Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελληνική Δημοκρατία Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Συνέντευξη ΑΝΥΕΘΑ Πάνου Ρήγα στο Ρ/Φ σταθμό "Στο Κόκκινο" και τον δημοσιογράφο Γιώργο Τραπεζιώτη

O αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Ρήγας, μιλώντας σήμερα Πέμπτη 06 Ιουνίου 2019 στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» και τον Γιώργο Τραπεζιώτη, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

Για τη διαδικασία ψήφισης του νέου Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας:

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ορθά προχώρησε στην ψήφιση του Ποινικού Κώδικα, ήταν απαίτηση του νομικού κόσμου και υπάρχει η πολιτική συναίνεση. Θέλω να ξέρει ο ελληνικός λαός ότι δεν έχει λήξει αυτή τη στιγμή ο βίος αυτής της Βουλής. Συνταγματικά είναι απαράδεκτο που ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ παρεμβαίνουν με αυτό τον τρόπο στη μη λειτουργία του κράτους. Αυτός είναι ο πυρήνας της αντίληψής τους για τη λειτουργία της δημοκρατίας. Πρόκειται για νομοσχέδια που υπήρχε ανάγκη να προχωρήσουν στο πλαίσιο της συνέχειας της λειτουργίας τους κράτους.

Για την τρίτη έκθεση της μεταμνημονιακής εποπτείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής:

Η αντιφατική και αλλοπρόσαλλη στάση της ΝΔ όλο αυτό το διάστημα, που από τη μία ζητούσε από τους ευρωπαίους εταίρους τη μη κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου και από την άλλη έφερνε στη βουλή τροπολογία για την κατάργησή της, σε συνδυασμό με το εκλογικό αποτέλεσμα, άνοιξε την όρεξη του σκληρού πυρήνα των Βρυξελλών. Ενώ λοιπόν πριν τις ευρωπαϊκές εκλογές η Κομισιόν δεν είχε αναφέρει το παραμικρό για τα μέτρα ελάφρυνσης που είχε προαναγγείλει η κυβέρνησή μας, από χθες παρατηρούμε πως ορισμένοι ακραίοι κύκλοι άρχισαν να επαναφέρουν στο προσκήνιο το σενάριο της λιτότητας, των περικοπών και των απολύσεων. Η πεμπτουσία της δικής μας πολιτικής είναι η ορθή διαχείριση των δημοσίων οικονομικών, αντίστοιχες προβλέψεις των θεσμών έχουν κατ’ επανάληψη διαψευστεί στο παρελθόν. Άνοιξε η όρεξη του σκληρού πυρήνα της ΕΕ, αλλά και των σκληρών της ΝΔ και των οικονομικών συμφερόντων. Ο ελληνικός λαός πρέπει να το σκεφτεί πάρα πολύ καλά.