Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελληνική Δημοκρατία Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
rsz_apostolakis.jpg

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1957. Εισήλθε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1976 και αποφοίτησε το 1980 με το βαθμό του Μάχιμου Σημαιοφόρου ΠΝ.

Παρακολούθησε όλα τα σταδιοδρομικά σχολεία εσωτερικού και είναι απόφοιτος της Ναυτικής Σχολής Πολέμου. Επιπρόσθετα, έχει αποφοιτήσει από το Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών της Διοικήσεως Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) καθώς και από τα σχολεία Advanced Mine Warfare School (Βέλγιο) και Amphibious Warfare School (ΗΠΑ).

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε σε διάφορα πολεμικά πλοία και υπηρεσίες του ΠΝ. Έχει διατελέσει Κυβερνήτης στο Ν/Α ΑΤΑΛΑΝΤΗ, στο Ν/Α ΚΙΣΣΑ, στη Φ/Γ ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ καθώς και Διοικητής στη ΔΥΚ. Επίσης έχει υπηρετήσει σε θέση ΝΑΤΟ, στο ΓΕΝ ως Διευθυντής Β' Κλάδου, στο Αρχηγείο Στόλου ως Υπαρχηγός Στόλου, καθώς και στο ΓΕΕΘΑ ως Επιτελάρχης και Υπαρχηγός.

Το 2013, ανέλαβε καθήκοντα Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και το 2015, προήχθη στο βαθμό του Ναυάρχου και ανέλαβε τα καθήκοντα Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Την 14η Ιανουαρίου 2019, τέθηκε σε αυτεπάγγελτη αποστρατεία και του απονεμήθηκε ο τίτλος του επιτίμου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Με Προεδρικό Διάταγμα από 14 Ιανουαρίου 2019, ανέλαβε τα καθήκοντα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Κατέχει όλα τα μετάλλια – παράσημα – διαμνημονεύσεις που αντιστοιχούν στους βαθμούς του ΠΝ.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης είναι παντρεμένος με την κα Δέσποινα Μαγγελάκη και έχει δύο παιδιά, τον Αλέξανδρο και τον Γιάννη.

Στον ελεύθερο χρόνο του, ασχολείται με την ιστιοπλοΐα και τις καταδύσεις.