Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελληνική Δημοκρατία Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Συνέντευξη ΑΝΥΕΘΑ Πάνου Ρήγα στον T/Σ OPEN TV

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Ρήγας, σήμερα Τρίτη 28 Μαΐου 2019, στη διάρκεια συζήτησης στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, μεταξύ άλλων ανέφερε: 

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αποτελεί ασφαλώς μια οπισθοχώρηση για εμάς τη δεδομένη χρονική στιγμή. Έχουμε λάβει το μήνυμα δυσαρέσκειας των πολιτών απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, μήνυμα που εκφράστηκε είτε μέσω της αποχής είτε μέσω της ψήφου σε άλλα μικρότερα κόμματα του προοδευτικού τόξου. Ταυτόχρονα, είναι έκδηλη μια μεγάλη κόπωση της κοινωνίας μετά από μια σχεδόν δεκαετή περίοδο λιτότητας και μνημονίων.

Εμείς θα συνεχίσουμε σταθερά στην ίδια στρατηγική. Αυτό προφανώς δεν σημαίνει ότι τακτικά δεν έγιναν λάθη, στρατηγικά όμως θα συνεχίσουμε στην ίδια πολιτική, την υπεράσπιση δηλαδή των ανθρώπων που είχαν πληγεί την προηγούμενη περίοδο. Το δικό μας πολιτικό σχέδιο βρίσκεται μακριά από την εμμονή της λιτότητας και αυτό θα το αναδείξουμε ακόμη περισσότερο στην πορεία προς τις εθνικές κάλπες. Εκεί τα διλήμματα είναι διαφορετικά σε σχέση με αυτά των ευρωεκλογών, αφορούν το ποιος θα κυβερνήσει, ποια θα είναι η πορεία της χώρας.

Επαναλαμβάνω, έχουμε πάρει το μήνυμα. Ήταν μια δύσκολη περίοδος, παραλάβαμε μια χώρα με τεράστιο οικονομικό πρόβλημα, στα όρια της καταστροφής. Πιθανόν να ισχύει ότι υπήρξαν κάποια πράγματα που εμπεριείχαν μια τάση αλαζονείας, αυτό όμως δεν ήταν τόσο εκτεταμένο και σίγουρα δεν συγκρίνεται με την τοξικότητα και τις προσωπικές επιθέσεις της τελευταίας περιόδου, στοιχεία για τα οποία δεν ευθύνεται σε καμιά περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι μόνο ο λόγος των πολιτικών κομμάτων, είναι και ο τρόπος με τον οποίο συγκεκριμένα δημοσιογραφικά κέντρα διαμόρφωσαν ένα πλήρως τοξικό τοπίο. Στην πορεία προς τις εθνικές κάλπες θα προσπαθήσουμε να πείσουμε ότι το διακύβευμα θα είναι άλλο, δηλαδή το πώς θα κυβερνήσουμε.