει, αλλά απεφάνθη αμετάκλητα ότι το εκατομμύριο του Τσουκάτου κατέληξε στο ΠΑΣΟΚ του Σημίτη, γεγονός που συνιστά παραβίαση της νομοθεσίας περί λειτουργίας κομμάτων με την εκδίκαση της υπόθεσης αυτής.

Το ΠΑΣΟΚ πλέον κανονικά δεν θα μπορούσε να υπάρχει. Κι όμως, το ΠΑΣΟΚ στο μεσοδιάστημα δανείστηκε σκανδαλωδώς εκατοντάδες εκατομμύρια εις βάρος του ελληνικού λαού, βρέθηκαν και 15 στο ντουλάπι, αγόρασε και το γυμναστήριο του Γιωργάκη και τώρα προσπαθεί να αλλάξει προβιά και ΑΦΜ, γνωρίζοντας τι έρχεται.

Τι έγινε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι; «Πλακάκια» έγιναν. Και συνεχίζουν να προκαλούν βάναυσα τον ελληνικό λαό, φτιάχνοντας αγιογραφίες του «αρχιερέα της διαπλοκής», όπως τον είπε ο Κώστας Καραμανλής, όχι επειδή είναι παραπλανημένοι, αλλά επειδή μοιράστηκαν μαζί τα κλεμμένα.

Μιας και αναφέρθηκα στον Τσουκάτο, θα σας αποκαλύψω και μια άγνωστη ιστορία, για να δείτε πώς δούλευαν τότε οι τεχνοκράτες, πώς κατέστρεφαν την οικονομία και πώς εκβίαζαν επιχειρηματίες.

Το 2000, λοιπόν, ο κ. Τσουκάτος, το δεξί χέρι του Κώστα Σημίτη, επισκέπτεται καναλάρχη και του λέει: «Αν θες να μπεις το κανάλι στο Χρηματιστήριο, υπάρχει ένας όρος». Και παραβιάζοντας κάθε νόμο ελεύθερης οικονομίας και κάθε κανονισμό, του λέει «θα απολυθούν οι εξής δημοσιογράφοι»: η αξέχαστη Μαλβίνα Κάραλη, η σημερινή βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη - πήρα την άδειά της να την αναφέρω σήμερα, γιατί τότε απελύθη ως δημοσιογράφος - ο πρώην Υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο Μάρκος Μουζάκης, που είναι στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Την επόμενη των εκλογών τους ανακοινώθηκε η λήξη συνεργασίας.

Το νταβατζιλίκι ήταν τέτοιο που δεν μπορούσε ούτε καν πανίσχυρος καναλάρχης να κρατήσει δημοσιογράφο. Και το καθεστώς διέλυε σπίτια, την ώρα που έκλεβε και λήστευε τον ελληνικό λαό.

Θα μπορούσαμε πολλοί να παίξουμε το παιχνίδι αυτό και να υποκλιθούμε στη διαπλοκή, να γλιτώσουμε τον λυσσαλέο πόλεμο και να είμαστε στα «σαλόνια» των εφημερίδων και να μας χαϊδεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ, προδίδοντας όμως τις επόμενες γενιές. Ε, λοιπόν, όχι.

Αυτό που είπα και το 2011 στην Εξεταστική για τον Τσοχατζόπουλο θα το επαναλάβω και σήμερα, γιατί πάλι έρχονται αυτές οι μέρες της θυσίας του Πάσχα, της θυσίας του Θεανθρώπου, που οφείλουμε να ενταχθούμε άπαντες, πέρα από κάθε ιδεολογία και κάθε θεμιτή διαφοροποίηση πολιτικής σκέψης και δράσης. Υπάρχουν δύο δρόμοι που καλούμαστε όλοι να επιλέξουμε: το δρόμο του Εσταυρωμένου ή το δρόμο των σταυρωτών.
Αυτή η Κυβέρνηση, με διαφορετικές πολιτικές καταβολές, διάλεξε τον πρώτο δρόμο, διάλεξε τον δρόμο της σύγκρουσης με τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Και δεν θα μας εκβιάσετε με τίποτα.

Δεν έχουμε «βρώμικα» στα ντουλάπια μας, δεν έχουμε «σκελετούς» και ούτε θα ανταλλάξουμε εμείς τον οποιονδήποτε έλεγχο με συγκάλυψη του παρελθόντος.

Σας καλώ λοιπόν σήμερα όλους μαζί - και αναφέρομαι κυρίως στους συναδέλφους της Νέας Δημοκρατίας και πράγματι λυπάμαι, γιατί όλους αυτούς τους αγώνες που έγιναν τότε, τις έρευνες για τις περιπτώσεις αυτές, τις πέταξε στα σκουπίδια ο Σαμαράς, που τα βρήκε με τον Βενιζέλο - και σας λέω: Ελάτε όλοι μαζί, δίπλα και μαζί με την Κυβέρνηση, ως Ελληνίδες κι Έλληνες, και όλα τα κόμματα να κάνουμε αυτό που κάνει ο ιερέας τη Μεγάλη Παρασκευή με τον Επιτάφιο γυρίζοντας στη Σύρο. Να κάνουμε το «άρατε πύλας» από τη διαπλοκή και τη διαφθορά, να προχωρήσουμε όλοι μαζί στο να καθαρίσει το έθνος και όχι να συγκαλύπτετε για μια καρέκλα, κ. Βούλτεψη, τον κ. Βενιζέλο και να προχωράτε σε συμβάσεις, σε συμφωνίες, που ο στόχος είναι μόνο να σας μοιράσουν ένα κομματάκι εξουσίας. Διότι αυτήν την εξουσία δεν θα σας της δώσει ποτέ ο ελληνικός λαός».