Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελληνική Δημοκρατία Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Σημεία ομιλίας του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου κατά την επίσκεψή του στην έδρα του Γ΄ Σώματος Στρατού/NRDC-GR στη Θεσσαλονίκη

Την καθοριστική συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αποτροπή της χρεοκοπίας της χώρας υπογράμμισε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας σήμερα στου Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και οπλίτες του Γ΄ Σώματος Στρατού/NRDC-GR στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Αθανάσιου Τσέλιου και του Διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού /NRDC-GR, Αντιστράτηγου Νικόλαου Δεβετζή, τόνισε ότι τώρα η χώρα βαδίζει προς τα εμπρός στο δρόμο της ανασυγκρότησης που είναι μεν ανηφορικός αλλά αποτελεί μονόδρομο προς το μέλλον. Η Ελλάδα δεν θα είχε αποφύγει την πτώχευση αν οι Ένοπλες Δυνάμεις που είναι ένα εκλεκτό κομμάτι του Ελληνικού Λαού δεν είχαν αναλάβει στις πλάτες τους, ένα μεγάλο μέρος από το βαρύ φορτίο των θυσιών στις οποίες υποβάλλεται ολόκληρος ο λαός μας προκειμένου να σωθεί η χώρα και να σταθεί στα πόδια της. Σήμερα τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά και οι πρώτες ενδείξεις μόνο θετικές. Η Πολιτεία έχει απόλυτη συνείδηση της προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων και θα αρχίσει να αποδίδει τα οφειλόμενα από τα πρώτα στάδια της ανάκαμψης.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο που επιτελείται στο Γ΄ Σώμα Στρατού/NRDC-GR, προέτρεψε τους άντρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων να παραμείνουν πιστοί στις αξίες με τις οποίες ξεκίνησαν την σταδιοδρομία τους, γιατί με αυτές τις αξίες και τα ιδανικά – όπως είπε- η Πατρίδα στάθηκε όρθια. Παράλληλα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, εξήρε το ετοιμοπόλεμο των Ενόπλων Δυνάμεων, τονίζοντας ότι μόνο έτσι μπορούμε να εξασφαλίσουμε την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και να διατηρήσουμε την ασφάλεια και την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Και κατέληξε: «Σας συγχαίρω. Σας ευχαριστώ. Θέλω να μεταφέρετε τις θερμές μου ευχαριστίες στις οικογένειές σας για την πολύτιμη ηθική συμπαράσταση που σας δίνουν στον δύσκολο αγώνα που φέρετε σε πέρας καθημερινώς. Η πόρτα μου είναι ανοιχτή μέσω των δομών που επιβάλλει η διοίκηση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, είμαι δίπλα στον καθένα και στην καθεμιά για οτιδήποτε πιστεύετε ότι μπορεί να σας είμαι χρήσιμος».

Κατά την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφτηκε και το Νατοϊκό Στρατηγείο (NRDC-GR) όπου συνομίλησε με τους εκπροσώπους -ανωτάτους Αξιωματικούς των χωρών που συμμετέχουν- και ενημερώθηκε για τις τρέχουσες δραστηριότητες του Στρατηγείου.