Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελληνική Δημοκρατία Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Συνέντευξη ΑΝΥΕΘΑ Παναγιώτη Ρήγα στον ΑΝΤ1

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, σήμερα Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019, στο πλαίσιο τηλεοπτικής συζήτησης στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και στον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη, μεταξύ άλλων ανέφερε:

Για τις καταγγελίες περί αποστασίας κλπ του Π. Καμμένου:

Θα απαντήσω όταν υπάρχουν στοιχεία. Όλοι μας μπορούμε να λέμε πολλά, αλλά σε τέτοια θέματα πρέπει να υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα στοιχεία. Καταλαβαίνω τον Π. Καμμένο γιατί όσον αφορά το θέμα αυτό είχε τη δική του άποψη διαχρονικά. Από εκεί και πέρα το να λειτουργούμε με άλλο τρόπο ή να μιλάμε για οποιεσδήποτε μορφές αποστασίας είναι λάθος. Ο κ. Καμμένος και πολλοί άλλοι είχαν αυτή τη θέση. Φθάσαμε όμως σε μια συμφωνία η οποία περιέχει συγκεκριμένα πράγματα. Αυτό είναι το βασικό. Αν αυτή η συμφωνία διαμορφώνει ένα καλύτερο πλαίσιο στα Βαλκάνια και για την Ελλάδα, εκεί ο καθένας μπορεί να καταθέσει την άποψή του. Ο Π. Καμμένος επέλεξε ως κυβερνητικός εταίρος να διαφωνήσει πλήρως με αυτό το ζήτημα, ήταν δική του επιλογή. Μην προσβάλλουμε λοιπόν ανθρώπους και συμπεριφορές με τα λεγόμενα περί ανταλλαγμάτων. Σε τέτοια κρίσιμα ζητήματα, που έχουν πολύ μεγάλη σημασία, καλό θα ήταν να μην αφήνουμε περιθώρια για προσβολές. Και εγώ θα μπορούσα να πω πολλά άλλα πράγματα για το με ποιούς τρόπους επιχειρήθηκε το τελευταίο διάστημα η επιβολή της αντίθετης άποψης. Είναι η άλλη όψη του νομίσματος, με πυρπολήσεις, με ύβρεις, με ακραίες ενέργειες, με ο,τιδήποτε άλλο.

Για τη συμφωνία των Πρεσπών:

Με τη Συμφωνία λύνονται μια σειρά προβλημάτων που αφορούν τα φορολογικά ζητήματα, τους οδικούς άξονες, το εμπορικό κομμάτι κτλ. Όλος ο επιχειρηματικός κόσμος τη στηρίζει, καθώς βοηθάει την ανάπτυξη. Υπάρχει και το κομμάτι της εθνικής ασφάλειας. Τα Βαλκάνια έχουν υπάρξει μια ιδιαίτερα ταραγμένη περιοχή στο παρελθόν και η Συμφωνία αυτή θωρακίζει και διασφαλίζει τα βόρεια σύνορά μας. Σε μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα η κυβέρνηση παίρνει την ευθύνη. Εμείς την πήραμε και είμαι περήφανος για αυτό. Εμείς δεν φοβηθήκαμε, πήραμε την ευθύνη για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και θα την πάρουμε και για τη Συνταγματική αναθεώρηση.