Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελληνική Δημοκρατία Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Συνέντευξη ΑΝΥΕΘΑ Παναγιώτη Ρήγα στο ρ/φ σταθμό «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ»

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα Τρίτη 12 Μαρτίου 2019 στο ρ/φ σταθμό ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105.5 και στο δημοσιογράφο Κώστα Αλατζά, μεταξύ άλλων ανέφερε:

Για το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΘΑ που βρίσκεται υπό διαβούλευση:

Αυτή τη στιγμή είναι στη διαβούλευση το νομοσχέδιο που ρυθμίζει θέματα του προσωπικού των ΕΔ, αλλά και θέματα που αφορούν όσους υπηρετούν τη θητεία τους και βέβαια αφορά και θέματα εναλλακτικής θητείας. Ειδικότερα, προβλέπεται η μείωση της θητείας σε ότι αφορά όλα τα παιδιά πολύτεκνων οικογενειών οποτεδήποτε και αν υπηρετήσουν και όχι μόνο του πρωτότοκου, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. Θα είναι έξι μήνες για όλα τα αγόρια των πολύτεκνων οικογενειών που έχουν πέντε παιδιά, ενώ για τέκνα οικογενειών με 3 και 4 παιδιά η θητεία πηγαίνει στους 8 μήνες. Σχετικά με την εναλλακτική θητεία συμμορφωνόμαστε και σωστά με βάση τις ευρωπαϊκές οδηγίες, η θητεία πηγαίνει από 15 στους 12 μήνες όπως είναι για όλους τους στρατεύσιμους. Επίσης υπάρχουν ρυθμίσεις για νέους που ειδικά την περίοδο αυτή βρεθήκαν στο εξωτερικό και δεν έχουν υπηρετήσει τη θητεία τους με αποτέλεσμα να κηρυχθούν ανυπότακτοι, το νομοσχέδιο επιλύει πολλά από τα προβλήματα που υπήρχαν.

Αν πιέζεται η κυβέρνηση από το εξωτερικό η κυβέρνηση να προχωρήσει γρήγορα σε βουλευτικές εκλογές:

Καμία πίεση. Είναι σαφές ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο. Η κυβέρνηση αυτή την περίοδο έχει τη στοχοπροσήλωσή της στο να τελειώσουν θέματα που έχουμε σε εκκρεμότητα. Πολλά νομοσχέδια που αφορούν την κοινωνία. Αυτό δεν το αντιλαμβάνεται ο κ. Μητσοτάκης. Μέσα μάλιστα στην παραζάλη του με το πρόβλημα που έχει με τη στρατηγική της ΝΔ, ισχυρίζεται ότι όλα αυτά τα θετικά που συντελούνται στην οικονομία συμβαίνουν γιατί έρχεται η ΝΔ. Θα ακούσουμε πολλά την επόμενη περίοδο αλλά εκείνο που έχει σημασία είναι ότι εμείς παραμένουμε στοχοπροσηλωμένοι σε αυτά τα οποία θέλουμε να πετύχουμε.

Για όσα λέει η ΝΔ περί προεκλογικών προσλήψεων:

Η ΝΔ ας βγει να πει δημόσια και καθαρά ότι δεν ήθελε ούτε να δοθεί η αύξηση του κατώτατου μισθού, ούτε να καταργηθεί ο υποκατώτατος μισθός, ούτε να δημιουργηθεί ένα θετικό κλίμα για τις οικογένειες με όλα αυτά τα οποία δόθηκαν και δεν είναι απλά επιδόματα, αλλά αφορούν την υποστήριξη σε μια σειρά πολύ σοβαρών ζητημάτων, όπως το πρώτο παιδί, το θέμα της πρώτης κατοικίας, το επίδομα ενοικίου. Οι δε προσλήψεις είναι αυτό το οποίο είχαμε πει ότι έχει ανάγκη αυτή την περίοδο και ο δημόσιος τομέας και κυρίως το κοινωνικό μέρος του δημόσιου τομέα, δηλαδή τα νοσοκομεία, η υγεία και η παιδεία και ένα μέρος στους ΟΤΑ. Αυτό είχαμε πει και αυτό κάνουμε. Αυτό δεν είναι για εμάς προεκλογικό. Αυτή την περίοδο μπορούμε να τα κάνουμε όλα αυτά, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση όλων των προσπαθειών που έγιναν για να βγει η χώρα από τα μνημόνια και την επιτροπεία. Στη μεταμνημονιακή περίοδο, το έχουμε πει πολλές φορές, οι επιλογές που κάνουμε θα έχουν πλέον διαφορετικό ποιοτικό πρόσημο, θα εστιάζουν στο να αντιληφθεί ο κόσμος στην καθημερινότητά του τη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών στη χώρα.